diyanete sordum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
harekir, kılıf hazırlamaya kalkarsan uydurulur bişey ama yukardaki yer mi orasını düşün.
Hiç kılıf aramaya gerek yok. Kendi videosunu çekip, montajlayıp ya da sahibinden izin almadan yükleyen herkes bal gibi kul hakkına giriyor.

Yazdığın her mesaja baktımda sırf işi kulbuna uydurmaya çalışmışsın:) Ha biz yerizde yukardaki yemez.

Ha şahsen ben bunu kabullenmişim yapıyorum. Kabullenemeyecek olanda yapmasın. Diyanete falan sormaya da hiç gerek yok. Yaptığımız iş ayan beyan ortada zaten. Senin olmayan birşeyi kullanarak para kazanıyorsun..
Kazandığın paradan vergi vermiyorsun ve zaten vergi vermediğin için ülkede vergi veren herkesin hakkına giriyorsun vs vs. (vergi vermediğin halde onların ödedikleri vergilerle çöpünün toplanıyor olması bile haktır.)
Kısacası inceye girecek olursan içinden çıkamazsın. Ama kesin olan bişey var ki ne bahane uydurursan uydur meşrulaştıramazsın :))

evt haklisin ben bir yol bulmaya calisiyorum kimsenin hakkini yemeden ama vergi konusu bahsediyorsan parayi nereye ve ne icin bile yatiracagimizi bilmiyorken biz nasil vergi verelim devletin istedigi bile belli degil(tabi hic kacirmaz her devlet ister) ve arkadaslar kanallardaki videolari kullanmak icin nasil izin alabiliriz ve verenler ve vermeyenler olarak yuzdelersek bu oran ne olur ben genelde amator videolar olarak takilacak heralde boyle giderse izin alir almaz hayde o videonin hincini cikaririm ben :) izni nasil isteyecegimi aciklarmisiniz

açıklama yerınde ve olması gereken net arkadaşlar... ama gunumuzda kuran ın turkçe meali programlarının cracklenmesi ve kullanımı var oda bir ihlal..
yanı windows kullanıyoruz cracklı, prgramlar kullanıyoruz crackli.. yani hatt aınternete giriyoruz, şifre kırılmış... film izliyoruz dc almadan müzik dinliyoruz... bunların hepsi dınımıze göre yanlış.. ama doğrusunu yapacak ekonomı yok... ama doğruya doğru yanlışa yanlış dememiz arkadaşlar. kendımıze çıkar yol aramakda olmaz.. cevap guzel gelmiş, keşke hepsini her denılenı yapabilsek...
*Not: reel alanda da iş hayatında olması gerekenler unutulmamalı,onlarda gormezden gelınıyo

Adam gelip senin videonu izliyorsa ve senin videon sayesinde reklama tıklıyorsa neden haram olsun?
Herkesin inancı farklıdır buna saygım sonsuz ama birazda kendi aklınızla yaşamayı tercih edin.

açıklama yerınde ve olması gereken net arkadaşlar... ama gunumuzda kuran ın turkçe meali programlarının cracklenmesi ve kullanımı var oda bir ihlal..
yanı windows kullanıyoruz cracklı, prgramlar kullanıyoruz crackli.. yani hatt aınternete giriyoruz, şifre kırılmış... film izliyoruz dc almadan müzik dinliyoruz... bunların hepsi dınımıze göre yanlış.. ama doğrusunu yapacak ekonomı yok... ama doğruya doğru yanlışa yanlış dememiz arkadaşlar. kendımıze çıkar yol aramakda olmaz.. cevap guzel gelmiş, keşke hepsini her denılenı yapabilsek...
*Not: reel alanda da iş hayatında olması gerekenler unutulmamalı,onlarda gormezden gelınıyo

bunları yapıyoruz tamam bunlarda günah ama bu işten para kazanmıyorsun. cematteki arkadaşlarımda indiriyor film oyun ama günah olduğunu kabul ediyor.

bizim yaptığımız bu işten para kazanmak. başkasının tavuğunu çalıp yumurtasından para kazanmaktan ne farkı var. biz internet ile gerçek hayatı farklı düşünüyoruz. sanki internette yapılan hiçbirşey günah değil gibi geliyor insana. ben çok bilmişlik tarslamıyorum yanlış anlamayın. ben +16 videoda yükledim ama çok pişmanım :(

Adam gelip senin videonu izliyorsa ve senin videon sayesinde reklama tıklıyorsa neden haram olsun?
Herkesin inancı farklıdır buna saygım sonsuz ama birazda kendi aklınızla yaşamayı tercih edin.

o değil asıl mesele, başkasının emeğini yüklememiz. yoksa oturduğun yerden para kazanıyorsun diye kimse haram demiyor kendi çektiğin bi video olsa.

Hocam genelev sans oyunlari kumar gibi seyler var ulkede sence dinayetin sozu gecerlimi ?

---------- Mesaj saat 20:59:45 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:58:54 civarında gönderildi. ----------

Aynen biraz midem yaniyor napayim doktor bey :D

Hocam genelev sans oyunlari kumar gibi seyler var ulkede sence dinayetin sozu gecerlimi ?

---------- Mesaj saat 20:59:45 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:58:54 civarında gönderildi. ----------

Aynen biraz midem yaniyor napayim doktor bey :D

Stresten uzak duracaksın hocam,kanalım kapandı mı telif geldi mi düşünmeyeceksin,yt çok zararlı:D

yahu niye dalga geçelim de hiçbirimiz zaten peygamber ahlakın da yaşamıyoruz herhalde,ah öyleyse bir tek youtube kaldıysa tamam:D

tabiki hocam ona şüphe yok ama günah portalı gibi birşey bu youtube yahu :)
hristolar bile mesaj yollayıp izin istiyor videonu yükliyimmi diye biz direk yüklüyoruz vallahi :)

Haramdır diye düşünenler varsa gitsin sömürülmeye devam etsin kapitalistler tarafından... Başkada birşey demiyorum.

Reklamverenlerin işini gördüğümüz,ihtiyaçlarını karşıladığımız için problem yok bence.

Geçiniz efenim bunları güya sigara içkide haram fakat ülkenin %90 ı kullanıyor bizimkisi en azından hayırlı bir iş yabancı parayı ülkeye çekiyoruz ülkenin ekonomisine katkımız oluyor hem işin içinde kumar felanda yok ne kadar çok emek o kadar çok para hem youtube un stresi yüzünden terlediğim zamanlar oluyor alınteri döküyorum o yüzden helal para :D

Bırakın bu işleri.Diyanetmiş hocaymış vs.

Tüm yazıları kalın yazmak yasak kardeşim.Bir de yetkili olacaksın.
Diyanet hoca bu işleri bırakın derken ne demek istedin açıklar mısın? Diyanet din işlerini yöneten kuruma deniyor siz o zaman düpedüz dini bırakın diyorsunuz ayrıca Hocaymış felan derken de aynı durum söz konusu.
Bu işin haram veya helal olduğunu ve ya olmadığını tartışmıyorum,herkes kendi İÇİNDE versin bu sorunun cevabını.

bu işde alan memnun veren memnun. zaten youtube politikalarının ihlal edildiği ortada fakat adamlar hem kazanıyor hem başkalarına kazandırıyor bu yüzden ses çıkarmıyor.youtube a video yükleyenlerinde bunu bilerek yüklemesi lazım.

fakat dizi film gibi içerikler bunlardan farklı. 1 sinema filmi en az 1 yılda çekiliyor. ortada büyük bir emek var ve bazen görüyorum film gösterimdeyken sinema çekimi videolar internette dolaşıyor. işde asıl emek hırsızlığı haram kazanç budur. ayrıca bu tür videoları yükleyenler kadar izleyenlerde hırsızlığa ortak oluyor ki, adamlar kazanç amaçlı çektikleri filmi ücretle yayınlıyor sen internetten bedava izliyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri