Fressher
Yasaklanmış
konu biraz siyasete kaymış gibi ama bi-kaç şey söylemeliyim
ilki doların şu an için yükselmesi doğaldır, türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin hepsinde kendi para birimleri değer kaybetmektedir bunun bir süre daha devam edeceği söylenebilir ama türkiye bununla kesin olarak başa çıkabilecek kabiliyettedir, dün merkez bankası başkanı bunu ilan etti zaten
ikincisi doların yükselmesi iyimidir, bir açıdan evet bir açıdan hayır, tabi aşırı büyük artışlar ya da düşüşler zararlıdır o ayrı .. bi arkdaş demiş ki herşeyini ithal eden ülke!, geç bu işleri kardeşim diyorum . neyse olaya şu açıdan yaklaşıyım, eğer dolarda artış olursa ithalat da kısıtlamalar yaşanır, ithalatçı bu artışları göz önüne alarak ithal ettiği ürünü kendi ülkesinde üretme yoluna gidebilir özellikle yan sanayi ürünleri ki bizim ithalatın çoğunluğu bunlardır... hükümet ya da MB istese dolara müdahale eder ve düşürür, dediğim gibi MB başkanı çok açık ifade etti bunu, ayrıca dün zafer çağlayan MB'nin dolara müdahale etmesine gerek yok dedi... hükümet kısa vadede büyümeyi yükseltmek için doların biraz yüksek olmasını istiyor çünkü ihracat artınca büyüme de artacak, dolar yükselince ihracat artacak ithalat düşecek.. tek olumsuz yönü enerjidir, ödediğimiz petrol ve doğalgaz faturaları kabaracak lakin 3-5 ay içinde kuzey ırak petrolü ceyhandan akmaya başlayınca bu durum türkiyenin lehine olacak..
biraz uzun oldu daha da uzun yazabilirdim ama kısa kestim
bişeyleri değerlendirirken rasyonel olalım, sırf hükümet karşıtıyız diye dolar yükseliyor eyvalar olsun ekonomi batıyor kötü yönetiliyor gibi saçma yorumlara girmeyelim, sadece komik oluyor bunu yapan kişiler... günün sonunda kimin güldüğü ve kervanını yürüttüğü önemli
sen şaka mısın