Doğal Değerli Taşladan Anlayan varmı Veya koleksiyoncusu ?

Unknow

Kayıtlı Üye
Son düzenleme:
Gönder bakalım ama bu işler birazda tehlikelidir bana göre.
Dünya üzerinde hiç var olmayan değerli elementler astoitler, meteorlar sayesinde yeryüzüne düşüyor. Bunların takibini zaten büyük şirketler yapıyor ama radara takılmayanlarda oluyor. Şuan dünyada Manyetit (Mıknatıs Taşı) olarak bilinen taş var ABD de zihin okumada kullanılıyor ya bunun çok gelişmiş bir versiyonu bulduysan ? Özellikle manyetik alan yaratıp uzay zamanı bükebilen bir taş belki bu tür taş elementleri uzaylılar kullanıyordur.

Gönder bakalım ama bu işler birazda tehlikelidir bana göre.
Dünya üzerinde hiç var olmayan değerli elementler astoitler, meteorlar sayesinde yeryüzüne düşüyor. Bunların takibini zaten büyük şirketler yapıyor ama radara takılmayanlarda oluyor. Şuan dünyada Manyetit (Mıknatıs Taşı) olarak bilinen taş var ABD de zihin okumada kullanılıyor ya bunun çok gelişmiş bir versiyonu bulduysan ? Özellikle manyetik alan yaratıp uzay zamanı bükebilen bir taş belki bu tür taş elementleri uzaylılar kullanıyordur.

Hocam ne abartmışsın 😂 uzaylılar şunlar bunlar. Evet mineraller arasında zararlı olanlar vardır, gidip uranyum gibi şeyler bulup temas etmediğiniz sürece abartılacak bir şey yok. Küçük bir hobi olarak taşlarla ilgileniyorum. Belli başlı ölçme yöntemleri vardır. Her parlayan, ışık geçiren taş değerli olmaz. Facebookta Mineralli Taşlar grubu var, orada ışık geçirme ve sertlik ölçümü yapıp bilgilerle birlikte paylaşın cevap verirler

Hocam ne abartmışsın 😂 uzaylılar şunlar bunlar. Evet mineraller arasında zararlı olanlar vardır, gidip uranyum gibi şeyler bulup temas etmediğiniz sürece abartılacak bir şey yok. Küçük bir hobi olarak taşlarla ilgileniyorum. Belli başlı ölçme yöntemleri vardır. Her parlayan, ışık geçiren taş değerli olmaz. Facebookta Mineralli Taşlar grubu var, orada ışık geçirme ve sertlik ölçümü yapıp bilgilerle birlikte paylaşın cevap verirler

Mete Yalnız değiliz kocaman galaxide yalnız oldumuzu söyleme bana :) ben illa canavar insan yiyen kötü uzaylılardan bahsetmiyorum filmlerde gösterilen yani illaki bizim gibi insanlar vardır başka gezegende yaşayan uzay çok geniş ve büyük bir alan onun haricinde taşların uazydan geldini sanmıyorum yoksa radyasyondan ya kanser olmuştum yada çoktan gebermiştim :D buraya yüklerim resimleri

---------- Spam Engelliyici 16:23 ---------- Önceki Mesaj 16:17 ----------

resimler eklendi

İlk resimlerdeki kuvars taşı. Diğerleri de taş işte :)

Sertlik ölçümü yok, ışık geçirgenlik testi yok bu şekilde tanım yapılamaz lakin ;

İlk fotodakinin kuvars olduğu şüpheli, daha çok kalsit gibi duruyor. Sondaki ise agat taşını çağrıştırıyor. Değerli taşa benzer bir şey yok, yarı değerli sayılabilirler, maddi değeri tonlarca olmadığı sürecede yok.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri