Durum Bu Sefer Ciddi gibi (Adsense Gelirlerine Vergi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vermeme yolu bilen var mi?
Garanti bi kazanc degil bi ay gelse diger ay gelmez sirketmi kurulur ona.

Adsense vergisi için şirket kurulacaksa bu iş tr den yapılmaz Yav zaten vergisi kesılmıs kazanç alıyoruz birde 3 kurus için şirketmı kurulur Şirket kurmakda çocuk oyuncağı değil zaten bunlar paypalı göndererek sadece adsenseden kazanç sağlayanlar dısında netten iş yapan bir sürü insanın madur olmasına sebeb oldular Gercekten adsense kazancı için için şirket kurulacaksa yazıklar olsun

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba

Google üzerinden elde ettiğiniz adsense gelirlerinin Türk Vergi Kanunlarına göre vergisel yükümlülükleri aşağıdaki gibidir.

1-Elde ettiğiniz gelir ticari kazanç kapsamında vergiye tabidir. Bu gelir için şahıs şirketi veya limited/Anonim şirket kurabilirsiniz.

----29 Yaşından küçük ve ilk defa şahıs şirketi kuracaksanız 3 yıl için 75.000 TL Kazanca kadar gelir vergisi söz konusu değil

2-Katma Değer vergisi ise reklama nereden tıklandığına bağlı. Yurtdışından ise kdv yok. Yurtiçi ise var.

3-İlk defa şahıs şirketi kuracak 29 yaşından küçükler için 1 yıl bağkur primi ödenmesine gerek yok.

4-Adsense geliri yurtdışı yazılım satışına sağlanan vergisel avantaj kapsamında değil. ( O yüzden tamamı gelir vergisine tabi-Yazılımda % 50 si )

5-İrlanda ile yapılan çifte vergilendirme anlaşması kapsamında Türkiye'de vergi ödememeniz için İrlanda'da yerleşik şirketinizin olması ve orada ticari kazanç hükümlerine göre vergilendirilmelidir. O zaman burada tekrar vergi ödemezsiniz. Ancak şu anda bu durum söz konusu değil

6-Reklamlara Yurtdışından tıklanıyor ise : Paranın TL gelmesi kdv istisnasına engel mi ? Engel diyenler var ama Kocaeli vergi dairesinin özelgesine göre değil. Benim görüşüme göre de paranın TL gelmesi kdv istisnasından faydalanılmasına engel değil

7-Şirket kuracak iseniz hangi şirketi seçeceğiniz gelirinize bağlı. Bazı rakamlara kadar şahıs avantajlı ancak bir miktardan sonra Aş/Ltd. Hesaplama için bir excel hazırladım. İsteyene mail atabilirim. Buraya eklemeyi bulursam ekleyeceğim.

Sorularınızı bana mail atabilirsiniz.
Mali Müşavir Evren ÖZMEN
[email protected]

Arkadaşlar merhaba

Google üzerinden elde ettiğiniz adsense gelirlerinin Türk Vergi Kanunlarına göre vergisel yükümlülükleri aşağıdaki gibidir.

1-Elde ettiğiniz gelir ticari kazanç kapsamında vergiye tabidir. Bu gelir için şahıs şirketi veya limited/Anonim şirket kurabilirsiniz.

----29 Yaşından küçük ve ilk defa şahıs şirketi kuracaksanız 3 yıl için 75.000 TL Kazanca kadar gelir vergisi söz konusu değil

2-Katma Değer vergisi ise reklama nereden tıklandığına bağlı. Yurtdışından ise kdv yok. Yurtiçi ise var.

3-İlk defa şahıs şirketi kuracak 29 yaşından küçükler için 1 yıl bağkur primi ödenmesine gerek yok.

4-Adsense geliri yurtdışı yazılım satışına sağlanan vergisel avantaj kapsamında değil. ( O yüzden tamamı gelir vergisine tabi-Yazılımda % 50 si )

5-İrlanda ile yapılan çifte vergilendirme anlaşması kapsamında Türkiye'de vergi ödememeniz için İrlanda'da yerleşik şirketinizin olması ve orada ticari kazanç hükümlerine göre vergilendirilmelidir. O zaman burada tekrar vergi ödemezsiniz. Ancak şu anda bu durum söz konusu değil

6-Reklamlara Yurtdışından tıklanıyor ise : Paranın TL gelmesi kdv istisnasına engel mi ? Engel diyenler var ama Kocaeli vergi dairesinin özelgesine göre değil. Benim görüşüme göre de paranın TL gelmesi kdv istisnasından faydalanılmasına engel değil

7-Şirket kuracak iseniz hangi şirketi seçeceğiniz gelirinize bağlı. Bazı rakamlara kadar şahıs avantajlı ancak bir miktardan sonra Aş/Ltd. Hesaplama için bir excel hazırladım. İsteyene mail atabilirim. Buraya eklemeyi bulursam ekleyeceğim.

Sorularınızı bana mail atabilirsiniz.
Mali Müşavir Evren ÖZMEN
[email protected]

Merhaba 1. Ben belirteyim ikinci maddenizdeki yurt dışı tıklamaları ve yurt ici tıklamaları bu konuyu iyi araştırın googlenin ikitane firması var 1 adword yanı reklam veren paranin kaynağı bu şirket in kasasina giren para bize ödenen paranin bir kısmı bu konuda google vergilendirmesi bize ayittir diyor. Demese bile bunu tc nin googleden talep etmesilazim bizden değil ve ayrıca adword ofisi turkiyede mevcut arayıp bilgi alabilirsiniz.
2. Besinci maddenizdeki detayda iyice araştırın youtube googlenin parçası bizde youtubenin parcasiyiz yanı hali hazırda yurt dışında yanı google irilanda şirketinin platformunu kullanarak iş yapıyoruz. Orda ekstradan bir şirket kurmanın mantığı yok olamazda, kendi youtube tarzı bi platformumuzda yok oda olamaz zaten, google gibi bi adword şirketimizde yok olamazda. Olsa bile bizde irlandada bu platformu açardık yine burdaki vergi sistemine tabi olmazdık.

---------- Spam Engelliyici 20:21 ---------- Önceki Mesaj 19:57 ----------

Hadi herseyi geçtim farzedelim deveye hendek atlatip adsense gelirini bisekilde yasal olarak vegilendirmeyi basardi (ki mumkun degil vergi usul kanunlariyla ve adalet kavraminin olduğu yerde.) Sen hangi akla hizmet gelirini bildirmediginden dolayı ceza yersin diyorsun? Bi sefer daha bu para kaynağını nasıl vergiye tabi tutarım diye yırtınırken birde kalkmış cezadan bahsediyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri