Devlet memuru olup da, adsense'den para alan varmi?

bayburt16

Kayıtlı Üye
Devlet memurlarinin sene sonunda gelirleriyle ilgili doldurduklari forum falan oluyormus. memur kisilerin adsense'den kendi banka hesaplarina para yatmasi ne gibi sorunlara yol acabilir?

memur arkadaşlar var mı aramızda yada bilgi sahibi olan kişiler yazarsa sevinirim teşekkür ederim.

Devlet memurlarinin sene sonunda gelirleriyle ilgili doldurduklari forum falan oluyormus. memur kisilerin adsense'den kendi banka hesaplarina para yatmasi ne gibi sorunlara yol acabilir?

memur arkadaşlar var mı aramızda yada bilgi sahibi olan kişiler yazarsa sevinirim teşekkür ederim.

Benim içinde olmadı, Öyle şeyler sadece söylenti bana göre :)

kardeşim takma bunları öyle şeylere inanma.. kimse gelipde senin hesabını kontrol etmez trilyon yatmadıktan sonra.. :) ayrıca sene sonu 5 yıldır hiç bişi doldurmadım hepsi şehir efsanesi :)

adsenseye yine de her ihtimala karşı mağaş hesabını vermeyelim, :D:D:D

Söylenti değil de o olay şöyle;her devlet memuru her 5 yılda bir mal beyanında bulunmak zorunda.Kendi üzerinize ya da eşinize ait olan bütün maddi varlıklarınızı o beyannamede yazmak zorundasınız.Kimse durduk yerde araştırmaz ama hakkınızda yapılacak bir şikayetle yanlış beyandan başınız ağrır,göze batmadan kazanmaya devam.

çok teşekkür ettim acaba mesleğinizi öğrenmemde sakınca var mı özeldende pm atabilirsiniz dahada detaylı açıklayabilirim

bende de sıkıntı olmadı. belki de az kazandıgımzıdandır :)

ben babamın adına açmıştım adsenseyi babam memur hiçbir sıkıntı olmadı

Heryıl kazandığı parayı bildirmek zorunda değil memurlar. SAdece mal beyanında bulunmak zorunda. Yani ev aldın araba aldın onu bildirirsin.Bildirmezsen de cezası yok hemen(aslında var ama uygulanmıyor). Ama bir soruşturma geçirirsen (özellikle yolsuzlukla ilgili) o zaman üzerindeki malı neden zamanında bildirmedin diye ceza alırsın.

benim hiç bi sıkıntı olmadı

Benim içinde olmadı, Öyle şeyler sadece söylenti bana göre :)

kardeşim takma bunları öyle şeylere inanma.. kimse gelipde senin hesabını kontrol etmez trilyon yatmadıktan sonra.. :) ayrıca sene sonu 5 yıldır hiç bişi doldurmadım hepsi şehir efsanesi :)

Söylenti değil de o olay şöyle;her devlet memuru her 5 yılda bir mal beyanında bulunmak zorunda.Kendi üzerinize ya da eşinize ait olan bütün maddi varlıklarınızı o beyannamede yazmak zorundasınız.Kimse durduk yerde araştırmaz ama hakkınızda yapılacak bir şikayetle yanlış beyandan başınız ağrır,göze batmadan kazanmaya devam.

bende de sıkıntı olmadı. belki de az kazandıgımzıdandır :)

van'da ogretmenlik yapan bir abim simdi sunu yazdi,

"6 aylık bilancolar halinde denetleniyor tabi yurt dışı olması biraz sıkıntı yaratıyor bulunduğumuz yerin kaçakçılık bölgesi olması etkili bunda arkadaş almanyadan para gelmisti bi soruşturma yaptılar. Inan yardımcı olmak isterdim ama dediğim gibi vanin bu yonden onemli denetimleri var."

van'da ogretmenlik yapan bir abim simdi sunu yazdi,

"6 aylık bilancolar halinde denetleniyor tabi yurt dışı olması biraz sıkıntı yaratıyor bulunduğumuz yerin kaçakçılık bölgesi olması etkili bunda arkadaş almanyadan para gelmisti bi soruşturma yaptılar. Inan yardımcı olmak isterdim ama dediğim gibi vanin bu yonden onemli denetimleri var."
yok arkadaşım denetleme vs kasmana gerek yok.. kimse google dan niye para aldın diye sormaz.. memurların bir tek mal beyanı olayı vardır oda hiç bir yerde şikayet olmadığı sürece uygulanmamaktadır.

peki dogudaki illerde gorev yapan memurlarda, bu mal beyani incelemesi daha kati sekilde oluyormudur sizce ?

Memurların Ek gelir elde etmesi yasal değil. Mal varlığınıza yazsanızda yazmasanızda Soruşturma yapılıp adınıza bir gelir yansıdığı belirlenirse Uyarılırsınız.

O yüzden memur arkadaşların gelir elde ettiklerini Kimseye söylememeleri lazım bana göre..

Babam Öğretmen, onun kartlarına yatıyor hep benim paralarım sorun olmuyor.

Ama Maaş hesabından ayrı hesaplar aç kendine. Maaş hesabını verme bence.

miktar

kaç tl yatıyor yani çok büyük meblağlar mı ufak mı

Forumda Memur olup Vergi ile ilgili olarak bi adım atan var mı ? Özellikle Eski kazançlarla ilgili olarak? Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Forumda Memur olup Vergi ile ilgili olarak bi adım atan var mı ? Özellikle Eski kazançlarla ilgili olarak? Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Ben de memurum ve korkudan 3 gun once paylaşımlarımi kestim devam edip etmemekte de kararsizim ne yapacagimi da bilmiyorum yasak mi degil mi suc mu isliyoruz bir bilginiz var mi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri