Dün Yarın olsaydı Bugun perşembe olurdu dıyen adam Sorusu Çıldırrtı beni

jackjones53

Kayıtlı Üye
Arkadaslar internette "dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu dıyen adam bunu hangı gun soylemıstır"
dıye bır soru gordum cevabı cumartesiymiş ama ben ikna olamadım :D benim mantığıma göre salı olması lazım

Onların Mantığı : c.tesinin dünü cuma perşembenın yarını oluyor Yani C.tesi söylemiştir.

Onların Mantık hatası : adam zaten dün yarın olsaydı dıyo adam c.tesi söylemiş olsa c.tesnin dünü
cuma diyemezler pazar olması lazım bügüne gelindiği zaman perşembe değil p.tesi oluyo

Benim Mantığım: soruda ne dıyo dün yarın olsaydı , şuan salı gunundesin dün normalde p.tesi ,yarın olsa demiş
yani yarın normalde ne çarşamba bunu dün e çek yani p.tesi nin yerıne şarşamba oluyo bügün perşembe olurdu dıyo
dünün çarşambaysa bügün perşembe olur

Cevap çarşambaysa ben nereyi anlamadım :D 2 saattır düşünüyorum :D

Son düzenleme:
çarşamba değil mi o yahu :) Edit.. çarşambadan vazgeçtim çünkü bu soruyu sorduğu günü sormuş..
Dün (çarşamba günü)
Dün yarın olsaydı (çarşamba gününün yarını perşembe olurdu)
Bugün perşembe olurdu.. demiş
Ula zaten perşembe günü söylemişsin ne uğraştırıyon bizi
Adam sorunun içinde vermiş cevabı.. bizim beyinleri yakmaya çalışıyor.. CEVAP: PERŞEMBE
Büyük oyun var soruda

Son düzenleme:
Bu tür soruların çoğu mantık hatalıdır o nedenle işin içinden çıkılmaz. Kafa yormaya bile gerek yok.

cumartesi olduğu bariz değil mi ? diğer iki cevap acayip saçma geldi bana çok aşırı alaksız :D

Bu Gün ( Cumartesi ) oLsa
Dün ( Cuma ) oLur
Dün Yani ( Cuma ) Günü Yarın Olunca Cumadan Önceki Gün Perşembe Olduğuna Göre Bu gün Perşembe :)

demek ki cumartesiymiş

Bu Gün ( Cumartesi ) oLsa
Dün ( Cuma ) oLur
Dün Yani ( Cuma ) Günü Yarın Olunca Cumadan Önceki Gün Perşembe Olduğuna Göre Bu gün Perşembe :)

demek ki cumartesiymiş

Ama abi bak şurayı anlamıyorum dün Yarın olsa dıyor soruda sen direk cumartesi soyleyen adamın dününü cuma yapıyosun hayır yarın olsa dıyo yanı dün pazar oluyor bugun de p.tesi oluyo

Bak böyle sorularda tersten giderim yanlış çıktığını görmedim.
Önce :
Bugün perşembe olurdu diyor.
Perşembenin yarını cuma .

Sonrasinda:
Dün yarın olsaydı diyor yani yarını cuma ise adam cumayı dün söylemiştir.

Sonuç :
Dün cuma ise bugün cumartesidir

"dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu dıyen adam bunu hangı gun soylemıstır"

Daha önce de görmüştüm bu soruyu ama fazla kafa yormadım :D Şimdi de pek yorasım yok ama düşünüldüğünde Dün yarın olsaydı derken günleri 2 gün ileriye atıyor Dün, bugün, yarın...O zaman biz de perşembeden geriye doğru 2 gün gelirsek hangi gün söylediğini anlarız :D O da salı günü oluyor.

Sağlamasını da yaptığınızda, Salı günü söylenen söz, Dün (pazartesi) aslında yarın (çarşamba olsaydı) bugün Perşembe olurdu.

Cumartesi beni ilgilendirmiyor :D

Cumartesi doğru:

Cumartesiye göre (dün) 1 gün öncesi cuma olur (yarın olsa) cumanın yarın olması için 1 gün öncesi (Bugün) perşembe olur.

Bak böyle sorularda tersten giderim yanlış çıktığını görmedim.
Önce :
Bugün perşembe olurdu diyor.
Perşembenin yarını cuma .

Sonrasinda:
Dün yarın olsaydı diyor yani yarını cuma ise adam cumayı dün söylemiştir.

Sonuç :
Dün cuma ise bugün cumartesidir

2 gün ileri işte dün yarınsa iki gün sonrası cumartesi :)

Nasıl cumartesi buluyorsunuz hayretler içerisindeyim :D Elbise mavi mi sarı mı olayına döndü :D

Sizin cevapları okurken beynim error verdi :D

Dün yarın olsa bugün perşembe olurdu.

Bu varsayımda günleri 2 gün ileriye atıyor.
Söylenen günü bulmak için de perşembe den geriye 2 gün gidiyoruz Salı oluyor. Yani o söz salı söylenmiştir. Cevap salı değilse soruda hata vardır :D

Dün yarın olsa bugün perşembe olurdu.

Salı günü söylendiğini farzedersek
Dün: Pazartesi
Yarın: Çarşamba oluyor. cümlede yerlerine koyup sağlamasını yapalım.

Dün Çarşamba olsaydı bugün perşembe olurdu.

Eee nerede hata var :D

blue-screen-of-death.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri