E-Ticaret Hakkında Bilgisi Olan Varmı ?

• Kullanıcı Reina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Reina

Yasaklanmış
Herkese iyi geceler.

Site işlerine girmeyi düşünüyorum.Kendimi ve sitemi'de geliştirmek istiyorum. Aylık kazancı 3000 TL civarı olan bir e-ticaret sitesi buldum almayı düşünüyorum. Siteyi sosyal medyadada geliştirerek , ciddi bir bütçe ile reklam verip. Geliştirip iyi yerlere getirmeyi istiyorum. Öncelikli sorup bu işe girip tecrübe eden arkadaşlardan sizce bu iş ne kadar zordur. İkinci sorumda bu işe girecek arkadaşlar araştırdıysa iyi ve kötü yanları nelerdir. Bunlardan bahsedebilirmi. İlk aylarda gerekirse bütün paramı reklama ayırıp siteyi ciddi noktaya taşımayı düşünüyorum. Amacım sitenin gelişmesi.

Site : Bebek ürünleri satıyor , kargoları anlaşmalı bir şirket yapıyor. vergi mükellifi olmadığım için sadece bu şirketle çalışabilirim. Vergi mükellifi olmak ne kadar kolay ? oldukdan sonrada ürünleri arttırıp ciddi anlamda büyüyebilirmiyim.

beni tek düşündüren nokta sadece bebek ürünleri satılacak olmasıdır.

Bende yeni girdim bu ise kendi ürünlerimizi çinden getirip satıyoruz ilk olarak gitti gidiyorda basladım sonrasında n11 sanal pazar gibi platformlarada yönelicez yakına sitemizde aktif olcak ama sosyal medya ve reklam gercekten çok önemli reklamdan kaçmazsan hersekilde olumlu dönüs alırsın bebek ürünlerinde rekabet varmı bilmem ama rekabet varsa farklı seyler yapmalısın mesela bizim katagride çok rekabet olmasına ragmen çok hızlı büyümeye basladık

Satan kişi aylık 3 k kazandıran bir işletmeyi neden satar diye bir düşünmek lazım ve nekadar bedel biçmiş?

Sorularına gelirsek kategorin baya rekabetli tamamen dikey olarak açılan (ebebek ,minikoli vb)mağazaların yanısıra çoklu ürün satan her eticaret sitesindede bulunuyor ürünler.Çok çok sağlam reklamla olmazmı olur tabiki fakat ürüne xml olarak yada dropshipping olarak ulaşıyorsan işin zor cok sıkı takip etmek lazım (xml güncellemeler,doğru ürünmü gönderildi vb ) olmayan ürünü satarsın uğraşıp durursun müşteriye dert anlatamazsın stoklu çalışmak bana daha mantıklı geliyor bu yüzden sermaye var ise belirli ürünler ile stoğa girmek, çok ürün ilk etapta şart değil zamanla çoğaltılabilir.
Dediğine göre alacağın site dropshipping yöntemiyle çalışıyor fiyat olarak piyasaylada rekabet edebilmen imkansıza yakın olacak bunları dikkate almalısın.
İade süreci ayrı bir takip özen istiyor kısacası herne şekilde çalışırsan çalış tek yapılacak iş değil ekip şart onlarca parçaya bölünemiyorsun birde başka işlerlede ilgileniyorsan vakit ayıramamak sorunu çıkıyor.

İşin resmiyetine bakacak olursak firma kurmak çok zor değil biraz uğraşılı resmi evrakları,oda kaydı ,ofisi,muhasebesi,kargo anlaşmaları,faturası ıvırı zıvırı birde artık devletimiz eticareti kıskac altına almak için adımlar atmaya başladı tüm adımlarda kayıt altına almak istiyor etbis sistemi kuruldu tüm eticaret siteleri kayıt olmak zorunda, olmayanlara ciddi cezası var. Çok yakında güven damgası diye birşey işleve giriyor belirli testleri geçen siteler sahip olacak ve sitesinde belirtebilecek.
Her önüne gelen eticaret sitesi açamayacak, kaçak kuçak yapmaya çalışanlarda büyük risk altında.Şimdilik aklıma gelenler bunlar ayrıca kafana takılan sorular varsa sor cevaplamaya calışayım.

Ben tüm bu süreçleri atlatmama rağmen sermaye kısmında tıkandım:) R10 sitesine konu açtım ortak arıyorum diye bulursam devam etmeye çalışacağım link koyalım belki buradan çıkar ortak olmak isteyen :)
https://www.r10.net/off-topic/17993...ortaklik-yapmak-istiyorum.html#post1073056352

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri