Dolar 2.60'ı gördü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu ülkenin çok iyi ekonomistçileri var, mesela ali babacan. kendisi gerçekten çok iyi bir ekonomisttir. eğer bugün hala boğazınızdan 3-5 lokma geçiyorsa bunda katkısı çok büyüktür bundan emin ol. o koltukta ali babacan değil de yiğit bulut otursaydı yiyecek ekmek, içecek su bulamazdın.

ben 4 yıl ekonomi okudum bu da 5. yılım. faiz artırarak kur düşürmeye çalışırsan kasap önünde ciğere bakan kedi gibi olursun. abi faizi artırıyorum, çekmeyin paraları der durursun.

neden biliyor musun? çünkü üretim yok, yatırım desen sadece sıcak paradan ibaret. zaten bu kurun bu şekilde çok dalgalanmasının en öndeki sebeplerinden biri de sıcak para olarak gelen yatırımdır.

ecevit dönemindeki krizde hükümet kötüydü ondan kriz çıktı, bu hükümet döneminde kapıdaki krizi faiz lobisi oluşturuyor, ne güzel istanbul bee. :rolleyes:
ayarın böylesi klajsdkjasd :D zamanında 2.5 üstü olacak dediğimizde inanmayalara ibretlik cevaplar cevaplar :D

beyler dolar konusunu siyaset meydanına çevirdiniz madem ben de iki kelam edeyim. ben liberalim ama sadece özelleştirmekle,satmakla olmaz,yerli üretim hiç gelişmiyor. satacak değerli arazi,özelleştirecek kurum da kalmadı:) artık deniz bitti, son umut istanbulun kuzeyini de satacaklar 10 yıl da öyle geçer.

Son düzenleme:
bu ülkenin çok iyi ekonomistçileri var, mesela ali babacan. kendisi gerçekten çok iyi bir ekonomisttir. eğer bugün hala boğazınızdan 3-5 lokma geçiyorsa bunda katkısı çok büyüktür bundan emin ol. o koltukta ali babacan değil de yiğit bulut otursaydı yiyecek ekmek, içecek su bulamazdın.

ben 4 yıl ekonomi okudum bu da 5. yılım. faiz artırarak kur düşürmeye çalışırsan kasap önünde ciğere bakan kedi gibi olursun. abi faizi artırıyorum, çekmeyin paraları der durursun.

neden biliyor musun? çünkü üretim yok, yatırım desen sadece sıcak paradan ibaret. zaten bu kurun bu şekilde çok dalgalanmasının en öndeki sebeplerinden biri de sıcak para olarak gelen yatırımdır.

ecevit dönemindeki krizde hükümet kötüydü ondan kriz çıktı, bu hükümet döneminde kapıdaki krizi faiz lobisi oluşturuyor, ne güzel istanbul bee. :rolleyes:

neyse ben ne demeye çalıştım sen neler yazdın iş işten geçmiş artık mb yabancı paralara karşı kullanacağı ilk silah faizdir siz diyosunuzki onuda kullanmasın böyle izlesin siyasi baskı zaten buna izin vermezde

ayarın böylesi klajsdkjasd :D zamanında 2.5 üstü olacak dediğimizde inanmayalara ibretlik cevaplar cevaplar :D
eminimki bu arkadaşın yazdıklarının yarısını anlamamışsındır ama laf olsun torba dolsun cinsinden sallamışsın acımıyorum sana

Son düzenleme:
hep küresel oyunlar bunlar. rusyadan hamle gelmesi lasım.

her gün aldığım çikolata bile zamlanmış yapmayın lan

Bu seviyeden sonra daha da yukarıya giderse vay halimize 2.60 nedir ya :S

neyse ben ne demeye çalıştım sen neler yazdın iş işten geçmiş artık mb yabancı paralara karşı kullanacağı ilk silah faizdir siz diyosunuzki onuda kullanmasın böyle izlesin siyasi baskı zaten buna izin vermezde

eminimki bu arkadaşın yazdıklarının yarısını anlamamışsındır ama laf olsun torba dolsun cinsinden sallamışsın acımıyorum sana
yahu ben sana faiz kullanılmasın mı diyorum. sadece faizle bi halt olmaz diyorum anlamıyorsun.

çalışmıyorsun babandan harçlık alarak geçiniyorsun, bu şekilde bir ömrü de tamamlarım diyorsun, baban harçlık vermeyince de arkadaşından borç alıyorsun. türkiye'nin durumunu artık bu örnekle açıklayım belki bişeyler anlarsın.

yahu ben sana faiz kullanılmasın mı diyorum. sadece faizle bi halt olmaz diyorum anlamıyorsun.

çalışmıyorsun babandan harçlık alarak geçiniyorsun, bu şekilde bir ömrü de tamamlarım diyorsun, baban harçlık vermeyince de arkadaşından borç alıyorsun. türkiye'nin durumunu artık bu örnekle açıklayım belki bişeyler anlarsın.

faizin kullanılmasını başta aval aval bakmak olarak nitelendirdin bundan çıkaracağım sonuç bu adam faiz kullanılmasın demek istemiştir her halde?ama sende anlatımda sıkıntı varsa yapabilecek hiç bir şeyim yok

Wall Street gibi Türkiyedede Sultan Ahmet Kapalı çarşı dolaylarına yakın sadece finans merkezi olabilecek bir yapı olur binalar şehri olur para alım satım konusunda tahvil bono borsa konusunda tecrubeli insanların bir araya gelip çalışması lazım, olan Türkiye içindeki malların fiyatlarının artması ve bize yansıması oluyor, adamlar hiç birşeyden değil parayı satarak kazanıyor..

3 lira olursa kazançlı çıkarım diyorsunuzda. bu seferde alım gücü yükselecek. 1e aldığınız şeyi 2ye alacaksınız.

faizin kullanılmasını başta aval aval bakmak olarak nitelendirdin bundan çıkaracağım sonuç bu adam faiz kullanılmasın demek istemiştir her halde?ama sende anlatımda sıkıntı varsa yapabilecek hiç bir şeyim yok
faiz gelişmiş ülkelerde işe yarayan bir yoldur.

3. dünya ülkelerinde, tarım ekonomilerinde, az gelişmiş ekonomilerde faiz artırmak ekonomik olaylara aval aval bakmaya denktir.

bu ülkede de faiz artırmak aval aval bakmaktır. ;) olumlu sonucu olabilir ama kesin değildir o yüzden aval aval bakmaktır diyorum.

3. dünya ülkelerinde, tarım ekonomilerinde, az gelişmiş ekonomilerde faiz artırmak ekonomik olaylara aval aval bakmaya denktir.

bu ülkede de faiz artırmak aval aval bakmaktır. ;) olumlu sonucu olabilir ama kesin değildir o yüzden aval aval bakmaktır diyorum.

seni büyük bi heee ile uğurluyorum uzmansın

Böyle adalet olmaz olsun, şimdi 20 tane sadece uploadextranın sunucularını ödeyeceğim, diğer projelere ait 32 sunucu var... şu anda sadece buradan şirket olarak %10 zararımız var.

Sabit stable ekonomiymiş, pehhh... faizler çıkmasınmış... çıkartmayın faizi tabi kalsın dolar 4 olsun euro 5 olsun... zaten hepimiz $ € ile kazanıyoruz..

Konuya bak nerelere gidiyor. Yönetim el atarsa sevinirim.

Dünyadaki tüm değerler (para altın vs..) hepsi tek bir sistem üzerine değer kazanır yada kaybeder,

Bu sistemde arz taleptir $ ne kadar çok talep görür ise o kadar artar, faiz arttırmanın amacıda $ üzerindeki talebi faize doğru kaydırmaktır. Döviz / Faiz ilişkisi bu yüzdendir.

İthalat yapan bir ülke isen özellikle dış ticaret açığın rekor seviyede ise döviz yükselir.

Bunu balanse etmenin yolu faiz arttırımıdır, faiz beraberinde enflasyonu getirir.

Dolara bu kadar müdahale edilmemesinin sebebi malesef ki enflasyonu arttırmayıp sene sonunda bakın ekonomimiz ne kadar iyi demektir.

Aval aval bakmaktır dediğin olay durumu kontrol altına almaktır. Asıl bu dolay yükselişi karşısında sessiz kalmak ekonomi cahili olmaktır.

dünya çapındaki doların değerlenme olayı türkiyeyi yine teğet geçecekti
2008 krizinde olduğu gibi yine herkes avucunu yalayacak
çok zor değil merkez bankası elinde bulunan 135 milyar doların sadece yüzde birini bile piyasaya sürse yeter
bu birikmiş para böyle zor günlerde lazım olur bugünlerde o parayı kullanmayacaksın da ne zaman kullanacaksın

faiz 1 puan artacağına dolar %5 puan artsın daha iyi....

---------- Spam Engelliyici 19:35 ---------- Önceki Mesaj 19:34 ----------

dünya çapındaki doların değerlenme olayı türkiyeyi yine teğet geçecektir
2008 krizinde olduğu gibi yine herkes avucunu yalayacak
çok zor değil merkez bankası elinde bulunan 135 milyar doların sadece yüzde birini bile piyasaya sürse yeter
bu birikmiş para böyle zor günlerde lazım olur bugünlerde o parayı kullanmayacaksın da ne zaman kullanacaksın

faiz 1 puan artacağına dolar %5 puan artsın daha iyi....

Dünyadaki tüm değerler (para altın vs..) hepsi tek bir sistem üzerine değer kazanır yada kaybeder,

Bu sistemde arz taleptir $ ne kadar çok talep görür ise o kadar artar, faiz arttırmanın amacıda $ üzerindeki talebi faize doğru kaydırmaktır. Döviz / Faiz ilişkisi bu yüzdendir.

İthalat yapan bir ülke isen özellikle dış ticaret açığın rekor seviyede ise döviz yükselir.

Bunu balanse etmenin yolu faiz arttırımıdır, faiz beraberinde enflasyonu getirir.

Dolara bu kadar müdahale edilmemesinin sebebi malesef ki enflasyonu arttırmayıp sene sonunda bakın ekonomimiz ne kadar iyi demektir.

Aval aval bakmaktır dediğin olay durumu kontrol altına almaktır. Asıl bu dolay yükselişi karşısında sessiz kalmak ekonomi cahili olmaktır.

duygularıma tercüman olan biri bende anlatmaya çalıştım fakat anlamadı sen epey açıklayıcı olmuşsun bi ihtimal anlar

duygularıma tercüman olan biri bende anlatmaya çalıştım fakat anlamadı sen epey açıklayıcı olmuşsun bi ihtimal anlar
ben müdahale edilmesin dedim mi? ikinize de soruyorum bunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri