Tedavi hakkında sana bilgi vermedi mi? 3 4 aylık süreç az değil çünkü. Lezyon oluşumu falan olsa zaten direkt kanal tedavisi yapılırdı. Sen doktorunu bi' ara bence. Çünkü her ağrı, aynı şeyi temsil etmez. Ağrı kesici kullanmak da her zaman çözüm değil, doktor harici kullanıyorsan özellikle de.
Ben bildiğimi söyleyeyim, yanlış bildiğimi düzeltirler. Normalde dişçiden çıkabilen birisi değilim. Sol azı dişimin arkasındaki diş, fındık kırarken parçalandı. Herhangi bir ağrı, sızı olmadı. Aradan 3 ay geçti, yastık yorgan ısırır derecede bir ağrı yaşadım. Gittiğimde doktorun bana söylediği "Oluşan iltihaplanma ve kırılma yüzünden dişi biraz küçültüp, estetik dolgu yapıcam." dedi. Yaptı, iltihabı temizledi vesaire. Aradan 1 hafta geçti, o diş kesiminden dolayı olan ağrı şiddetlenmeye başladı. Tekrar gittim, iltihap sağ ve sol köklere yayılmaya başlamış. Dolayısıyla kanal tedavisi yaptı ve diş köklerine fitil koydu. O gün bugündür ağrı yok. Üstüne tekrar kırıldı bu sefer de kaplama yaptırmak zorunda kaldım. Nedendir bilmiyorum ama diş konusunda güvendiğim tek şey kanal tedavisi.
Sağ arka dişimde de yıllar önce yaptırmıştım fakat lezyon oluştu. Diş etinde ufak bir şişlik ve ihtihaplanma vardı. O hala öyle duruyor, ağrı yapmıyorsa sorun yok demişti doktor. Ağrı, sızı yok kanal tedavisi yaptırmıştım ama ihtihaplanma biraz insanı tereddüte düşürüyor. Bu da bir dezavantajı.