Domain sahsilestirerek satmak

Bakinec777

Kayıtlı Üye
Arkadaslar mehaba bir sorum olucakti, diyelim ki domain adinda noktadan sonra gelen com, net, org falan gibi noktadan sonrayi alarak kisisellestirip onun satisiyla kendim ilgilene bikir miyim? Mesela diyelim .com benim adimdadir ve her hangi bir kisi domainadi.com diye domain almak istiyor, sonunu .com ile aliyor ve bu .com benim adimda yani satisiyla ven mesgulum, boyle bisey mumkun mu?

[MENTION=19127]Bakinec777[/MENTION]

edit: sanırım uzantıyı diyorsun. alırsın ama bayağı tuzlu bir şeydir. bugünlerde tv de .istanbul uzantısı var tv lerde bu reklam olduguna göre sağlam bi yatırımcı almıştır. ama şahsi fikrim hiç gereği yok .com dan başkası yalan net ortamında.

senin ilacın "icann" burayı araştıracaksın.

Son düzenleme:
Kusura bakmayin arkadaslar azeriyim fikrimi tam olarak bildiremiyorum turkce :)

[MENTION=19127]Bakinec777[/MENTION]

edit: sanırım uzantıyı diyorsun. alırsın ama bayağı tuzlu bir şeydir. bugünlerde tv de .istanbul uzantısı var tv lerde bu reklam olduguna göre sağlam bi yatırımcı almıştır. ama şahsi fikrim hiç gereği yok .com dan başkası yalan net ortamında.

senin ilacın "icann" burayı araştıracaksın.

Hocam fiyat her ne olursa olsun odenicek sadece mesela .com diye bir domain sonu alip kendi adımıza gecirmek ve insanların domain aldiginda sonunu bizim satisimizda olan .com diye aliyorlarsa bizden almis oluyorlar, yani net olarak .com bizimdir ve tum dunyada .com bizim elimizden gecerek satisa sunuluyor, boyle biaey mumkun mu onu bilmek istiyorum

www.domain.tld
Domainin . tld kısmını satın alip site.tld, site1.tld şeklinde satış yapmanın mümkün olup olmadıgını soruyor arkadas.
Bildigim kadariyla mumkun degil. Boyle bir seyi ilerleyen zamanda yaparlarsa domain piyasasi cok sacma bi hale döner

www.domain.tld
Domainin . tld kısmını satın alip site.tld, site1.tld şeklinde satış yapmanın mümkün olup olmadıgını soruyor arkadas.
Bildigim kadariyla mumkun degil. Boyle bir seyi ilerleyen zamanda yaparlarsa domain piyasasi cok sacma bi hale döner

Mümkün galiba mesela .istanbul uzantısını sadece istanbul büyükşehir belediyesi satıyor.

www.domain.tld

Evet hocam aynen onu soruyorum, boyle bisey mumkun degilse peki diger noktadan sonra olan farkli kisimlarin satisini kimler yapiyor?)

Evet hocam aynen onu soruyorum, boyle bisey mumkun degilse peki diger noktadan sonra olan farkli kisimlarin satisini kimler yapiyor?)
Mümkün galiba mesela .istanbul uzantısını sadece istanbul büyükşehir belediyesi satıyor.

Icann hocam. Bayilik veriyodur en fazla.
Istanbul uzantisi sehir olarak basvurulan tek uzantiydi. O yuzden yayinlandi belediye satislardan komisyon aliyodur bence. Işin arkaplanini bilmiyorum. Domain işi yapan birisi aydinlatsin bizide

---------- Spam Engelliyici 18:54 ---------- Önceki Mesaj 18:46 ----------

domain - Can I create a top level TLD? (.michael for instance) - Server Fault
Hocam eger ada alirsaniz kendi ulke domaininize alabilirsiniz diye bi yorum atmislar burda :D
Ayrintili okumadim ama zor bi ise benziyo tld almak evde bakarim gece

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri