Edius Sorunlarını Burada Yanıtlıyorum

• Kullanıcı edius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Video Düzenleme Programları
Şahsen tercih etmesemde edius profesyonel video editorlerinden biridir.. Edius'un yanında camtasia ya da diğer programlar sadece bebek kalabilirler. Neden camtasia değilde edius sorusunu sormak bile çok çok komik.. Tabi premiere, after effect, vegas, avid bu değerlendirmeye dahil değil :)

Bir de dostum merak ettim girmişken sorayım.. Edius 7 windows 8'de stabil çalışıyor mu ? 4K ultra HD desteği var mı ? ve render yaparken ultra uzun render zamanı ile ultra büyük dosya boyutu problemi hala devam ediyor mu ?

Hocam 4k desteği var ancak stabil değil. Ara ara kapanma yapıyor. Sorunların hala üstesinden gelemediler, en son trial kurdum denedim yine aynısını yaptı. Bence en stabil 6.5 ya da 6.1 kullanmak.

Hocam 4k desteği var ancak stabil değil. Ara ara kapanma yapıyor. Sorunların hala üstesinden gelemediler, en son trial kurdum denedim yine aynısını yaptı. Bence en stabil 6.5 ya da 6.1 kullanmak.

Ben merakımdan sordum zaten premiere ve after effect'ten gayet memnunum ben hiçte çıkmaya niyetim yok :) eywallah dostum

Birde konuda afterla premierle ediusla kapışmış vegas lafı 1 kere geçmiş vegası dışladınız :) Birine başlıcamda hangisi diye düşünmekle meşgulum

Premier ve Final Cut tartışmasız bu sektörün en iyileri. Bi kere Premier'in arkasında Adobe var. Adobe da AE, Ps gibi devleri bünyesinde barındırıyor. Final Cut deseniz Mac'iniz varsa Ae ile birleştirerek istediğinizi yapın, render sıkıntısı yapmayın (yine render beklersiniz ama pc kadar değil). Sony Vegas, Edius'un birkaç tık altında. O da sanırım başlangıç amatörlere hitap edecek filtreleri v.s barındırması. Edius pcdeki performansı açısından Sony Vegas ve Premiere'den daha iyi. En azından aynı sistemde Edius kullanabiliyorken, Premire kullanamıyorsunuz.

Ediusu bilmem hiç kullanmadım ama bence effectin uzmanı after effect renderınki ise premierdir. İkisini ortaklaşa kullandığınız zaman zaten eşleşen gibi bir derdi en aşağı düzeye çekersiniz. Şöyle youtubedan yüklü bir para aldığımda ilk işim adam akıllı bir render bilgisayarı alıp video editleyip atmak olacak.

evet çok iyi diyorsun ama benim şöyle bir sorunum var biliyorsunuz ki ttnet 1 mbit upload veriyor ve bana bu 1 mbit upload yetmiyor uydunet gibi internetlerde benim oturduğum yerde yok bu sorunu vps ile aşabiliriz ama ondada görüntüyü göremiyorum illa yükleme yapacam izleyecem yüksek uploadlı bir internet nasıl sağlarız evimize önerisi ola var mı?

evet çok iyi diyorsun ama benim şöyle bir sorunum var biliyorsunuz ki ttnet 1 mbit upload veriyor ve bana bu 1 mbit upload yetmiyor uydunet gibi internetlerde benim oturduğum yerde yok bu sorunu vps ile aşabiliriz ama ondada görüntüyü göremiyorum illa yükleme yapacam izleyecem yüksek uploadlı bir internet nasıl sağlarız evimize önerisi ola var mı?

Benim şöyle bir fikrim var. Eğerki üni. öğrencisiyseniz render vs. yaptıktan üniversiteye gidip ordan hızlıca yükleme yapabilirsin. Ben hergün okula gittiğim için bazen laptopu alıp yüeleme yapıyorum. Hızıda gayet iyi.

Ne editlemeyi düşünüyorsunuz benim PC iyi durumda bende yapayim o isi :)

Discovery cihazımdan yanlışlıkla gönderildi.

Şu anda captan america filmini editleyip render yapsan zenginsin.( Tabi nasıl edit yapacağınada bağlı eşleşen vs. geçiremeyebilirsin ) Youtube bak 1 saat önce atılan sadece resimli kandırmaca videolar bile hemen 301'e takılıyor. Gerçek filmi attığını düşün birde...

Bulunduğu ilde kablo tv 4mbps upload veriyor. TTnet'in de bazı paketlerinde upload 2mbps. Bunun yanında fiber optik metro ethernet 6 mbps ama biraz tuzlu. Son olarak da uydu net var İş Net'in verdiği ama onda da uydudan upload yaptığın için kota sınırlaması var. O da 6mbps upload 60 gb kotaya 350 tl civarı alıyor.

Edius ile ilgili soru ve sorunlarınızı burada yanıtlıyorum. Sorusu olanlar detaylı bir şekilde (caps v.s ekleyerek) sorularını dile getirirlerse elimden geldiğince çözüm bulmaya çalışacağım.

Arayüzler

[video=vimeo;93073425]http://vimeo.com/93073425[/video]

Diğer videolara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yenileri eklendikçe konu altından belirtmeye çalışacağım.
Hocam öncelikle videolu anlatımlar için çok teşekkür ederım elinize kolunuza sağlık Ben müsadenizle size bir soru sormak ıstıyorum Ben camtasia ile eşleşeni geçiyorum ama ses eşleşeni sorun çıkarıyor bazı videolar çok dişli bir türlü eşleşen gecilmiyor Derslerinizde anlattığınız bu programla ses eşleşeni geçmek mümkünmüdür zor geçilen videolarda bile Eğer mümkünse ediusda ses eşleşeni geçmek için hangi işlem yapılır Teşekkür ederım

Hocam öncelikle videolu anlatımlar için çok teşekkür ederım elinize kolunuza sağlık Ben müsadenizle size bir soru sormak ıstıyorum Ben camtasia ile eşleşeni geçiyorum ama ses eşleşeni sorun çıkarıyor bazı videolar çok dişli bir türlü eşleşen gecilmiyor Derslerinizde anlattığınız bu programla ses eşleşeni geçmek mümkünmüdür zor geçilen videolarda bile Eğer mümkünse ediusda ses eşleşeni geçmek için hangi işlem yapılır Teşekkür ederım

Tabi geçersiniz. Sesi hızlandırma genellikle tüm kurgu yazılımlarında var. Edius'ta Speed kısmına girip %110 gibi bir oran yaptığınızda ses eşleşenine takılmazsınız.

youtube varken neden vimeo :)

kar amacı gütmediğimden dolayı :) bir web sitesi açtım ve meslektaşlarımı toplamak için videolarımın üstüne adresini yazdım. aslında büyük bi proje yapacaktım ama youtube işlerine girince askıda kaldı :)

ben de radyo sinem tv okuyorum son sınıfım, kurguyla ilgiliyim, edius, premier, ae falan biliyorum ve inan bu yaptığın cidden takdire değer. çünkü ediusun türkçe anlatımlı düzgün derslerini bulmak zor cidden. umarım bu projen gelişir düşündüğün yerlere gelir

@edius hocam merhaba bu edius da batch render alabiliyormuyuz yani camtasiada projeleri kaydedip sonra hepsini batch render alarak pc başında olmadan o hepsini teker teker render alıodu birde sormak istediğim şey şu edius camtasiadan daha hızlımı render alır camtasia vds de işlemciye yükleniyor rami hiç kullanmıyor buna rağmen çok yavas render alıo vds de ?

@edius hocam merhaba bu edius da batch render alabiliyormuyuz yani camtasiada projeleri kaydedip sonra hepsini batch render alarak pc başında olmadan o hepsini teker teker render alıodu birde sormak istediğim şey şu edius camtasiadan daha hızlımı render alır camtasia vds de işlemciye yükleniyor rami hiç kullanmıyor buna rağmen çok yavas render alıo vds de ?

Batch render alabiliyoruz ama ben hiç denemedim. Her projemin renderi 2 saat üzeri sürdüğü için makine başında durmak daha iyi oluyor. Bazen işlerin de yolunda gitmediği yerlerde müdahale v.s edebiliyorum. Yine de yt işiyle uğraşanların az-çok hatayla işi kotarabileceklerini tahmin ediyorum. Önemli işlerde tavsiye etmem.

Render'da Edius'un diğer programlardan pek farkı yok. Render süreleri hemen hemen hepsinde aynı. Burada belirleyici olan işlemci hızınız. Yalnız şuna şahit oldum o da aynı sistemde diğer programlar daha ağır çalışıyorlar.

Vds ile ilgili bir arkadaşımız bana ulaştı ve bazı testler yapıyor. Eğer sonuçlanırsa size buradan bildirim yaparım.

Batch render alabiliyoruz ama ben hiç denemedim. Her projemin renderi 2 saat üzeri sürdüğü için makine başında durmak daha iyi oluyor. Bazen işlerin de yolunda gitmediği yerlerde müdahale v.s edebiliyorum. Yine de yt işiyle uğraşanların az-çok hatayla işi kotarabileceklerini tahmin ediyorum. Önemli işlerde tavsiye etmem.

Render'da Edius'un diğer programlardan pek farkı yok. Render süreleri hemen hemen hepsinde aynı. Burada belirleyici olan işlemci hızınız. Yalnız şuna şahit oldum o da aynı sistemde diğer programlar daha ağır çalışıyorlar.

Vds ile ilgili bir arkadaşımız bana ulaştı ve bazı testler yapıyor. Eğer sonuçlanırsa size buradan bildirim yaparım.
Hocam vds denemesinin sonuclari ne oldu acaba?

Edius 6 video görüntü sorunu

Arkadaşlar Tüm Nette aramama ragmen konuya açıklayıcı bir cevap bulamadım.
Edius 6.5 kullanıyorum fakat hangi formatta olursa olsun hiç bir videoyu açamıyorum ses var görüntü siyah çok acil yardım lütfen.

zR1PvB.png
[/url][/IMG]

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri