Dolandırıcılık !

Turkuaz

Yasaklanmış
Bir yada iki gün önceydi.Şöyle bir mail aldım güya Ptt den:

Halbuki benim ptt üyeliğim siparişim falan yoktu.Hiçbir şeye tıklamadım.Çünkü binbir dolandırıcılık yöntemi var.Bugün pttnin sitesine girdim insan kaynaklarından neden böyle bir mail gönderdiniz diye sorucaktım ki şunu gördüm:

crypto virüsü yada keylog galiba böyle şeyler her zaman olur dikkatli olmak lazım

Öncelikle hızlı yazdığım için başlık düzeltilirse iyi olur.Ben şikayet etsem sonra mahkeme falan uğraştırılar mı beni acaba ne dersiniz?

geçen gün açmışlardı bu konuyu

Bilmiyodum hocam artık çok sık takip edemiyorum.ancak hepinize soruyorum.Şikayet edeyim mi?Benim sıkıntım şimdi şikayet etsem olur da bunlar yakalanırsa mahkeme polis vs.. uğraşmak istemem.

Bilmiyodum hocam artık çok sık takip edemiyorum.ancak hepinize soruyorum.Şikayet edeyim mi?Benim sıkıntım şimdi şikayet etsem olur da bunlar yakalanırsa mahkeme polis vs.. uğraşmak istemem.

https://www.ihbarweb.org.tr/index.html illa şikayet ediceksen şurdan ihbar edebilirsin sen herhangi birşey yapmana gerek yok tib ilgilenir. bu arada 166 nolu telefonu arayıp sorabilirsin ne olur ne olmaz vs.

ttnet virüsünün güncel halidir bilişim şubeye başvursanızda bu crypto virüsünü yazanı yakalayamadılar bi exe veya dosya indirttiler ise size bu elinizdeki exe veya dosya

Böyle durumlarda öncelikle maile bakın kurumsal mail değil sonuçta .biz ile bitiyor ptt böyle mail kullanmaz sakın tıklamayın.

Bilişim suçlarına şikayetini içeren bir mail gönderebilirsin.

ne kadar çok dolandırılma vakası var bu aralar, geçmiş olsun, Allaha havele ediyorum bunları yapanları. :mad:

Sağol hocam herkes dikkatli olsun diye açtım konuyu olurda bu ya da bunun gibi üye olmadığınız,sipariş verdiğiniz yerlerden mail falan gelirse dikkate almayın.Birkaç yıl önce tv de izledim iş bankasında hesabı olanların maillerine bunun gibi şifre değiştirme adı altında mail göndermişler gene pttdeki gibi aynı yöntemle iş bankasının sitesini kopyalayıp başka yere yönlerdirmişler şifreleri girenlerin hesabını boşaltmışlardı.Bir yetkili hiçbir banka size mail yoluyla şifre değiştirme talep etmez diye konuşuyodu.Anlaşılan bu tür yöntemler hala devam ediyor.

Bilişim suçlarına şikayetini içeren bir mail gönderebilirsin.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum arkadaşlar tabiki hiçbir şeye tıklamadım.

Hocam ben bilişim suçlarına mail göndermesine göndereyim de sonra ifademi almak falan isterlerse sıkıntı olur ya

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum arkadaşlar tabiki hiçbir şeye tıklamadım.

Hocam ben bilişim suçlarına mail göndermesine göndereyim de sonra ifademi almak falan isterlerse sıkıntı olur ya

Hocam ben daha önce bir kaç kere suç bildiriminde bulunmuştum. Benden herhangi bir şekilde ifade falan alınmadı. Mail ve telefonla irtiabata geçmiştik.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri