Dizimag Kapandı

Şundan endişe ediyorum. Bir şahsın ya da firmanın eserini paylaştık youtube. 1-2 milyon izlenme geldi. Adamın da gözü döndü. Benim eserimi bu kadar kişiye izletti ve zarara ugrattı. Astronomik tazminat alabilir mi ? 100 bin dolar vs. ya da hapis cezası. Sonuçt adamların ürünlerini milyonların hizmetine acmışız...

tabiki açabilir dava.Fakat 1-2m e ulaşmadan eslesen veya telifi basıyorlar

Şundan endişe ediyorum. Bir şahsın ya da firmanın eserini paylaştık youtube. 1-2 milyon izlenme geldi. Adamın da gözü döndü. Benim eserimi bu kadar kişiye izletti ve zarara ugrattı. Astronomik tazminat alabilir mi ? 100 bin dolar vs. ya da hapis cezası. Sonuçt adamların ürünlerini milyonların hizmetine acmışız...

Üstad sende tadına bakınca vur kaç yap, köküne kadar bekletme videoyu derim.

tabiki açabilir dava.Fakat 1-2m e ulaşmadan eslesen veya telifi basıyorlar

gözden kacarsa başımıza gelcek şeyi merak ediyorum acıkcası...

---------- Mesaj saat 01:16:28 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:16:00 civarında gönderildi. ----------

Üstad sende tadına bakınca vur kaç yap, köküne kadar bekletme videoyu derim.

valla trafik gelince insanın kanalı kapatası gelmiyor ki, sonucta kolay iş değil şans bi kez yüzümüze vurmuş

Eğer ben youtube'a yüklemiyorsam bırakırdım.Bknz : Deniz Yıldızı :)
Deniz yildizi nedir Bonna ?:confused:

Kafasina koyar ve bu konularda kati bir sirkete denk gelir iseniz , youtube telif mekanizmasi o videoyu yukleyene dava acilmasini engellemez. Videodan alinan gelir, yapilan yorumlar(Markaya zarar verme) , kazandiginiz para vs bunlarin hepsi hakkinizda dava acilmasina sebep durumlar.

hocam ben üniverste hazırlık ögrencilerine korsan kitap bastırıp satıyordum yakaladılar ertelemeli ceza verdiler.fix bir cezadır 10 ay +60 tl para cezası.dizi film cd kitap alayı bir kanunda.bu kanun 2 3 sene önce değişti.mesala eski kanuna göre kitap satarken yakalansaydım hiçbirşey olmuyordu.ama artık savcılar yayın evi adına sana ceza verdiriyorlar.bu tip işlerde ceza vs almazsın cünkü herkes firma sahibiyle anlaşıyor yakalanırsa.ayrıca işin içinde youtube olduğu için telif yollama hakkı varken kimse bence mahkemeyle ugraşmaz.

Youtube telif mekanizmasi o videoyu yukleyene dava acilmasini engellemez. Videodan alinan gelir, yapilan yorumlar(Markaya zarar verme) , kazandiginiz para vs bunlarin hepsi hakkinizda dava acilmasina sebep ve delil olan durumlardir.

Kafasina koyar ve bu konularda kati bir sirkete denk gelir iseniz , youtube telif mekanizmasi o videoyu yukleyene dava acilmasini engellemez. Videodan alinan gelir, yapilan yorumlar(Markaya zarar verme) , kazandiginiz para vs bunlarin hepsi hakkinizda dava acilmasina sebep durumlar.

Youtube telif mekanizmasi o videoyu yukleyene dava acilmasini engellemez. Videodan alinan gelir, yapilan yorumlar(Markaya zarar verme) , kazandiginiz para vs bunlarin hepsi hakkinizda dava acilmasina sebep ve delil olan durumlardir.

Bi ara foxda diziydi onumu diyo acaba

Dava sonucunda ne olur acaba...Türk ceza hukukunda, uyarı verilmeden cezayi meyide uygulamaz diyenler var...Önemli olan bizim ictihatlar neler var. Onu bilsek iyi olur...Amerikada olsak zaten direk ucururlar :=)

dizimaga acımadıklarına göre gerisini ekmek edecekler demedi demeyin :D

2 tane flım sitem var flımler genelde vk dan alınıyor lınk oalrka kımse sunucusunda barındırmaz flımlerı o yuzen hıc bır sıkıntı cıkmaz

vk felan ile yırtılmıyor malesef...yasada iframe embed vs. maddeleri mevcut..

ama cezai yaptırım ne şartlarda oluyor bilmiyorum

vk felan ile yırtılmıyor malesef...yasada iframe embed vs. maddeleri mevcut..

ama cezai yaptırım ne şartlarda oluyor bilmiyorum

vk rusya tabanlı oldugu için sıkıntı cıkmıyor asıl tehlıkelı olan senın domaın adnın senın ustune olması ondan kacıs yok host ların tr local olmasada domaını baskasının ustune alabılırsen hıc bı sıkıntı cıkmaz oyun downloads sıtesı olan arkadasımın 5 bin tl para cezası odedıgını bılıyorum 4 sene kadar oldu bu olay olalı sıkayet olmadıkca kımse karısmıyor pek

Madde 71 – (Değişik: 23/1/2008-5728/138 md.)
Bu Kanunda koruma altına alınan fikir ve sanat eserleriyle ilgili manevi, mali veya bağlantılı hakları ihlal ederek:
1. Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan,
değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı
olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan,
ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi
hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur

Benin anladığım film-dizi vs. izleme linki bile versen suç sayılıyor.

benim işim olmaz da Burdan açıklıyorum telif riski %0 :)

spam yaptığım kanallardan biriydi birinden olduğu gibi bi 200 bölüm kopyalamıştım noldu acaba o kanal sadece 30-40 bölüme gelen 3.eşleşenler sinirimi bozmuştu oda '' dizi içinde geçen müziklerden '' çıkıyordu düzenlemeden kaldırılsa da 10 taneden sonra dayanamayıp diğer 25- 30 videoyu silmiştim

spam yaptığım kanallardan biriydi birinden olduğu gibi bi 200 bölüm kopyalamıştım noldu acaba o kanal sadece 30-40 bölüme gelen 3.eşleşenler sinirimi bozmuştu oda '' dizi içinde geçen müziklerden '' çıkıyordu düzenlemeden kaldırılsa da 10 taneden sonra dayanamayıp diğer 25- 30 videoyu silmiştim

imzan on numara kardeşim,boşver gerisini :cool:

Her sorun çözüldü tek derdimiz korsan.Bu sorunu da çözersek yeni süper güç Türkiye.

İllegal işlerin sonu budur. Hiç üzülmedim, başkasının sırtından para kazanmanın sonu böyle biter.

Şimdi diyen olur adam emek verip siteye yüklüyor diye. Ha demezler mi adama o zaman hırsızda taa 3. katın balkonuna emek vererek çıkıyor hakkı diye?

hocam ben üniverste hazırlık ögrencilerine korsan kitap bastırıp satıyordum yakaladılar ertelemeli ceza verdiler.fix bir cezadır 10 ay +60 tl para cezası.dizi film cd kitap alayı bir kanunda.bu kanun 2 3 sene önce değişti.mesala eski kanuna göre kitap satarken yakalansaydım hiçbirşey olmuyordu.ama artık savcılar yayın evi adına sana ceza verdiriyorlar.bu tip işlerde ceza vs almazsın cünkü herkes firma sahibiyle anlaşıyor yakalanırsa.ayrıca işin içinde youtube olduğu için telif yollama hakkı varken kimse bence mahkemeyle ugraşmaz.
rustler oyle diyosun ama o gun bu gundur kedi gibi oldun.:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri