Ekran Kartlı, Ses Kartlı Serverler Ne Zaman Gelir

ilyas

Kayıtlı Üye
uzun zamandır sanal sunucu kullanıyorum belki 4 yıl oldu arkadaş şu ekran kartı ve ses kartı olayını bir çözülmedi gitti. ekran kartı olmaksızın istersen 100 çekirdekli işlemci, 1000 gb ram li server olsun hızlı render alınması mümkün değil. çünkü görüntüyü toplayan ekran kartıdır. bu nedenle mühendisler, mimarlar binlerce dolara render için tasarlanmış nvidia'nın quadro ve tesla ekran kartlarına çuvalla para veriyorlar. artık masa üstü performansın da kullanalım şu serverleri.

uzun zamandır sanal sunucu kullanıyorum belki 4 yıl oldu arkadaş şu ekran kartı ve ses kartı olayını bir çözülmedi gitti. ekran kartı olmaksızın istersen 100 çekirdekli işlemci, 1000 gb ram li server olsun hızlı render alınması mümkün değil. çünkü görüntüyü toplayan ekran kartıdır. bu nedenle mühendisler, mimarlar binlerce dolara render için tasarlanmış nvidia'nın quadro ve tesla ekran kartlarına çuvalla para veriyorlar. artık masa üstü performansın da kullanalım şu serverleri.

Hocam ekran kartlıyı bilmiyorumda ses kartlı serverler zaten var.

ya yok öyle bişey sizi kandırmışlar :D renderin ekran kartıyla uzaktan yakından bi bağlantısı yok

Renderın Ekran Kartıyla Alakalı Olduğunu Düşünmüyorum Hocam.Tamamen İşlemci ve Ram Üzerine Dayalı Render Diye Düşünüyorum.

ekran kartlı ve ses kartlı sanal sunucular buldum ama çok kötü ama çok çok düşük 128 mb ekran kartı yani o kadar kötü ayrıca seste anlaşılmıyor net.

cuda vs bunlar ek hızlandırma yapar ama özel ekran kartları efek filmlerinde kullanılıyor çünkü özel çekirdekli hızlı işlem yapıyorlar cuda bi türlü kullanamadık programlar güncellenince bi halta yaramıyor

@naestaso sen ciddimisin ben 2 4 gb lık oyunlar için tasarlanmış ortalama ekran kartlarına razıyken sen özel render için tasarlanmış tesla ekran kartları çıktı diyorsun. bi girişimci arkadaş konuya el atsın
[MENTION=14908]Samsung[/MENTION] sende kayserili bir tip var :)

[MENTION=22439]maestaso[/MENTION] para harcamadan para kazanılmaz kazandığının yüzde 10 nunu harcayacaksın daha çok kazanasın. foruma satışı konusun da bilgi düşerse profosyonel arkadaşlar buraya kaymaya başlar.

---------- Spam Engelliyici 00:14 ---------- Önceki Mesaj 00:09 ----------

şu tesla ekran kartını nasa, mars'a gönderdiği roketlerin tasarımların da ve hesaplarında kullanıyor. baya baya profosyonel ekran kartı. ha biz mars'a gidecek uzay aracı yapmıyoruz o ayrı konu tabi :D

nvidia-k80-tesla-gpu.jpg

ekran kartı olmadan hızlı render almanız mümkün değil isterseniz 128 gb ramli 40 çekirdekli sanal sunucu kullanın. ben render için eve yatırım yaptım kurumsal fiber internet aldım sağlam bir ekran kartı taktım jilet gibi render alıyor. serverler da ekran kartı olsa keşke.

sen değil miydin hocam eve sistem kurup memnun olan neden sanal sunucu hala ?

[MENTION=13407]marcustanley[/MENTION], mecbur kaldım render perfomansı nedeniyle. şuan superonline kurumsal ile çalışıyorum 200 tl ila 300 tl arasında bir ödeme yapıyorum 5 mbps 20 mbps arası upload hızları vermiş durumdalar. günde açtığım kanal sayısı 5 ila 10 kanal uzun metrajlı hd videolar da bu 2 3 e kadar düşüyor.

sanal sunucuyu sadece temizlik için kullanır oldum ama uygun fiyata arkadaşın söylediği gibi bir tesla server olsa onuda alırım. ne kadar çok yerden çalışırsan o kadar iyi.

[MENTION=22439]maestaso[/MENTION] millet ekran kartsız serverlere çuvalla para veriyor bu fiyatlar çok makul gibi ingilizcesi olan arkadaşlardan biri tecrübe etse olayı bizde burayı da değerlendirsek :)

bu ekran kartıyla çok üst düzey profosyonel programlarla render yapılır rahat rahat.

---------- Spam Engelliyici 00:23 ---------- Önceki Mesaj 00:22 ----------

@Samsung, arkadaş direk nasa mühendislerinin kullandığı ekran kartından kapıyı açtı haberin olsun :)

İşlemci render hızını etkiler, ram ise aynı anda kaç render yapabileceğin vs ile ile ilgilenir. Ekran kartına gerek yok hocam.

[MENTION=15970]ilyas[/MENTION] sunucularda ses açabiliyorsun..Ama ekran kartı olayı olursa iyi olur :)

ekran kartından alınan render bizim aldığımızdan çok farklı işler için, sektörde çalışmış biri olarak işlemci ve ram ama en çok ram diyorum, benim evde kullandığım makinede 32gb ram var ayıptır söylemesi işlemci i7 4930k programlar ssd ye kurulu o da sıkıştırılmış veriler için üst performans bi'şey nitekim dediğim gibi ram ram, ekran kartı onboard olmasın yeter video render için, ben adobe serisi programlar kullanıyorum home office çalışıyorum, eski çalıştığım şlrketteki makinelerden daha iyi makinem ama sebebi ekran kartım değil, nvidia760 var şuan, işlemcim sıkıştırılmış veri için iyi olduğu için hayvan gibi makinem var 12 çekirdek çalışyıor namussuz :D nitekim sadece işlemcinin fiyatı 2k ya yakın. internet hızınızı yükseltirseniz ve vds leri daha verimli kullanabilirsiniz, nitekim vds'yi 100 lira altına alıyorsanız zaten patates onlar..

olayın renderle birlikte başka tarafı da var şimdi kesip biçiyoruz insan izlemekte istiyor belli sürelerini ekran kartı olmayınca dalgalı dalgalı kasıyor olmuyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri