Hocam yaklaşık olarak 3 aydır iş olarak dm hesap açıcılığı yapıyorum ve her hatada inanılmaz tecrübeler edindim. Yardımcı olmak açısından kabaca yazmak istiyorum, fakat şunu da belirteyim ki 3 5 hesap açmak için uğraşırken belirli tecrübi adımlar geçilmediğinden belli noktalarda takılmak mümkün, özellikle ben müşterilerime spama karşı aldığım tedbirlerin yeterli olduğunu ispatlamak için yandex mail ile onaylama yapmaktayım ve işin yandex tarafı da belirli konularda sıkıntı ortaya çıkarmaktadır. Her ne kadar gmail kadar kontrol etmese de yandex in de spam kontrolleri var. Ancak siz hangi maille onayladığınızı yazmadığınızdan ben sorunun dm ile ilgili kaynaklanabileceği bir iki durumdan bahsedeyim. (bu arada düzenli ve sürekli çalışmama rağmen satış konum çok hareketli değil ve bilen arkadaşlar çalışıyorlar pek reklam yapabilen bir tarafım yok, yani şimdi burada iki kuruşluk tecrübeyle gelip sallıyorsun denmesin)
Öncelikle türkiye saati ile konuşacak olursak geceyarısı 02:00 ile 02:30 arasında sanırım sistemin yedeklenmesi resetlenmesi temizlenmesi bakımı gibi işlemler yapıldığından mail gönderen api alındığında onay veren hoşgeldin diyen yani tüm mail servisleri duruyor veya 7 8 dakikalık gecikmelerle göndermeye başlıyor. tavsiyem zaten pek de sabahçı bir insan değilseniz bu saatte bu hesap açma işini bir kenara bırakınız.
Bazı durumlarda da dm nin hantallaştığı zamanlarda (bu da türkiye saatiyle 17 22 arasına denk geliyor genel olarak) siz ne kadar mail talep etseniz de mailleri size ulaştırmıyor. bunun için başka servisleri tetiklemeniz gerekir. o konu meslek sırrı diyerek geçiştirmek zorunda kalacağım bir kısım ve sürekli mail açmıyorsanız sorun olmayacak bir durum, ben 7 8 dakika bekleme tahammülü olmayanlar sürekli mail açanlar için sorun olabilecek bir sorun olduğundan bunun çözümünü geçiyorum.
Ancak servislerin düzgün ve düzenli çalışabilmesi için naçizane tecrübi tavsiyelerimden birisi de ingilizce ve fransızca karakterler dışında karekter içeren bir veri girmemenizdir misal isminiz alakasız karakterler içerdiğinde de belli servislerde sıkıntı yaşıyor.
Elbette dm henüz altından kalkmaya çalıştığı işe göre çok yeni, tüm bu sorunları zamanla halledecektir. Ancak bunları hallederken hesap açma konularında da sıkıntı yaşatmaya başlayacaktır.
<Reklamlar

> Benim konuyu okuyan arkadaşlardan, hazır bu kadar açıklama yazmışken, sorunlar şimdilik başedilebilir seviyedeyken dm çalışmak isteyenlerden ister kendileri açarak ister buradaki benim gibi hesap hizmeti sağlayan arkadaşlardan mail stoklamalarıdır. Teşekkürler. Herkese iyi çalışmalar.</Reklamlar

>