Derleme videolar hazırlamak istiyorum ya başkası alırsa?

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Alex

Kayıtlı Üye
Vallaha hep başkalarını sömürüyoruz ama şimdi ben kendim kesip kırpıp uğraşıp misal en ilginç araba kazalarını tek videoda derlemek istiyorum.

Tabi bu epey uğraş gerektirecek bir iş olucak en sağlam kazaları bulmak için izlemek gerekicek sonra videoları tek tek indirip kırpmak vs. emek çok olucak bu işte yani.

Şimdi hal böyle olunca diyelim videomu uzun uğraşlarla hazırladım attım youtube a, şimdi evet youtube a ilk atan ben olucam ve video bana ait olucak ama korkum şu ya benim video patlamadan önce başkaları benim videoyu sömürüp patlatırsa?

Bir bakmışsın uğraş verdiğim videom 2k da kalmış başkası videomu çalmış 100k yapmış. Bu yüzden emek vermeden önce bunu nasıl aşabilirim size sorayım dedim?

İşin Özeti: Kendi Hazırladığım bir videoyu başkalarının kullanmasını partner olmayan, normal kanalımla nasıl engelleyebilirim? veya engellemek mümkün müdür? Video içine logo bassam ne değişir ki? Yani logo basınca başkası alıp yayınlayamayacak mı video mu?

Öğrenmek istediğim şu: Kendi hazırladığım videomu başkalarından nasıl koruyabilirim? Çok teşekkürler.

---------- Mesaj saat 06:36:06 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 06:14:37 civarında gönderildi. ----------

Bu konuda tecrübeli ve bilgili arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Bence videona baştan sona senin youtube kanalını reklamını koy.

Bence videona baştan sona senin youtube kanalını reklamını koy.

Onu yaparım kolay ama bu videomu başkalarının yayınlamasını engelleyecek mi?

Hani bazen bir video yüklüyoruz, yükler yüklemez 3.taraf uyarısı veriyor ya bu nasıl oluyor?

Yani misal benim videomu yükleyen herkes anında 3.taraf uyarısı alsın istiyorum, peki bunu nasıl sağlayabilirim?

Vallaha hep başkalarını sömürüyoruz ama şimdi ben kendim kesip kırpıp uğraşıp misal en ilginç araba kazalarını tek videoda derlemek istiyorum.

Tabi bu epey uğraş gerektirecek bir iş olucak en sağlam kazaları bulmak için izlemek gerekicek sonra videoları tek tek indirip kırpmak vs. emek çok olucak bu işte yani.

Şimdi hal böyle olunca diyelim videomu uzun uğraşlarla hazırladım attım youtube a, şimdi evet youtube a ilk atan ben olucam ve video bana ait olucak ama korkum şu ya benim video patlamadan önce başkaları benim videoyu sömürüp patlatırsa?

Bir bakmışsın uğraş verdiğim videom 2k da kalmış başkası videomu çalmış 100k yapmış. Bu yüzden emek vermeden önce bunu nasıl aşabilirim size sorayım dedim?

İşin Özeti: Kendi Hazırladığım bir videoyu başkalarının kullanmasını partner olmayan, normal kanalımla nasıl engelleyebilirim? veya engellemek mümkün müdür? Video içine logo bassam ne değişir ki? Yani logo basınca başkası alıp yayınlayamayacak mı video mu?

Öğrenmek istediğim şu: Kendi hazırladığım videomu başkalarından nasıl koruyabilirim? Çok teşekkürler.

---------- Mesaj saat 06:36:06 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 06:14:37 civarında gönderildi. ----------

Bu konuda tecrübeli ve bilgili arkadaşların önerilerini bekliyorum.

konunun takibindeyim

Sonuçta sende defalarca başkalarının emeğinden faydalandın. Baştan sonra kanal reklamını koy olsun bitsin. Milyarlık şirketler korsanı engelleyemiyorki sen hiç engelleyemzsin.

Sonuçta sende defalarca başkalarının emeğinden faydalandın. Baştan sonra kanal reklamını koy olsun bitsin. Milyarlık şirketler korsanı engelleyemiyorki sen hiç engelleyemzsin.

Haklı olmamanı istiyorum bu konuda : ) Bir yolu olmalı, aynen ben de onu dedim zaten konuda başkalarını sömürürken iyimiş ama empati yapmış oldum bir nevi kendi videosunu başkası alınca üzülüyormuş insan :(

Almamların bir ata sözü var: "Ekşi elmayı ızırmanın sırası sende" :D

benim hazırladığım bir çok derleme video başkaları tarafından kullanılıyor.asla sesimi çıkartmıyorum.dahası bir keresinde videoları kategorilere ayırdım ve birleştirme yapmak için kısa kısa isimler girdim.k1,k2,k3 gibi.yanlışlıkla birleştirme yapacağım videoları kanala yüklemişim bizim akıllılarda ismini bile değiştirmeden alıp kendi kanallarına yüklemişler.

benim hazırladığım bir çok derleme video başkaları tarafından kullanılıyor.asla sesimi çıkartmıyorum.dahası bir keresinde videoları kategorilere ayırdım ve birleştirme yapmak için kısa kısa isimler girdim.k1,k2,k3 gibi.yanlışlıkla birleştirme yapacağım videoları kanala yüklemişim bizim akıllılarda ismini bile değiştirmeden alıp kendi kanallarına yüklemişler.

Sonuç olarak kendi derlediğimiz videoları başkalarının yüklemesine göz yumalım mı diyorsunuz? Kafaya takmayalım mı bu durumu?

Benim tek endişem kendi derlediğim videoyu alan başkasının benim videodan daha çok patlama yapması. Bunun önüne geçmek istiyorum.

Sonuç olarak kendi derlediğimiz videoları başkalarının yüklemesine göz yumalım mı diyorsunuz? Kafaya takmayalım mı bu durumu?

Benim tek endişem kendi derlediğim videoyu alan başkasının benim videodan daha çok patlama yapması. Bunun önüne geçmek istiyorum.

bende aynı fikirdeyim,sonuçta verilen bir emek var-kişisel görüşleriniz yerine,3.taraf eşleşmesi nasıl verilir bilen varsa yazsın arkadaşlar:)

bende aynı fikirdeyim,sonuçta verilen bir emek var-kişisel görüşleriniz yerine,3.taraf eşleşmesi nasıl verilir bilen varsa yazsın arkadaşlar:)

Aynen kesin bilenler,

Başkası bizim videomuzu yükler yüklemez nasıl 3.taraf uyarısı alır otomatik olarak? Bunu nasıl sağlarız, bilenler bilgilendirsin.

3.taraf olması için, benim bildiğim videonun tamamen size ait olması ve bunu içerik kimlik sistemine göndermeniz gerekiyor.

"İçerik Kimliği'ni nasıl kullanabilirim?

İçerik Kimliği'ne sadece belirli içerik sahipleri erişebilir. YouTube kullanıcı topluluğu tarafından sık sık yüklenen içeriğin önemli bir kısmının özel haklarına sahip değilseniz, İçerik Kimliği muhtemelen sizin için doğru seçenek olmaz. Ancak, içeriğinizin bu ölçütlere uygun olduğunu düşünüyorsanız, başvuru yapabilirsiniz."

https://support.google.com/youtube/answer/2797370?p=cid_what_is&rd=1

ben kendi hazırladığım bir video ise arkadaşa after affetcste 3-4 saniyelik bir intro hazırlattım her kanalım için. video düzenleme programında introyu başa koyuyorum kimse çalmıyor. gerçi geçenlerde intorlu aynı şekilde bir videomun çalındığını gördüm :)
dokunmadım adama kanalımın reklamını yapıyor sağolsun :)

Sonuç olarak kendi derlediğimiz bir videoyu başkalarının yüklemesini engellemek imkansız sonucu mu ortaya çıkıyor?

Ancak başkalarının yüklemesine razı olup, caydırıcılığı arttırarak video içine kendi kanal reklamımızı koymamız mantıklı sonucu ortaya çıkıyor. En azından videomuzu yükleseler bile kanalımızın reklamını yapmış olurlar diyorsunuz.

Sonuç budur anladığım kadarıyla, ne kadar doğrudur bilemiyorum :)

öyle bir şey yok dostum üzgünüm. çalıp paylaşırlarsa en kötü telif yollarsın oda zaman alır

öyle bir şey yok dostum üzgünüm. çalıp paylaşırlarsa en kötü telif yollarsın oda zaman alır

Daha önce birisine hiç telif yollamadım nerden ve nasıl yollanıyor biraz bilgi verir misin? Birisi videomu alırsa basarım telifi :)

Daha önce birisine hiç telif yollamadım nerden ve nasıl yollanıyor biraz bilgi verir misin? Birisi videomu alırsa basarım telifi :)

bence telifede güvenme dostum benim kendi çektiğim videoyu biri paylaştı onun ki 100k izlendi benim ki 400 de kaldı telif yolladım 5 gün sonra kapandı videosu hiç yoktan bi 80 dolar kaybım oldu..

bence telifede güvenme dostum benim kendi çektiğim videoyu biri paylaştı onun ki 100k izlendi benim ki 400 de kaldı telif yolladım 5 gün sonra kapandı videosu hiç yoktan bi 80 dolar kaybım oldu..

Benim de tam korktuğum mesele bu işte videoyu biz hazırlayacaz meyvesini başkası yiyecek, o zaman takibi sıkı tutup ilk yüklediği anda telifi yollamak lazım daha patlayıp bizim önümüze geçemeden.

hocam şimdi biraz mantıklı düşünürsek videoyu siz çekmediniz siz diğer kişilerin videosunu izleyip onların videoları kesip video oluşturacaksınız
sizce burada kim kimi sömürüyor

bence konunuzu editleyin
şimdi asıl sorunuza geçtiğimizde ise sen nasıl başkaların videolarını kesip video oluşturuyorsan onlarda videonu paylaşır burada yapabileceğin bişey yok ama reklamlara kapatılma riski var o videoların

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri