Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Güniçi Rekor $1 = 4.8124
bu gidişle cuma günü mesai bitimine 5 tlyi görür,
çok fazla ekonomik şeyler paylaşmanın bir anlamı yok ülkede büyük bir kitle dış güçler demeye veya beni etkilemez demeye devam ediyor,
şunu söylemek istiyorum şu anda tüm varlığınızı dolara çeviren bir kitle var ki bunları forumdada okudum, bir çok arkadaş dolar aldım tarzı yazmış ancak bu yaptığınızın ekonomik güç olarak hiç bir önemi yok, yani 4 tlden dolar toplayıp, 8 tlde satsan paranı 2 katına katlasanda hiç bir şey değişmez, sadece sen kendini zengin zannedersin, hesabındaki rakamlar değişir ama alım gücün değişmez, burdan kazanacagın 5 lirayı yarın markette yine harcayacaksın, şu anda 2 tlye aldıgın ürün yarın 4 tl olacak, kısacası alım gücün doların yükselişiyle doğru orantılı olarak azalacak,
gerçek anlamda uzun vadeli yatırım düşünenler ve yurt dışı düşünenler, parası gerçek anlamda çok olanların dolara dönmesi mantıklı , alım gücü düşer piyasadan bir sürü taşınmaz toplayabilirsiniz, ama gerisi tıraş, geliyor kriz,
emekliye ikramiye felan ayaklarıyla yapılan devülasyonun ve kesilen sıcak para akışının sonuçlarını hep beraber yaşayacağız
haklısın hocamama dolara çevirenler zengin olmak için değil TL'sinin değerini korumak için çeviriyor bir nevi
TL de durduğu sürece değer kaybediyor otomatik olarak..
ahaber in sitesine baktım anasayfada dolar la ilgili bitane haber yok. yer sofrasında iftar yapılmış onu koymuslar baş haberlere![]()
türkiye ekonomisi son 10 yıldır şuankiden hiçbir farkı yok. eskiden bu gibi durumların önüne geçmek için her yıl 35-40 milyar dolar borçlanıyordu. yani bütçe açığını borçla kapatıyordu. herkes bilir ki böyle devam edilirse mutlaka biryerde patlak verecekti ekonomi. sürekli borçlan nereye kadar. türkiyenin şuanki bataklıktan çıkması için acilen 100 milyar dolar borç bulması gerekiyor. ama şuanki faiz oranlarıyla kimse risk alıp parayı vermeye yanaşmıyor. bulsa bile yüksek faiz ve adamların ülkemiz üzerindeki bazı taleplerini kabul edilecek noktaya gelip borç verecekler. tabi bu borç uzun vadede halkın üzerine binecek. bu para yine değerlendirilmezse beterin beteri bir durumla karşı karşıya kalacaz.
![]()
İsimleri bari doğru yazsalar olur bence.
---------- Spam Engelliyici 04:20 ---------- Önceki Mesaj 04:14 ----------
Abd 10 yıl önce balya balya dolar basıp rusya türkiye arjantin gibi ülkelere pompaladı. Son 4 yıldır bu parayı ülkesine topluyor.
Sanayi kuruluşları satıldı cari açık uzun süredir ordan gelen parayla kapatılıyordu artık satacak bişey kalmadı. Abd'den pompalanan nakit de tersine dönünce bu kaçınılmaz son oluyor.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.