Diyanet: Şimdi Yaraları Sarma Zamanı!

''dövlet bize bahmiyir'' diyip konudan uzuyorum......

5 vakit namaz kılan biri olarak soyluyorum; dogu ve guneydogu hakkını coktan yitirdi. Yardımlar Mehmetcik vakfına ve direkt olarak sehit ailelerine.

yardım edenlerden Allah razı olsun , edemeyenin canı sağolsun , edene mani olanada Allah akıl fikir versin

edit: burada daha önce açılan konularda bazı arkadaşlar doğudaki bütün kürtleri terorist olarak görmediğini söylüyordu ancak bu konuda o arkadaşlar doğuya giden paraya acıdığını söylüyor , bende hastalıklı fikirlere acıyorum.

verecekseniz mehmetçik vakfına verin. doğuya o kadar yardım ettik karşılığını biliyoruz

bu konuda çok şey yazılır çizilerde burası yeri değil vesselam.
Forumun %90 ının ne düşündüğünü herkes biliyor herkesin düşüncesi (çoğunluk olarak ) aynı . Tartışmaya gerek yok

Diyanete ayrılan bütçenin yarısını" Eğitime" verseler bunlara gerek kalmayacak..
Başkada bir şey demiyorum..

Yardım benim için bile olsa diyanete, devlete verecek kuruş para çıkmaz benden. Zaten soyup soğana çeviriyorlar milleti. İçimiz dışımız vergi olmuş. Biraz az yesinler. Ne yapılıyor yılda 6 milyar tl parayla diyanette. Bizim burada bir cami yapılacak hoca 1 yıl boyunca yardım da yardım diye yalvardı. Buna da gss borcu diye çıkartın zorunlu bir şeyler işte. Millet ödesin. Ne bileyim mesela GDS gibi. Genel Din Sigortası. Para yatırmayanı da dinden çıkartın. Olmadı değil geçmişte hristiyanlıkta örnekleri var. Bize de gelsin.

Abicim camilerin büyük bir kısmı cemaatten toplanan yardımlarla yapılıyor. Peki bu diyanete ayrılan milyon dolarlık bütçeler ne oluyor?

o kadar imam var müezzin var. diyanette iç işlerinden çok adam çalışıyor. Para mı yetişir. (bu arada msj ile yardımda bulundum :D )

Son düzenleme:
Böyle konular açılıyor, sonra 3-5 kişi banlanıyor konu kapatılıyor. Aksiyon oluyor bitiyor...
Şimdi ben yazsam bende banlanıcam, insan yazmayınca da kendini suçlu gibi hissediyor doğrusu.

Suriyelilere hem acıyıp, hemde kendi halkının bu kadar müşkil durumda kalmasını kaldıramayan bir birey olarak vicdanım farklı mantığım farklı yerlerde.

Allah inancı olup, her cuma namazında para toplanmasına ve bu paranın amacının dışında kullanıldığını bildiğim halde para o kutuya para atmak durumunda kalmakta beni garip düşüncelere götürüyor. Ve ben eminim ki beynimden o anda geçen o düşünceler, benim namazımı tehlikeye sokuyor. Bunun sorumlusu da ben değilim o hutbeyi okuyan, o para mevzuatını dile getiren hocadır.

Orada şehit düşen insanımız neden şehit düşüyor, kimin yüzünden? Bunları düşününce, ve yardımı suçlu gördüğüm bir kurumun üzerinden vermeye çalışmak hepten mantığımın dışında.

Biz pazardan dönen insanların poşetlerini taşıyan çocuklardık, büyüklerimize saygı gösteren gençlerdik, el öpmeyi bilirdik ancak şu an ülke öyle bir durumda ki etnik ayrımcılık orta okul çocuklarının diline kadar düştü. Bizim zamanımızda yoktu bunlar.

Doğuda çok fazla bulundum, ve en çok rahat ettiğim yer doğu illeriydi. Herkes barış istiyor, herkes çok iyi, herkes çok dindar. Ulan arkadaş kim bu işin merkezi? Madem herkes barış istiyor neden insanlar hala ölüyor.

561b96520f254458dcf23987

Sallayan sallayana. Tutabilene aşk olsun.

Diyanet bu savaşı bitirelim hutbesi verirse bunlara gerek kalmaz..
36 yaşındayım aklımın erdiği dönemdeki ilk başbakan Özaldı Bitirdik kökünü kazıdık az kaldı dediğinde HDP diye bir parti yoktu
Mesut Yılmaz bitti bitiyor dediğinde HDP kuruldu %0.81 oyu vardı o zamanki adı HEP`di
Mesuttan sonra rahmetli ecevit geldi Sona geldiler dediğinde Hadepin oyu % 2 lerdeydi
Mesuttan sonra Çiller geldi Çiller Bittiler köklerini kazıdık kelimesini en sık kullanan kişiydi HDP`nin oyları %3 lere çıktı bu dönemde
Çiller gitti koalisyon hukumeti geldi onlarda bitrdik bitiriyoruz derken HDP nin oyları %6-7-8 dilimine geldi Ve Erdoğan dönemi beni en çok umutlandıran artık bitti huzur gelicek hiç bir ana evladının bugün ölürmü endisesini taşımıycagı dönem dedim ama olmadı bir şekilde güney doğu tekrar hareketlendi.. Bitmiyor arkadaşlar birbirimizi kandırmıyalım her yol denendi herşey denendi olmuyor bunu artık görmemiz lazım...
Hiç bir ananın evladı ağlamasın Diyanet sadece din işleriyle Biz artık şehit haberi görmek istemiyoruz

561b96520f254458dcf23987

Sallayan sallayana. Tutabilene aşk olsun.

Bir müslüman olarak gerçekten merak ediyorum. Diyanete verilen bu paralar nereye gidiyor.

Sağlık ihtiyaçlarının 2 katı para veriliyor. Sağlık gibi önemli bir mevzudan 2 kat fazla para nereye harcanabilir.

Ne bir eleştiri ne başka bir şey. Ciddi olarak merak ediyorum Bilgisi olan var mı?

Bir müslüman olarak gerçekten merak ediyorum. Diyanete verilen bu paralar nereye gidiyor.

Sağlık ihtiyaçlarının 2 katı para veriliyor. Sağlık gibi önemli bir mevzudan 2 kat fazla para nereye harcanabilir.

Ne bir eleştiri ne başka bir şey. Ciddi olarak merak ediyorum Bilgisi olan var mı?

Devlet diyanete, sağlığa yaptığının 2 katı yatırım yapıyorsa, demek ki devleti yönetenlerde hala doktora gitmek yerine, hacı hocaya gitme mantığı eksilmemiş.

Teröre Şehit giden tüm vatan evlatlarına Allah rahmet eylesin.

Zekatınızı ve sadakanız böyle verirlirse merak etmeyin bir verir bin gelir nerden geldiğinide bilemezsiniz.

biraz baktım da çoğu bakanlıktan daha çok bütçesi var. En kritikler kalkınma bakanlığı ekonomik bakanlığı, milli istihbarat teşkilatı, gençlik ve spor bakanlığı.

Ben de bir Müslüman olarak sana cevap vereyim din kardeşim.

İlk başta cami vb. yerlerin yapımı diyanet tarafından yapılmaz vakıflar ve hayır severler tarafından yapılır.
Yaklaşık 130 bin kişilik bir kadrosu var 3 Bin tl maaş ortalaması ile çarpıldığın da ve bu camilerin bakımı elektrik su halısı vb. şeyleri de diyanet karşılıyor. Sadece maaş Yaklaşık 4,5 Milyar yapıyor . Bu yıl ayrılan bütçe 6,4 milyar TL. Yaklaşık 2 Milyar TL nin caminin bakımana elektirik su doğal gaz gibi ihtiyaçlarına harcandığı söyleniyor. 2014 yılın da Türkiye'de 84 bin 684 cami bulunuyormuş.

2015 yılı maaşlar ortalama 3 bin TL dedim.

İl Müftüsü maaşı 2015: 4.500 / 4.800
İl Müftü Yrd: 3.600 /3.700
İlçe Müftüsü maaşı 2015:3.500 / 3.650
Vaiz maaşı 2015:2.400 / 2.600
Uzman Vaiz maaşı 2015:2.500 / 2.700
Baş Vaiz: 2.700 / 2.900
Eğitim Uzmanı: 2.642,00
Din Hizmetleri Uzmanı maaşı 2015: 2.420,00
Şef: 2.300 / 2.400
Kur’an Kursu Öğreticisi: 1.800 /2.200

Benim bildiğim bu kardeşim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri