bende videoyap kullanicisiyim gayet memnunum suana kadar herhangi bir sorunla karsilasmadim bu yuzden yardim talebine donus hizinizi bilemedigimden kesin yargilarla birsey soylemeyecegim ancak forumda ve forumda disinda cok sayida kullaniciniz oldugunu varsayarak neden bu is icin eleman ayarlamiyorsunuz? belki taleplerle ugrastiniz surec sizin sistemi gelistirmenize engel bizimde daha cok fonksiyonel bir sistem kullanmamiza.
Merhaba hocam,
Yani burada açıklamam çok doğru değil ama açıklayayım.
yetkili destek ekibimde işin ehli 5 arkadaş var. Bu arkadaşlar videoyap kullanımı konusunda yılların tecrübesine sahip arkadaşlar. yetkili destek konusu yani bot kullanımı hakkında yardımı onlar zaten çok hızlı bir şekilde sağolsunlar sağlıyorlar.
Fakat yönetici desteğini ilgilendiren işler. Benim işlerimdir. Bir kişi neden bu videoya şu renderı atamıyorum, neden bu kanalımdaki videoların başlıkları 4-5 karakterli garip harflerden oluşuyor, videoyap haklarımı veya günlerimi şu hesaba aktar, site kur bölümündeki site kurma alanı, kişinin tüm kanallarını her türlü bilgisini görerek kapanan kanalların nedenini bulma, manuel deneme süre isteklerini karşılama.
Şimdi ben sana sorarım hocam. Yönetici desteğine bir arkadaşa yetki verirsem. Aşağıdaki yetkiler onda olması gerekiyor.
Haklarını trasnfer etme
Günlerini transfer etme
Videoyap üyeliğine girebilme(tüm kanallarını v.s. herşeyini görebilme)
Vdsleri istediği gibi transfer etme yönetme.
Şimdi sen söyle hocam, bu zanın altına kim girmek ister? yani kimse zaten bu yükün altına girmek istemez. Hadi o girmek istese ben vermeyi uygun görmem. (Ben karşı kişiye güvenemem) 1998 yılından beri yazılımcıyım ve sitelerim var. Hayatımda bir çok defa bir site sahibi dışında kişinin değerleri olan şeylerin bir başkası tarafından yönetilmemesini öğrendim.
Mesala sence hocam hiç bir google personeli veya yöneticisi senin google hesabına girebilir mi? imkanı yok giremez. Alt yapısı ona göre kuruludur. Veya hiç bir yetkili sizin adsense ödemeniz için banka bilgilerinizi google hesabınıza girmeden değiştiremez. Belli başlı yetkiler vardır.
Belkide ben çok pimpirikliyimdir. Fakat inanın bu yaptığım tek yönetici olayının bir çok amacı var. alan kişinin daha güvenle kullanması, satan kişi(ben) güvenle satabilmem.
Veya şöyle düşün. yönetici desteğine sahip bir arkadaşa verdim yetkileri. Bir gece sinirlendi. binlerce üyemin videoyap hesabına girdi. toplu video yöneticisine de girip tüm videoları tüm herkesin kanallarından sildi. Bende bir açıklama yaptım. Şirketimde bir personel tüm videoları sildi, şimdi kendisine ulaşmıyorum. herkes kaldığ ıyerden devam etsin diyip geçip gidebilir miyim? bence imkansız. O an videoyap hayatı kararmış olur.
Hadi diyelim ki, gün transfer edemesin, süre transferi yapamasın, videoyap hesabnıza giremesin(kanallarınızı v.s göremesin). Riski olmayan şeyler yani sourya cevpa versin. İşte zaten tamamen bu olay yetkili destek bölümümüz demektir.
Not: bu cevabı vermek yerine normalde destekde 1 soruyu cevaplamış olabilirdim. Fakat sizin gibi çok kişi düşündüğü için yazma gereksiniminde bulundum