Donanımdan anlayan (monster leptop)

Cagdaser

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir bi tanede monster edinmek vardı aklımda

Donanımdan pek anladığım sayılamaz ama

Monster Notebook

kıyaslamada ben bi fark göremedim normalde bu ikisinin

A5 V4.1 15.6" ile farkı vga onda 2 gb ama bu ikisinin arasındaki 100 liralık fark ne acaba ben çözemedim bi türlü yani ssd de taktıracağımdan absürd bi fark yoksa A5 V4.1.1 i alacağım. sadece versiyon farkı mı var ?

FARKI IPS MİŞ
Arkadaşlar bilginiz olsun diye diyorum

1920x1080 Mat LED Ekran

1920x1080 IPS Mat LED Ekran

farkı ıps ekranmış

MONSTER® ABRA A5 V4.1.2 15.6" olanı tercih ettim ben.

teşekkürler yorumlarınız için

Son düzenleme:
hocam onun yerıne asus ,msi alın yada kasa dızın. nedenı tasarım , gorsellık acısından berbat monster

hocam onun yerıne asus ,msi alın yada kasa dızın. nedenı tasarım , gorsellık acısından berbat monster

Hocam ben macbook pro kullanıyorum mac i windows bölümünde baya yıprattığımı düşündüğümden dolayı ve müzikle ilgilendiğimden sürekli mac os a da geçiş yapmam gerektiği için monster kararlaştırdım masaüstüm de mevcut ama genelde sabit kalmayı pek sevmiyorum ev ortamında bile o yüzden böyle kararlaştırdım tasarımı pek mühim değil benim için yani

Hocam ben macbook pro kullanıyorum mac i windows bölümünde baya yıprattığımı düşündüğümden dolayı ve müzikle ilgilendiğimden sürekli mac os a da geçiş yapmam gerektiği için monster kararlaştırdım masaüstüm de mevcut ama genelde sabit kalmayı pek sevmiyorum ev ortamında bile o yüzden böyle kararlaştırdım tasarımı pek mühim değil benim için yani

Hocam windowsu nasil kurdun ben bi kere bootcample kurmustum sikinti yoktu driverlari kendi veriyor bootkample vurunca

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir bi tanede monster edinmek vardı aklımda

Donanımdan pek anladığım sayılamaz ama

Monster Notebook

kıyaslamada ben bi fark göremedim normalde bu ikisinin

A5 V4.1 15.6" ile farkı vga onda 2 gb ama bu ikisinin arasındaki 100 liralık fark ne acaba ben çözemedim bi türlü yani ssd de taktıracağımdan absürd bi fark yoksa A5 V4.1.1 i alacağım. sadece versiyon farkı mı var ?

aydınlatırsanız beni sevinirim

benim görebildiğim 1 fark yok 100 lira daha uygun olanı alabilirsin. ben de monster alıp ssdyi kendim taktım gayet memnunum

Anladim hocam baska cozumlerde vardi paralels desktop gibi onlara bakabilirsiniz sorun tam olarak ne

onuda biliyorum hocam, normalde ben zaten mac os da youtube işlerimi yapıyordum ama bio hocamın kanal takip programı v.s desteklemiyor Youtube işi için windows da ki kolaylık seriliği sağlayamıyorsun bi süre sonra Mac os işletim sisteminde ve daha fazla windows olarak kullanmak istemiyorum. Zaten müzikle falan uğraştığım için bana Mac os olarak lazım onun için yani yaşadığım bi sorun yok =)

---------- Spam Engelliyici 12:36 ---------- Önceki Mesaj 12:36 ----------

benim görebildiğim 1 fark yok 100 lira daha uygun olanı alabilirsin. ben de monster alıp ssdyi kendim taktım gayet memnunum

Sağolasın hocam peki SSD kendi takmanda ki durum neydi daha uygun olduğu v.s için mi yoksa sonradan mı takmayı kararlaştırdın

Sağolasın hocam peki SSD kendi takmanda ki durum neydi daha uygun olduğu v.s için mi yoksa sonradan mı takmayı kararlaştırdın

kesinlikle kendin takınca daha ucuz oluyor ssdyi de önereyim samsung 850 evo 250 yada 500 al. kingstonun ssdnow ürünlerini sakın alma

Arayın hocam en iyisi. Belki yazmayı unuttukları bir şey vardır. Çünkü markaya baktım 4.1.1 ve 4.1.2 şimdi böyle olunca genelde ram fazla oluyordu. Mesela ben t7v2.3.1 aldım 8 gb t7v2.3.2 (tam emin değilim) vardı 16 gb arada 150 tl fark vardı. O misal.

Arkadaşlar bilginiz olsun diye diyorum

1920x1080 Mat LED Ekran

1920x1080 IPS Mat LED Ekran

farkı ıps ekranmış

MONSTER® ABRA A5 V4.1.2 15.6" olanı tercih ettim ben.

teşekkürler yorumlarınız için

onuda biliyorum hocam, normalde ben zaten mac os da youtube işlerimi yapıyordum ama bio hocamın kanal takip programı v.s desteklemiyor Youtube işi için windows da ki kolaylık seriliği sağlayamıyorsun bi süre sonra Mac os işletim sisteminde ve daha fazla windows olarak kullanmak istemiyorum. Zaten müzikle falan uğraştığım için bana Mac os olarak lazım onun için yani yaşadığım bi sorun yok =)

---------- Spam Engelliyici 12:36 ---------- Önceki Mesaj 12:36 ----------

hocam tercihinizi yaptığınıza göre konuyu baltalamamın bir mahsuru yoktur heralde.:)
Benim kafama bold kısım takıldı, bende macbook düşünüyordum ama daha önce insanı çok hızlandırıyor gibi yorumlar görmüştüm macbook için. Şimdi sizin bu yorumu görünce bilemedim. Macbooklarda çok pahalı aslında. Epey kararsızım. Şuanki pc'm 6 gb ram li lenovo z580 modeli. Gerçekten yetmiyor render'a.

hocam tercihinizi yaptığınıza göre konuyu baltalamamın bir mahsuru yoktur heralde.:)
Benim kafama bold kısım takıldı, bende macbook düşünüyordum ama daha önce insanı çok hızlandırıyor gibi yorumlar görmüştüm macbook için. Şimdi sizin bu yorumu görünce bilemedim. Macbooklarda çok pahalı aslında. Epey kararsızım. Şuanki pc'm 6 gb ram li lenovo z580 modeli. Gerçekten yetmiyor render'a.

hocam Mac ayrı bi dünya kullanımı alıştık dan sonra kısayollarının kolaylığı bile
ama program bakımından kısırsın öyle aratayım bulayım şak diye olmuyor genelde zaten türkçe hiç bi torrent kaynak bulamıyorsun ingilizcen iyi olması gerekiyor çat pat da olsa.

benimse orada kastettiğim mesala Bio hocamın kanal takip ini kullanamazsın kanal bulma programını kullanamazsın onun harici her şeyi yaparsın ama o 2sinin benim için o kadar çok önemi var ki =) 5-6 aydır özellikle. Zaten vds kullanıyorsan bi fark kalmıyor sonucta onda windows olarak vds en. Yani nasıl diyim Retina ekrana bile alıştıktan bi süre sonra düz monitör ekranlarına v.s bakasın gelmez. Göz alıcı tasarımı zaten ayrı dünya, seni programların stabilliğinde bi sıkıntıya sokmaz kasmaz, yarı yolda bırakmaz şarjı 4 saat dolu dolu ne yaparsan yap gider.

yani kısacası hocam bana göre macbook 2 alanda başrol oynuyor

Yazılım ve Müzik

render da giriş modellerinden biri oldukca yani mesala APPLE MD101TU/A çok farklı bi verim alamazsın acıkcası

Oyun için zaten ideal değil

Blogla uğraşan, sitesiyle uğraşan, tasarımıyla uğraşan, yazılımıyla uğraşan, Müzik iyle, Özgün youtube kanalıyla uğraşan herkes için uygun ama bana sorarsan Youtube için uygun değil. yani en azından bizim yaptığımız Spam için değil =)

uzun oldu ama kusura bakma

hocam Mac ayrı bi dünya kullanımı alıştık dan sonra kısayollarının kolaylığı bile
ama program bakımından kısırsın öyle aratayım bulayım şak diye olmuyor genelde zaten türkçe hiç bi torrent kaynak bulamıyorsun ingilizcen iyi olması gerekiyor çat pat da olsa.

benimse orada kastettiğim mesala Bio hocamın kanal takip ini kullanamazsın kanal bulma programını kullanamazsın onun harici her şeyi yaparsın ama o 2sinin benim için o kadar çok önemi var ki =) 5-6 aydır özellikle. Zaten vds kullanıyorsan bi fark kalmıyor sonucta onda windows olarak vds en. Yani nasıl diyim Retina ekrana bile alıştıktan bi süre sonra düz monitör ekranlarına v.s bakasın gelmez. Göz alıcı tasarımı zaten ayrı dünya, seni programların stabilliğinde bi sıkıntıya sokmaz kasmaz, yarı yolda bırakmaz şarjı 4 saat dolu dolu ne yaparsan yap gider.

yani kısacası hocam bana göre macbook 2 alanda başrol oynuyor

Yazılım ve Müzik

render da giriş modellerinden biri oldukca yani mesala APPLE MD101TU/A çok farklı bi verim alamazsın acıkcası

Oyun için zaten ideal değil

Blogla uğraşan, sitesiyle uğraşan, tasarımıyla uğraşan, yazılımıyla uğraşan, Müzik iyle, Özgün youtube kanalıyla uğraşan herkes için uygun ama bana sorarsan Youtube için uygun değil. yani en azından bizim yaptığımız Spam için değil =)

uzun oldu ama kusura bakma

Eyvallah hocam gayet açıklayıcı oldu.
Bende öyle düşünüyorum benim kıyacağım 3-4 bine macbook'un anca giriş modelleri denk geliyor. Onlarda bir farklılık yaratmayacak. Ben spam çalışmıyorum bahsi geçen programları da kullanmıyorum ama özgünde de işin içine yüksek boyutlu videolar giriyor. Camtasia render yaparken Lenovo yanacak diye korkuyorum. :) Benim ilacım ortalama 3k lık asus msi gibi bir laptop diye düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur. :) Tekrar teşekkürler...

tulpar kullanıcısıyım ben de, ağırlığı büyüklüğü falan filan - bunlar ama, bunun performansına alışınca diğer laptoplar hafif geliyor :D

Eyvallah hocam gayet açıklayıcı oldu.
Bende öyle düşünüyorum benim kıyacağım 3-4 bine macbook'un anca giriş modelleri denk geliyor. Onlarda bir farklılık yaratmayacak. Ben spam çalışmıyorum bahsi geçen programları da kullanmıyorum ama özgünde de işin içine yüksek boyutlu videolar giriyor. Camtasia render yaparken Lenovo yanacak diye korkuyorum. :) Benim ilacım ortalama 3k lık asus msi gibi bir laptop diye düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur. :) Tekrar teşekkürler...

Dediğim gibi hocam eğer sabit bir iş için almayacaksanız orada bahsettiklerimden biri adına 3-4 bine çok daha donanımsal bir şeye sahip olabilirsiniz yani sırf macbook olması için macbook almamak gerekli sonra istediğiniz verimi alamaya bilirsiniz buda sizi tatmin etmez

Tulpar t5 v5.1 var bende kasa on numara arkadaslar agirligi normal laptoptan farksiz inceligide ayni

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugün öğlen elime ulaşmıştı anca müsait olabildim şimdi kutusundan çıkardım usb ile windows 8 yükleyeceğim hatta yükledim ( hdd bölümüne çünkü ssd yi görmüyordu), neyse ssd hala gözükmüyor ben bunu ssd yi nasıl tanıtacağım ? kurulumu ssd ye gerçekleştireceğim. biostan mı bu konuda pek bilgim yok özellikle monster kullanıcısı olarak yardımcı olursanız arkadaşlar sevinirim.
[MENTION=10939]yenerk[/MENTION] [MENTION=12838]ankavatar[/MENTION]

Arkadaşlar bugün öğlen elime ulaşmıştı anca müsait olabildim şimdi kutusundan çıkardım usb ile windows 8 yükleyeceğim hatta yükledim ( hdd bölümüne çünkü ssd yi görmüyordu), neyse ssd hala gözükmüyor ben bunu ssd yi nasıl tanıtacağım ? kurulumu ssd ye gerçekleştireceğim. biostan mı bu konuda pek bilgim yok özellikle monster kullanıcısı olarak yardımcı olursanız arkadaşlar sevinirim.
[MENTION=10939]yenerk[/MENTION] [MENTION=12838]ankavatar[/MENTION]

Kapat aç düzelir Çağdaş. :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri