merak ediyorum Neden edius ?
Çünkü dünyanın en iyi montaj kurgu yazılımlarından birisidir. Formatların hemen hemen hepsini import / export edebilir; karkarmaşık bir kurgu bile hiç zorlanılmadan rahatlıkla düzenlenebilir. Realtime özelliği sayesinde render dahi almadan projenizi pc nizin gücü yettiğince önizleme alabilirsiniz. Tüm bu özelliklerin yanında onlarca sayamayadığım özelliği sayesinde piyasadaki en iyi yazılımlardan birisidir.
hocam edius da resim atınca hata veriyor ve bazı formatları almıyor ayarları nereden? skype varsa yazar mısın hocam?
ÖM atarsanız skype verebilirim ama öncelikle fotoğraf atınca hata verdiğini ilk kez sizden duyuyorum. Fotoğraf atınca hiçbir hata almamanız gerekiyor eğer aldığınız hatayı burada paylaşabilirseniz elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Almadığı birkaç format var doğrudur. Örn. webm ve flv'yi sevmiyor Edius

Onlara da çözüm convert edip uygun formatlara çevirmek.
Bak şimdi öldürücü soruyu soruyorum Ediusla ünlem ve eşleşen geçme yöntemleri nelerdir
Edius layouter özelliği sayesinde videolarınızı kırpabilir, ters çevirebilir, 2d 3d yapabilir, sesleri ile dilediğiniz şekilde oynayabilirsiniz. Buna videonuza uygulayacağınız color correction, color balance gibi filtreler aracılığı ile videonun asıl sahibi bile zor ayırt edebilir. Bu sayede her şeyden geçersiniz.

Zenci bir çocuğu Edius ile beyaz bir çocuğa çevirebilirsiniz.
Edius a yeni gecis yaptim. Power Director ile kolaylikla yaptigimi edius ile basaramdim.
Sorun su:
Videolarin sag alt kösesine sürekli kanal linkimi ve logo yerlestirioyurm. Gördüm kadariyla bir tasarim yapip kayderek sürekli kullanmak edius ile imkansiz gibi veya pek kolay degil.
Yani bir tasarim yapip (text+logo) kaydetdip bu tasarimi sürekli kullanmak hedefim.
Açtığınız her projeye isim verin. Aksi halde bir sonraki projenizde zorluk yaşarsınız. Bu şekilde 100 projeniz olduğunu düşünün ve hiçbirinin ismi cismi belli değil. Proje isimlerini düzgün olarak girerseniz ileri ki projelerinizde de farklı projeleri karıştırıp kullanabilirsiniz. Bu arada taslak yapmak ve üzerinden gitmek Edius'ta oldukça basittir. Bununla alakalı video dersim var. Uygun bir yt hesabını attığımda burada da paylaşacağım.
Ediusta
layouter ile dilediğiniz şekilde videolarınızı crop yapabilirsiniz. Bunun yanında sıkça rastlanan instagram vine videolarına flu arka planlar ekleyebilir ve dik videolarınıza hoş bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Düzenleyemecegi format yoktur. Render cok hizlidir. Ülkemizde cogu tv kanallarinin tercih ettigi prgogramdir vs.
Ben de tv sektöründeyim

Arkadaş soruyu gayet güzel yanıtlamış. Edius = hız demektir.
pc yi çok kasıyormu , kullanımı basitmi ? kolay cracklaniyomu. bu üçü lazım.
Crack'i bilemem. Ben dongle ile kullanıyorum. Orasını google a sorabilirsiniz
Çok kasmıyor, hatta şuradan örnek vereyim; Camtasia dan daha basit ve daha hızlıdır. Basitliği yalınlığındandır, yoksa içinde 1milyon beygir gücünde motor taşımaktadır. Hafife almayalım
Kasma olayi sifir diyebilirim. Bugüne kadar kullandigim en seri calisan program diyebilirim. Kullanimi icin biraz zaman harcamak gerekiyor ama temel islemler kolay gibi. Crack maalesef yok ama her 30 günde bir süreyi resetlebiliyorsun.
30 günlük deneme sürümü varken zaten lisans almaya gerek yok. BEn tv de çalıştığım için mecburen setbox kullanmak zorundayız.
neden camtasia varken edius arkadaşlar ?
Edius'ta istediğiniz şeyleri yaparken Camtasia'da size sunulandan ötesine gidemezsiniz.
şu an youtube için en ideal ve hızlı program camtasia. Biliyorum dosya boyutunundan şikayetçi olacaksınız onuna belgelerimdeki projele dosyasındaki xml dosylarından değerleri kısarak yapacaksınız (daha önce anlatmıştım.)
Ama şöyle bir ikinci ünlem diye bir güncelleme gelse emin olun para kazanmak ağzımızla kuş tutma gibi bir olay olacak. Onun için edius premiere after effects gibi programları öğrenebilirsek çok iyi olur.
Çalışmanızı tebrik ederek sizden isteğim ediusta timeline çok karışık bunu kavramak için hangi işlemlere ağırlık verilmelirdir ?
Benim geçtiğim günlerde 5 saatlik Edius anlatımım olmuştu. İlk dersimiz Arayüzlerdi, bunun içinde timeline a önem vererek anlatmışım. Up yapıp burada paylaşacağım. Edius, AE, PS gibi programlar birbirinin akrabası gibi. Bunların dışında kalanları Edius gibi programlar pek sevmezler. Eğer ileriye dönük projeler yapmak ve gökyüzünde süzülürcesine projeler çıkartmak istiyorsanız Edius'u tavsiye ederim.