E-ticarette daha çok ne satabiliriz?

F
  • Kullanıcı fth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - E-Ticaret ve Dijital Mağazalar

Sizce en çok satılan ürünler?

• Elektronik eşya (Telefon, pc vb.)

Oy: 8 32,0%
  • Giyim ve Ayakabı

Oy: 7 28,0%
  • Bebek ve Çocuk ürünleri (Giyim, oyuncak vb.)

Oy: 4 16,0%
  • Kozmetik (Güzellik, bakım, makyaj)

Oy: 6 24,0%

• Kullanılan toplam oy
    25
F

fth

Guest
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu soruya deneyimli arkadaşların vereceği cevaplar ve fikirler bu işe atılmak isteyenler için büyük yardım olacak.. Bir kaç aydır araştırma yapıyorum. Çeşitli tedarikçi firmalar ile çalışmayı düşünüyorum. Yani depolama yapmadan onların xml eklentilerini sisteme koyarak çalışmak. Fakat ne satıcağım hakkında bir türlü karar veremedim. Şuanda daha çok sizlerin satın aldığı değilde genel olarak en çok satılan ürünler nelerdir? Az satılan ama kazancıda çok olan bir sektörde olabilir.

Bu konuda deneyimli arkadaşlar cevaplayabilirse bizlerede yol göstermiş olur. Durduk yere büyük masrafa girip boş bir işle uğraşmamış oluruz..

Şimdiden Teşekürler.

Not: Soruda az kazandıran ve domaini al gel siteni aç gibi servislerden bahsedilmezse sevinirim.

Hocam tanıdıgım bi esnaf arkadaş Çin'den konteynır ile Led Ampul getirip satıyor ve gayette iyi para kazandıgını biliyorum bu işten . Telefon malzemesi vs pek güvenilmez elde kalma ihtimali yuksektir oyuzden elektronik olarak ampül vb ürünler satabilirsiniz ama internet ortamında nasıl olur onu bilmiyorum

Giyim Olabilir Ben genellikle Hoşuma giden elbise olsn tşört olsun netten alırım .

Bebek çocuk ürünleri bitmez büyük sektör,gerçi yukarda verdiğin bütün sektörler canlı önemli olan ticareti becerebilmek,işin fikir kısmı artık bu devirde pek para etmiyor rekabet çok

En çok satılanlar bebek ve çocuk ürünleri ile elektronik eşyadır. Çünkü giyimde insanlar denemeden güvenip de almak istemiyorlar çoğu zaman, güzellik bakım makyaj şeyleri de sadece bayanlar aldığı için genelde gidip marketlerden almayı tercih ediyorlardır.

Benim oyun hem elektronik aletler, hem bebek ve çocuk ürünlerine. Çocuğum olsa gidip de koli koli bebek bezi almak yerine internetten söylerdim :D

Hocam şöyle bir istatistik yapabilirsin.
Gittigidiyor sitesinde "günün fırsatarı" genelde trend olan ürünler için ayrılan bir bölümdür.
Tüm ürünleri görüntüle de.
Sonra o ürünler içinde en az görüntüleme ile en çok satan ürünleri bulmaya çalışacaksın.

Mesela bir örnek verecek olursak;
Bu ürün:
c27f4267_orginal.jpg

Tıkladığın zaman bu ürün için toplam ziyaretçi sayısını en altta bulursun:
c27f1937_orginal.jpg

Yani 3346 kişide 782 kişi bu ürünü satın almış.
Yani aşağı yukarı ziyaret eden her 4 kişiden 1 i bu ürünü satın almış, bu trend bir üründür
Neler satılıyor neler satılmıyor bu mantıktan yola çıkarak bulabilirsin

Hocam tanıdıgım bi esnaf arkadaş Çin'den konteynır ile Led Ampul getirip satıyor ve gayette iyi para kazandıgını biliyorum bu işten . Telefon malzemesi vs pek güvenilmez elde kalma ihtimali yuksektir oyuzden elektronik olarak ampül vb ürünler satabilirsiniz ama internet ortamında nasıl olur onu bilmiyorum

O tarz işlerde depolama yapmak gerekiyor. Yani işi beceremezsek elde kalma ihtimali var hocam. :) Daha çok tedarikçi firmaların eklentileri ile elimizde mal tutmadan kar marjıyla satmayı düşünüyorum.. Yani atıyorum %50 kazanç yaptık %30 u tedarikçiye %20 si satan kişiye gidecek kazancın..

Bebek çocuk ürünleri bitmez büyük sektör,gerçi yukarda verdiğin bütün sektörler canlı önemli olan ticareti becerebilmek,işin fikir kısmı artık bu devirde pek para etmiyor rekabet çok

En çok satılanlar bebek ve çocuk ürünleri ile elektronik eşyadır. Çünkü giyimde insanlar denemeden güvenip de almak istemiyorlar çoğu zaman, güzellik bakım makyaj şeyleri de sadece bayanlar aldığı için genelde gidip marketlerden almayı tercih ediyorlardır.

Benim oyun hem elektronik aletler, hem bebek ve çocuk ürünlerine. Çocuğum olsa gidip de koli koli bebek bezi almak yerine internetten söylerdim :D

Şahsen benimde aklımda en çok olan bebek ürünleri fakat insan bebeğine internetten şampuan veya bebek bezi veya biberon falan alırmı diyede de düşünmüyor değilim. Yani sağlık bakımından..

Hocam şöyle bir istatistik yapabilirsin.
Gittigidiyor sitesinde "günün fırsatarı" genelde trend olan ürünler için ayrılan bir bölümdür.
Tüm ürünleri görüntüle de.
Sonra o ürünler içinde en az görüntüleme ile en çok satan ürünleri bulmaya çalışacaksın.

Mesela bir örnek verecek olursak;
Bu ürün:
c27f4267_orginal.jpg

Tıkladığın zaman bu ürün için toplam ziyaretçi sayısını en altta bulursun:
c27f1937_orginal.jpg

Yani 3346 kişide 782 kişi bu ürünü satın almış.
Yani aşağı yukarı ziyaret eden her 4 kişiden 1 i bu ürünü satın almış, bu trend bir üründür
Neler satılıyor neler satılmıyor bu mantıktan yola çıkarak bulabilirsin

Ne derece doğrudur bilemem ama Mükemmel bir fikir teşekkürler. :) Yani ne derecede doğrudur derken yanlış anlaşılmasın, belki özel bir anlaşma ile giddigidiyor tarzı siteler bu ürünleri o şekilde gösterip daha çok satılması için bunu yapıyor olabilir..

Son düzenleme:

14 yaş altı ürünler En 71 part 1,2,3 testlerine tabiidir. Getirmek için test raporlarının referans olmadan item no ile yapılması gerekiyor. Uzak doğudaki fabrikaların %1-2 si ancak bunu karşılayabiliyor. 1000 usd ürün getirirsin 3000 usd test parası ödersin. Bir gümrükçüyle gümrük vergisi ve dts testlerini öğrenmeden çocukların kullanacağı ürünleri sakın getirmeyiniz.

14 yaş altı ürünler En 71 part 1,2,3 testlerine tabiidir. Getirmek için test raporlarının referans olmadan item no ile yapılması gerekiyor. Uzak doğudaki fabrikaların %1-2 si ancak bunu karşılayabiliyor. 1000 usd ürün getirirsin 3000 usd test parası ödersin. Bir gümrükçüyle gümrük vergisi ve dts testlerini öğrenmeden çocukların kullanacağı ürünleri sakın getirmeyiniz.

Hocam bu yüzden tedarikçiler ile çalışmak istiyorum ama o zamanda kar marjı baya düşük oluyor. Yani pos hizmetini alıcaz ona para vericez, xml hizmetine para, adsense masrafları derken çok iyi bir anlaşma yapmak lazım..

Hocam bu yüzden tedarikçiler ile çalışmak istiyorum ama o zamanda kar marjı baya düşük oluyor. Yani pos hizmetini alıcaz ona para vericez, xml hizmetine para, adsense masrafları derken çok iyi bir anlaşma yapmak lazım..

Benim oyuncak sektöründe 6 markanın türkiye tek bayiliğim var. Ürünlerle ilgilenirsen e katalog linkini iste benim destekden göndereyim. Onun dışında başka tedarikçilerin ne yaptığını bilmiyorum hocam.

Dipnot: Yaklaşık 300 farklı ürün stok tutuyorum depomda. Stok yoka hiç düşmüyor.

Benim ilgi alanıma girdiği için elektronik eşya dedim. Telefon ve pcden daha çok bunların aksesurlarını satarsan daha fazla kar elde edersin diye düşünüyorum. Mesela kılıf, şarj aleti vs.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri