digital ocean vps kurulumu yardım

• Kullanıcı xantos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - VPS-VDS Hosting

xantos

Kayıtlı Üye
arkdaşlar digitaloceanda hesap açtım, droplet oluşturdum ama gerisini getiremedim. nasıl vps olarak uzak masaüstü şeklinde kullanabilirim?

bu forumdan bir arkadaş yardımcı olmuştu banada anlayabilirmisin bilmiyorum ama komutları yazayım komut girmeyi biliyosan kurarsın böyle.Bende zor kuruluyor komutlarında güncelleri internette fazla yok diye alıntılamıştım metin belgesine

PuTTY'yi indir. IP'yi girip username: root ve şifreni yaz. Root şifresi sana mail ile gelmiştir.

Sonrasında sırasıyla;
Kod:
sudo apt-get update
Kod:
sudo apt-get install --no-install-recommends lubuntu-desktop
Kod:
sudo apt-get dist-upgrade
Kod:
reboot
Sunucu açılınca yine Putty ile SSH'e giriyoruz.
Kod:
wget http://download.nomachine.com/downl...terprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
Kod:
sudo dpkg -i nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
https://www.nomachine.com sitesinden uzak masa üstü programını indiriyorsun. New falan var oradan bağlantı oluştur. IP'yi gir. Ezberimden yazıyorum orada Create A Custom New Session linki gibisinden bir şey çıkacak karşına onu tıkla. Run Command ya da buna benzer bir şey yazar. Orayı seç ve boşluğa
Kod:
/usr/bin/lxsession -s Lubuntu -e LXDE
Yaz. Sonra birkaç notification penceresi gelir art arda onları geç. Sonuncusunda ya da sondan bir öncesinde karşıdaki makinanın resolution'ını değiştir gibi bir seçenek var. O seçenekteki tiki kaldır.
Süper hızlı Lubuntu VPS'in hazır. Task bar ikonları çok küçük. Task bara sağ tıklayıp piksellerini büyütsen iyi olur.

_________________________________________________________________________________-
( Bu adım no machine önceki komutla kurulmazsa kullanılacak )

Linux'un zip uzantısı olan tar.gz formatında No Machine'i indirdik.

Kod:
wget http://download.nomachine.com/downl...rise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz

Sıkıştırılmış dosyayı usr klasörüne extract ediyoruz.
Kod:
sudo cp -p nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz /usr
Bu da install emri.
Kod:
sudo /usr/NX/nxserver --install

nomachine ile bağlanamadım hocam, kurulmuş gözüküyor fakat 107 hatası veriyor. alttaki yöntemle de kurmayı denedim gene sonuca ulaşamadım. [MENTION=10230]charm35[/MENTION]

hocam bende no machine kuramamıştım bu kodlarla kurunca olmuştu.Olmadı silin no machine i birdaa kurun benim gösterdiğim kodlarla onun dışında bende pek bilmiyorum

çok kolaydır d ocean çalışmışlığım var 2 ay ödememe rağmen kapamadılar sunucuyu soruna gelicek olursak putty ile giriceksin daha sonrası linux bilgine kalmış

çok kolaydır d ocean çalışmışlığım var 2 ay ödememe rağmen kapamadılar sunucuyu soruna gelicek olursak putty ile giriceksin daha sonrası linux bilgine kalmış

puttyle girdim de gerisini getiremedim. yardımcı olursan sevinirim. linux bilgim az.

hocam putty e girdikten sonra username ve pass la normal giriş yapacaksın sonra verdiğim kodları sırasıyla gir kur

peki arkadaşlar linuxda render için hangi programı kullanıyorsunuz

puttyle girdim de gerisini getiremedim. yardımcı olursan sevinirim. linux bilgim az.

mailine şifre ip no gibi bilgiler gelicek ip yaz login ol sonra ismini yaz daha sonra parolayı dikkat et parola yazılırken görünmüyor yani sen yaz entere bas gir bundan sonra linux bilgin dahilinde kolay olacakdır google aratırırsan kısa sürede temel işlevleri öğrenirsin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri