Dünya Engeli Geçmek Helal Midir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

chorock

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Polemik yaratmak istemem ama aklıma takılan bir soru var. Buranın %99'u başkasının çektiği videoyu yüklüyor. Ondan para kazanıyor. Kimi videoların sahibi kendi videosundan para kazanmak için 3. taraf atıyor yada dünya engeli koyuyor. Diğerleri ise umrunda olmuyor isteyen kazansın diyor ne 3. taraf var ne de dünya engeli ne de telif.

Şimdi biz hak sahipliği kanıtlanmış olan videoyla oynayıp adamın videosunu kırpıp biçip dünya engelini geçersek adamın hakkına girer miyiz? Kefenin cebi yok sonuçta gideceğimiz yer belli.. Kazandığımız para helal olur mu?

Nihat Hatipoğluna sor bence.Geçen çocuk internetten oyun indiriyorum haram mıdır diye sordu. Fazla indirmemek koşuluyla haram değil dedi hoca.

direk karşıdan alıp,oldugu gibi yüklemekde sorun yok ama kırpıp biçip üstünde oynama yapınca helal haram olayı mı geliyor aklına hocam?

Bir Bitmediniz Arkadaş ya. . . .
:cool:

Konuyu Flagladım bir mod görünce ilgilenir. . .

nasıl haram değilmiş ya bunu nihat hatipoğlu dediyse benim gözümde çöp olmuş bitmiştir adamların studyolarda binlerce kişilik emekle hazırladıkları oyunlara sen helal diyeceksin yok ya arkadaşım çalışıp alnının terini silmeden kazandığın her maddi değer haramdır ya kendin yapacan yada kendin parayla yaptıracan her ne ise işte o helaldir kimse kendini kandırmasın spam hertürlü haramdır noktası virgülüne kadar ve bende bunu bile bile yapanlardanım

şu tip konuların açılması yasaklanmalı

Konu tartışmaya doğru gidiyor o yüzden kilitliyorum.

Sorduğun sorunun cevabı ise evet başkasının stüdyoda emek vererek çekip uğraştığı videoları yüklemek ve üzerinden para kazanmak ''HARAM'' .....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri