Ehliyet değiştirme ile ilgili bilgiler

sertankona

Kayıtlı Üye
Konu hakkında bilgisi olmayanlar için paylaşmak istedim.
Malumunuz üzerine 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle ehliyet sisteminde birçok değişiklik oldu. Bunlarda biri de eski tip kullandığımız ehliyetler yeni ehliyetle değiştirmek zorunda olduğumuz, Peki yeni ehliyetleri hangi tarihe kadar alabiliriz, eski ehliyetlerin süresi ne zaman dolacak?

Eski ehliyetleri yenileriyle değiştirmek için sürücülere tanınan süre 5 yıl, hali hazırda kullandığımız mevcut ehliyetlerimizi yeni ehliyet ile değiştirmek için 5 yıl yani 31 Aralık 2020 tarihine kadar süremiz var. Eski tip ehliyetler sınıflarının sayısı 9 iken yeni tip ehliyetler tam 17 sınıftan oluşuyor.

Yeni Ehliyeti için Eski Ehliyetini Değiştirmek İsteyenlerin Yapması Gereken İşlemler;

Ehliyetini yenilemek isteyenler; Artık 2016 ile birlikte tüm ehliyet randevuları tek elden tüm Türkiye’de aşağıdaki siteden Ardından Ehliyet Randevusu adresine (surucurandevu.egm.gov.tr) girip ilinizi seçip randevu durumuna göre randevunuzu almanız gerekmektedir.

Randevunuzu onaylayıp emniyete gelirken, aşağıdaki belgeleri hazır etmeniz gerekmektedir;

*Eski sürücü belgesi,
*Nüfus cüzdanı veya Pasaport
*Sürücü olur sağlık raporu
*2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olmalı)
*Kan grubunu gösteren belge.
*15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılarak dekontu ile gelinmesi

Tüm bu işlemler bittikten sonra Başvurusu onaylananlara, 15 gün sürelik Sürücü Belgesi Yerine Geçen Belge verilir ve 15 gün süre içinde de sürücü belgeniz düzenlenip PTT aracılığıyla belirttiğiniz ikametgah adresinize gönderilir.

Her şey iyi güzel de;
15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılarak dekontu ile gelinmesi
En nefret ettiğim şey.

Ellerinden gelse hava'yı da paraya bağlayacaklar bu ne ehliyete daha yeni 110 tl kart ücreti verdik şimdi bide bunamı verecez.

Eski tip ehliyetler sınıflarının sayısı 9 iken yeni tip ehliyetler tam 17 sınıftan oluşuyor.

eski b sınıfı yeni ehliyet sisteminde ne verecekler

Eski tip ehliyetler sınıflarının sayısı 9 iken yeni tip ehliyetler tam 17 sınıftan oluşuyor.

eski b sınıfı yeni ehliyet sisteminde ne verecekler

B1 sınıfı sürücü belgesi net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı geçmeyen dört tekerlekli motosikletleri kullanacaklara,

B sınıfı sürücü belgesi otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir.

BE sınıfı sürücü belgesi B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen römork veya yarı römork içeren birleşik araçları kullanacaklara,

1818. gün gelsin hele bi son gün hallederiz.

Uzun iş tekrardan ellerindeki bilgilere göre çıkarsalarmış keşke üşendim şimdi :)

İşin kötü tarafı
M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl geçerli,
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl geçerli olacak.

"Eski ehliyetleri yenileriyle değiştirmek için sürücülere tanınan süre 5 yıl" iyi bakalım daha 5 yılımız var kim öle kim kala :)

acele edipte ilk kurban olmayın daha süresi var kim bilir neler değişir o zamana kadar.

Eski ehliyetin üstünde zaten kan grubu yazıyor niye tekrardan kan grubu kağıdı istiyorlar.
Kan grubu kağıdını almak bile para!

Aman 2020de hallederiz acelesi yok :)

Bes yilda bi yenilenmesi lazimmis simdi yeni alsak yine yenilemek lazim anlasilan
Degistirme suresinin sonuna kadar beklemek en iyisi :/

Ehliyet degis para, kimlik degis para, is bulamiyon gss borcu yine para. ota b*ka para ver. Benim merak ettigim bu sistemden kimler ne paralar goturecek acaba.

Marifet ehliyeti değiştirmek değil ehliyet verır iken kuralı arabayı sürmeyi öğretmek Bursa'da trafık kurallarını

bilmiyen o kadar çok şöför varkı Bugun denk gelmessen yarın denk geliyorsun Yayalar desen koca kaldırım yapmışlar yoldan

yürüyorlar delirmemek içten değil Üç şeritli yoldan gidiyoruz herif birden önüme kırıyor mal herif şerit değiştirmeden

once bir aynaya bak gelen giden varmı dıye kontrol et koca otoyol da gidiyorsun eşşek yolunda değil Birde benim bir türlü

anlayamadım aklımın ermediği devlet koskoca geniş ve araba çıkmasın diye yüksek güzel kaldırımlar yapmış 10 tane yaya

yanyana gelsin rahatlıkla yürüyebilecek ama kadını erkeği böyle güzel kaldırım var iken araçların 50-70 km arası süratle

gittiği araba yolundan gidiyorlar Düşünüyorum taşınıyorum neden boyle yaptıklarını aklım almıyor Trafikde sinir hastası

olmamak için elınden gelıyorsa takmayacaksın yada benım gıbı yapacaksın Ben çoluk çocuk olmadığı zaman asla arabayı tercıh

etmıyorum biniyorum toplu tasımaya kafam rahat

Her şey iyi güzel de;
15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılarak dekontu ile gelinmesi
En nefret ettiğim şey.

Nasıl olmasını isterdin mesela ?

Verdi dairesi banka sırası beklemek den ise nerede işlem yapılıyorsa orada ücretin alınmasını isterdim mesela.

İşlemler yeni başladı sayılır neredeyse. Şimdi bi ziraat bankasına yol üstünde uğrayıp bunu yatırmak çok zor olsa gerek. Diyelim sizin dediğiniz gibi oldu ne olacak ? 100 kişi 100 banka şubesinden yaptıracağı işlemi 1 şube 1 vezne yada en fazla aynı anda calısan 10 vezneden halledecek doğrumu ? Genelde bu tür işlemleri son güne bırakan halkımızın son günde çile çekmesi garanti olurdu. Düşünün 10 bin kişi son güne bırakmış Ankarada 10 bin kişi Trafik şubede 10 tane gişe bekliyor mantıksız suan bankada 10 dk beklemek cok zor bişe olmasa gerek..

İşlemler yeni başladı sayılır neredeyse. Şimdi bi ziraat bankasına yol üstünde uğrayıp bunu yatırmak çok zor olsa gerek. Diyelim sizin dediğiniz gibi oldu ne olacak ? 100 kişi 100 banka şubesinden yaptıracağı işlemi 1 şube 1 vezne yada en fazla aynı anda calısan 10 vezneden halledecek doğrumu ? Genelde bu tür işlemleri son güne bırakan halkımızın son günde çile çekmesi garanti olurdu. Düşünün 10 bin kişi son güne bırakmış Ankarada 10 bin kişi Trafik şubede 10 tane gişe bekliyor mantıksız suan bankada 10 dk beklemek cok zor bişe olmasa gerek..

Neyse uzatmama gerek yok sen haklısın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri