Ebaydan sipariş verebilir miyim?

вαттυѕαу

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Merhaba paypal hesabım vs var o yönden sıkıntı yok aklıma takılan soru şu , Örnek veriyorum iphone 5 almak istiyorum 650$ mış fiyatı . Türkiyeden kat kat ucuz , şimdi Yasal olur mu bu ? Gelirken bi sıkıntı olur mu , bi sıkıntı olmaz ise kargo ücreti ne olur acaba ? Şimdiden teşekkürler

gümrüğe takılır arkadaşım,
kargo ücretide ürünler hesaplanırken yan tarafında gösteriyor zaten. Ama hiç ona gerek kalmadan direk ALMA derim, çünkü gümrüğe takılacağından adım gibi eminim

Kargo ucretin alis verise devam ettiginde odeme kisminda toplanacaktir... yani son odeme ekraninda odedigin tutara kargo ucreti yansiyacaktir.

Skintisina gelince evet oluyor, telefon oldugu icin oluyor...
gumruk e girince memur ogun tersinden kalkmis ise ustunde yazan fatura fiyatina degil ulkedeki fiyati goz onune alip Vergi isletiyor dusukte olsa sans isi, yani gumrukten vergi odemeden gecirmen cok zor..

Birde kargo fimalarini arastir onlarla konus vergi fiyati kadar olmasada bir miktar fazla odersen bazi kargo firmalarinin urunleri gumrukte bekletilmiyor hem hiz hemde vergi acisindan hizli gecis yapmis oluyor ama arkadasim bana sorarsan vaz gec.

o urun 3-5 gunde ulkeye girer ama 10 gun gumrukte kalir sonra pat diye bir mektup gumrukte urununuz var gelin alin diye birde vergi cikartirlar sana odemezsen urun yeniden gider bukez satisi banane der ben gonderdim ode vergisini al der yani parani geri alamazsin... telefon isi zor

gümrüğe takılır arkadaşım,
kargo ücretide ürünler hesaplanırken yan tarafında gösteriyor zaten. Ama hiç ona gerek kalmadan direk ALMA derim, çünkü gümrüğe takılacağından adım gibi eminim

Kargo ucretin alis verise devam ettiginde odeme kisminda toplanacaktir... yani son odeme ekraninda odedigin tutara kargo ucreti yansiyacaktir.

Skintisina gelince evet oluyor, telefon oldugu icin oluyor...
gumruk e girince memur ogun tersinden kalkmis ise ustunde yazan fatura fiyatina degil ulkedeki fiyati goz onune alip Vergi isletiyor dusukte olsa sans isi, yani gumrukten vergi odemeden gecirmen cok zor..

Birde kargo fimalarini arastir onlarla konus vergi fiyati kadar olmasada bir miktar fazla odersen bazi kargo firmalarinin urunleri gumrukte bekletilmiyor hem hiz hemde vergi acisindan hizli gecis yapmis oluyor ama arkadasim bana sorarsan vaz gec.

o urun 3-5 gunde ulkeye girer ama 10 gun gumrukte kalir sonra pat diye bir mektup gumrukte urununuz var gelin alin diye birde vergi cikartirlar sana odemezsen urun yeniden gider bukez satisi banane der ben gonderdim ode vergisini al der yani parani geri alamazsin... telefon isi zor

Imm o zaman telefon işini unutayım ben , peki diger ihtiyaçlar içinde aynı mı ? Örnek veriyorum bilgisayar ? Yada laptop masası vs diger ihtiyaçlr ? Yada şöyle sorayım en iyisi , hangi ürünler gümrükte sıkıntı yaratır ?

вαттυѕαу;41576' Alıntı:
Imm o zaman telefon işini unutayım ben , peki diger ihtiyaçlar içinde aynı mı ? Örnek veriyorum bilgisayar ? Yada laptop masası vs diger ihtiyaçlr ? Yada şöyle sorayım en iyisi , hangi ürünler gümrükte sıkıntı yaratır ?

alacağın ürün 150$ altında ürün ise gümrükten sıkıntısız geçer
ama 150 $ üzeri ise %95 gümrüğe takılır, bu ürün ne olursa olsun hiç farketmez, istersen bebek maması iste 150$ üzeri ise takılacaktır

ben tinydeal den 4 tane tel getittirdim bir sorun olmadı ordan göderirken adamlar üzerine mp4 player yazıyor ve 40$ altında rakam yazıyorlar o şekilde bir sıkıntı olmuyor

kafan karismasin arkadasim aklindaki sorulari soyle cevaplayim

sim kart takilan butun urunler gumrukte takilir hatta geri gonderilem ihtimali bile var yasak yani.!!! sim kart takilan urunleri ulkeye kargo yolu ile sokmaz zor

onun disinda ben yurt disindayim 100 euro ustunde vergi isliyordu Hollanda dan TR ye birsey yollarken urunun bedeli 100 euro ise karsi taraf vergi oduyordu simdi 75 Euro ya cektiler cinden nasil bilmiyorum ama cinden Hollanda ya urun alirken 150 Dolar ustu urunlerde vergi oduyorum...

ne olursa olsun sim kart takilmiyorsa gumruge takilmaz sistem soyle isliyor

kargocu sana urunu getiriyor veriyor bazen vergiyi kargocu aliyor kargo tasima ucreti degildir o vergi adi altinda aliyor bazende sonrada fatura seklinde vergiden mektup geliyor..

ne alirsan al urunde sim kart takilma ozelligi olmayacak kisaca yasak, vergi odeyerekte alamayabilirsin

sunuda ekleyim, kurumsal olmalisin sim kartli urun getirebilmen icin.!!1 bireyseller zor

1 Tane üründe pek sorun olacagını sanmıyorum tabi %50 %50 şansın var. Ürünü sipariş verdiğinde şunları belirt orjinal kutusu değilde cıkarıp normal bir kutuya koymasını ve kutunun üzerine hediyedir etiketi yapıştırmasını iste bu durumda gümrükten geçme ihtimali çok yüksek daha hiç ürünüm takılmadı bu şekilde gümrüğe.

1 Tane üründe pek sorun olacagını sanmıyorum tabi %50 %50 şansın var. Ürünü sipariş verdiğinde şunları belirt orjinal kutusu değilde cıkarıp normal bir kutuya koymasını ve kutunun üzerine hediyedir etiketi yapıştırmasını iste bu durumda gümrükten geçme ihtimali çok yüksek daha hiç ürünüm takılmadı bu şekilde gümrüğe.

Hangi urunlerde bu islemi yaptiniz bilmiyorum ama, Fatura gorunur yerde olacak icerigi belli edilecek eger gorunur yerde degilse kutu ici aciliyor.!!!

%50 %50 de degil sansi %10 belki, oda gumruk memurunun o anki durumuna bagli bakti hediye burde kargo firmalari cok rol oynamaktadir UPS ve DHL urunleri genelde hizli geciyor kargo firmasi guvenilir ise kutu acmiyorlar yani yuzeydeki acikla ile yetiniyorlar bu sans da %50 - %50 degildir ayrica arkadasim 650 dolar demis bence riske atmaya deymez, eger telefon oldugu ortaya cikarsa vergi ile teslim etme niyetleri varsa bile etmezler boyle bir haklari var urunu geri yollar lar ve saticida odeme yapmaz yani paypal burda isi cozmez, paran yanar...

lutfen yaniltici bilgiler vermeyin birde bu sekilde getirdiginiz urunu cok merak ettim telefon yada sim kart takilan Tablet mi getirttiniz ve nasil getirttiniz ? kurumsal bireysel ??

Hangi urunlerde bu islemi yaptiniz bilmiyorum ama, Fatura gorunur yerde olacak icerigi belli edilecek eger gorunur yerde degilse kutu ici aciliyor.!!!

%50 %50 de degil sansi %10 belki, oda gumruk memurunun o anki durumuna bagli bakti hediye burde kargo firmalari cok rol oynamaktadir UPS ve DHL urunleri genelde hizli geciyor kargo firmasi guvenilir ise kutu acmiyorlar yani yuzeydeki acikla ile yetiniyorlar bu sans da %50 - %50 degildir ayrica arkadasim 650 dolar demis bence riske atmaya deymez, eger telefon oldugu ortaya cikarsa vergi ile teslim etme niyetleri varsa bile etmezler boyle bir haklari var urunu geri yollar lar ve saticida odeme yapmaz yani paypal burda isi cozmez, paran yanar...

lutfen yaniltici bilgiler vermeyin birde bu sekilde getirdiginiz urunu cok merak ettim telefon yada sim kart takilan Tablet mi getirttiniz ve nasil getirttiniz ? kurumsal bireysel ??

Normal telefon ve tablet getirttim kutunun açılmasındaki sakınca ne anlamadım hediye yazdırmanın olayıda orada zaten. Satın alıpta faturasını gösterirsen bu durumda orada kalıcaktır amaç oradan geçirmek değilmi?

Normal telefon ve tablet getirttim kutunun açılmasındaki sakınca ne anlamadım hediye yazdırmanın olayıda orada zaten. Satın alıpta faturasını gösterirsen bu durumda orada kalıcaktır amaç oradan geçirmek değilmi?

Bende diyorum ki o sans %50 degil, deymez diyorum birde kargo firmasinin onemi var diyorum HIC GECMEZ IMKANSIZ demiyorum, ama zor diyorum riske atmaya deymez diyorum 650 dolar ki bu sadece belli ki urun fiyati buna kargo girecek yani bu arakadasa o telefon 750-800 dolara gelecek dolar suan da 1900 lerde yanlis bilmiyorsam,

800 * 1900 = 1440 o telefon TR de calismayacak isletmesi gerekecek IPhone oyle kacak acilmiyor bazi telefoncular para odeyerek pasaport kullaniyorlar 100 tl den asaga actiramiyacak, 1500 tl...

Istanbulda bu fiyata acilmis veren cok.!!! niye 1 ay beklesin ve %10 sansi ile bu parayi doksun ki diyorum.!!! ben bir bilgisayarci olarak yurt disindan urun getirten biri olarak bu riske deymez diyorum arkadsin kendi karari ister size guvenir getirir ister getirmez.!!!

Bende diyorum ki o sans %50 degil, deymez diyorum birde kargo firmasinin onemi var diyorum HIC GECMEZ IMKANSIZ demiyorum, ama zor diyorum riske atmaya deymez diyorum 650 dolar ki bu sadece belli ki urun fiyati buna kargo girecek yani bu arakadasa o telefon 750-800 dolara gelecek dolar suan da 1900 lerde yanlis bilmiyorsam,

800 * 1900 = 1440 o telefon TR de calismayacak isletmesi gerekecek IPhone oyle kacak acilmiyor bazi telefoncular para odeyerek pasaport kullaniyorlar 100 tl den asaga actiramiyacak, 1500 tl...

Istanbulda bu fiyata acilmis veren cok.!!! niye 1 ay beklesin ve %10 sansi ile bu parayi doksun ki diyorum.!!! ben bir bilgisayarci olarak yurt disindan urun getirten biri olarak bu riske deymez diyorum arkadsin kendi karari ister size guvenir getirir ister getirmez.!!!

Onu anladım zaten ben sadece getirticekse geçmesi konusunda alternatif bir yöntem söyledim para onun ister riske atar ister atmaz. Evet sadece 650'ye getirticekse fiyat iyi durumda tabi o 750-800$ olucaksa riske atmaya bile değmez 100 lira fazla verip burdan alınır gönül rahatlıgı ile.

Onu anladım zaten ben sadece getirticekse geçmesi konusunda alternatif bir yöntem söyledim para onun ister riske atar ister atmaz. Evet sadece 650'ye getirticekse fiyat iyi durumda tabi o 750-800$ olucaksa riske atmaya bile değmez 100 lira fazla verip burdan alınır gönül rahatlıgı ile.

Aynen, arkadas nekadar kargo odrim diyede sormus belliki urun fiyati, kargo haric.
Bir once ki mesajda anlattigim gibi IPhone lar kacak yollar ile acilmiyor orjinal iphonu kacak actiramaz nevsehirde arkadasim var 100 tl ye aciyordu gecen sene ki oda yasal degil... ama tek actirma yolu bu, pasaport ile varsa tanidigi daha dusuk actira bilir yoksa telefincular normali ustunde para alip aciyor.....

Sorun olmaz ama passoparta işlet o iphoneyi yoksa sim kilit olur türkiyede kullanmassın. Iraqda bu işin ticareti ile ilgileniyorum. Yurtdışından iphone alacaksan onu işletecek bir passopart bul...

Niye fiyatı 650 dolar olan birşeyi yurtdışından alıyorsun onu anlamadım :) dolar kuru üstünden kaba taslak hesaplarsak 650 * 2 = 1300 TL e zaten yurtdışından gelmiş iphone 5'ler o fiyata hatta daha altına bile satılıyor.

IPhone 5 Apple İkinci El ve Sıfır Cep Telefonu Modelleri sahibinden.com'da

sıfırları 1300 civarında ki oda en yüksek fiyat yani ayrıca 1-2 ay kullanılmış pasaport kayıtlılar var 1100-1200 tl ye hiç pasaport kaydı ilede ugraşmıcan pasaport kaydı zaten eğer pasaportun varsa devlete 150 tl civarında filan para ödüyorsun eger bide pasaportun yoksa bide 100-150 tl civarında pasaport hakkını kiralıyorsun birinin sana telefon gelmiş oluyor 1600 tl ye zaten satürn gibi mağazalarda 1800 tl ye satıyorlar şuan telefonun 2 yıl garantilisini :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri