Dolar 3 Tl Olur Mu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam o zaman dolar yükselince neden türkiyenin ekonomisi çöküşte diye yaygara yapıyorlar ?

Bak ben şimdi sana çok mikro seviyede anlatayım,

Tarım sektörü kullanılan materyal ve operasyon masraflarında (Benzin, Tohum, Lojistik) gibi ürünleri Dolar bazlı ödüyor. YaniBirim ürün maliyeti yükseliyor buda Son tüketiciye daha pahalı ürün olarak geri dönüyor.

Üretim sektöründe eğer ki ihracat yapmayan bir üreticisiyseniz, Dolar ile aldığın hammaddeyi Türk Lirası ile iç piyasaya satarken zarar edersiniz.

Elektrik,doğalgaz gibi ürünler Dolar bazında satın alınır yurtdışından.

Daha çok sayabilirim ama düşünün ki Asgari ücrete gelen zam, emekliye gelen zam ve kişilerin yaşam maliyetleri düşünüldüğünde ülke ekonomisi direk bizim için çökmüş olur

Bak ben şimdi sana çok mikro seviyede anlatayım,

Tarım sektörü kullanılan materyal ve operasyon masraflarında (Benzin, Tohum, Lojistik) gibi ürünleri Dolar bazlı ödüyor. YaniBirim ürün maliyeti yükseliyor buda Son tüketiciye daha pahalı ürün olarak geri dönüyor.

Üretim sektöründe eğer ki ihracat yapmayan bir üreticisiyseniz, Dolar ile aldığın hammaddeyi Türk Lirası ile iç piyasaya satarken zarar edersiniz.

Elektrik,doğalgaz gibi ürünler Dolar bazında satın alınır yurtdışından.

Daha çok sayabilirim ama düşünün ki Asgari ücrete gelen zam, emekliye gelen zam ve kişilerin yaşam maliyetleri düşünüldüğünde ülke ekonomisi direk bizim için çökmüş olur

hocam o soruyu sormamın amacı bir önceki mesajınızda

"Cunku parasi degerli olan ulke global piyasada fiyat oynatamaz kolay kolay. Yani su durumun bizim hukumetle,israil ile abd ile hicbir alakasi yok"
açıklamanızdan dolayıdır. zaten şuanki söylediklerinizle hemfikirim.

saolun açıklamalarınız için. fakat bana göre doların yükselmesi abd nin işine gelir. bugün abd den 100 tane apple ürünü alacak olsak normalde doları 2 tl varsayarsak dolar 3 tl olduğunda bizim paramız 70 küsür tanesine yetiyor olur buda 30 ürünün abd ye kalması demek.

benim anlayışım böyle daha farklı konular varsa bilemem.

olur 3 tl bile geçer sebebi ise üretim 0 burada siyaset yapmıyorum ama malesef ülkemizi ayakta tutan inşaat sektörü reklamlara bakın 10 reklamdan 9 daire iteleme reklamı adam 1 daireye 1.2m tl istiyor bu rant durunca o paralar suyunu çekince enaz dolar 4tl bile görür gelişen ülkelere bak adamlar telefon araba silah gemi gibi teknoloji üretiyor biz yurtdışından teknoloji alıp ev satıyoruz oda 1000tl askeri ücretli varken 1.2m tl evler satılıyor dar gelirli ve zengin arasında hiç bukadar uçurum olmadı he bunlar yüzünden siyasi partileri suçlamıyorum ama inş artık emlak durur yerine üretim ağırlık verilir

hocam ben ekonmiyi iyi takip ederim bence olacak.

---------- Spam Engelliyici 14:37 ---------- Önceki Mesaj 14:37 ----------

fedin faiz kararından sonra ama

konuşmak kolayda keşke biraz araştırıp konuşsanız. sizi dışa bağımlı hale getiren bu ülkeyi lozanda satan, imf den ilk borcu alan ve 12 adayı yunanlılara hediye eden ismet paşanıza sorun bu soruları ahirette.

Sen kimsin ki Atalarımıza hakaret edersin.Atalarını tanımayan bir millet yıkılmaya yüz tutar.Sevr antlaşmasını okumadın herhalde ki lozana karşı çıkarsın.Tarihten yoksun olmayın internet elinizin altında takım tutar gibi siyasi sempatizanlık yapmayın.

Selamlar,

Konuyu kilitliyorum. Tartışmaya katılan herkes cezalandırılacaktır.

---------- Spam Engelliyici 15:34 ---------- Önceki Mesaj 15:21 ----------

@efsane1903
http://www.ytpara.com/956472-post10.html
http://www.ytpara.com/956617-post30.html

Kontrol ettimde hocam milleti harekelendiren senin yazıların olmuş. Burası yeri değil her zaman söyledim ve yönetimde olduğum sürecede söyleyeceğım.

Nedir bu Atatürk ve silah arkadaşlarına düşmanlık. Sevmiyorsan sevmessin, sevenede saygı duyacaksın. Herkese eşi davranmaya çalışıyorum ama yok. Kendin biliyorsun daha 1 saat öncesine kadar sorularına cevap vermeye çalıştım.

Lütfen ve lütfen. Tarihle, ecdadla, siyasi olaylarla konuşmasın ceza alınır diyorum.

1 Hafta uzaklaştırıldınız.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri