elektirik üretip tedaşa satmak

• Kullanıcı aatila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Farklı Kazanç Yolları
haftalık veya aylık olarak tozlanmaya ve kirlenmeye baglı hortumla su tutmak gerekiyor

ceviz bakım ister toplamak pazarlamak ilacıydı topragıydı kıyaslanmayacak bir iş

umarım yolunu alırsın.
eski parayla ne kadar yapıyor:D
yeni parayla binden sonrası karışıyor bende :D
1 tirilyon + lira :P

Son düzenleme:
peki aylık geliri ne bunun kardeş. ayrıca kış aylarında işler kesat olur.

eger gerekli katılım olurda ve gerekli sermaye oluşabilir ise
yıllık geliri yartırım miktarının beşte biri
gerekli katılım olmaz ve bireysel yaparsam
dokuzda biri

mono kiristal paneller kışın da tam kapasite calışıyor güneş ışıgını panelin görmesi yeterli ve ısınma oldugu için kar yüzeyinde durmuyor

Bu iş aslında gelecek vaad eden birşey,eğer karadenız gıbı bır yerde yaşıyorsanızdere yataklarındada bır malınız varsa boyle bırşeyede düşüncenız varsa malıyetı çok daha uygun olur,ama unutmayın tedaş oyle şahıslardan elektrık işi yapmaz,mutlaka işletmenızı kurmanız gerekır,senden her ay aldığı elektrığın faturasını kuruşuna kadar ister,mutlaka herşey yasal kanunlar çercevesınde olması gerekır.

aylık kazanç hakkında pek bir bilgi veremem hocam ama güenşten enerji elede etme şöyle güneşin direkt panellere vurmasına gerek yok aydınlık olamsı bile yeterli tabi arada enerji farkı çok olur ama kardan yansıyan enerji olsun buluttan dağılıp gelen enerji olsun herşey hesaplanabiliyor. yani kışın dükkanı kapatıp gitmiyorsun :)

bu güneş panelleri ne kadar m2 alanda kurulu? ne kadar yer kaplıyor? Mesela bu iş için büyük bir arsa gerekirse alt katı atıyorum otopark,avm, düğün salonu vb. işler yapılacak üstü güneş paneli olacak şekilde de ayarlanabilir mi?

Demek istediğim yerleşim yeri ise alt katını kiraya verirseniz iki yoldan kazanılır gibime geliyor.

bu güneş panelleri ne kadar m2 alanda kurulu? ne kadar yer kaplıyor? Mesela bu iş için büyük bir arsa gerekirse alt katı atıyorum otopark,avm, düğün salonu vb. işler yapılacak üstü güneş paneli olacak şekilde de ayarlanabilir mi?

Demek istediğim yerleşim yeri ise alt katını kiraya verirseniz iki yoldan kazanılır gibime geliyor.

300vat güneş paneli 4m2 birbitine gölgeleme yapmması ve güneşe bölgeye göre belirli bir egim ile konumlandırılması gerekiyor şehir merkezinden ziyade tadaşın uygun gördügü bir alanda güneş alan verimsiz taşlık corak bir tarlada
üretim yapmak daha avantajlı gibi

devlet 1 megawata kadar bireysel olarak üretim yapmanıza müsade ediyor
1 mega vatlık bir sistemin maliyeti ise 3 milyon liradan biraz fazla...

Zamanında güneş ile çalışan ampül yaptıydım derste :D ufacık bir panel takmıştık :D İleriyi görmüşüm geçen senelerden vay be

İş güzel bir iş olabilir ama bence o paralarla daha çabuk kazanabileceğiniz işlere girmelisiniz. Böyle işler parası daha çok olan adamların işleri. Yani para parayı çeker derler ya. Çok fazla paranız varsa ve 5 sene beklemeyi düşünüyorsanız yatırın tabi ama yoksa bu işe kadar daha çabuk gelir elde edebileceğiniz bir iş yapmanızı tavsiye ederim.

Bitirme tezimi bu konu üzerine yapmıştım. Fotovoltaiklerde 3 farklı bölgede bunu hesaplamıştım. İstanbulda kendi evim için 2010 yılı fiyatlarına göre 8 yılda amorti ediyordu.

Yıllar sonra devlet teşviği ve fotovoltaik maliyeti düşüşü ile yatırımını amorti etme süresi 2-3 yıla inecektir. O zaman birçok kişi bunu yapacaktır.

nette okudum adamın biri 116 bin maliyetli sistemi kurmuş bunun 58 binin devletten teşvik diğe almış ve şuan aylık ortalama 27-28 kw elektrik üretiyor ve bunun 7 kw sini kendi kullanıyor geri kalanını tedaşa satıyor iyi işmiş bence:)

Güç
20 Watt
Vmp
18.3 V
Imp
1.09 A
Voc
22.3 V
Isc
1.19 A
Max. Sistem Voltajı
1000 V

Bu sistem ile ne kadar üretebilirim ve na kadar ücrete yakin alabilirim bu sistem ile;
bide bu elektrigi tedaşa satabilmemiz için bir depolama mi alicaz onunda adını filan yazarsaniz çok sevinirim.

Arkadaşlar ben Konya Karapınar'da yaşıyorum. Yerel medya ile uğraşıyorum malumunuz bu işle uğraşanların Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinden haberi vardır. Bölgeye yaklaşık 20 milyar dolar gibi bir güneş enerjisi yatırımı 3 yıldır gündemde. Ama işler öyle kolay olmuyor, her tarlaya bu santrali kuramıyorsunuz, tarlanın verimsiz topraklardan oluşması lazım, hadi buldun diyelim, belirli elektrik hatları mevcut, bulduğunuz tarla bu hatları görmüyorsa yine kabul değil, ayrıca şuan ülkede bu işler limitli yapılıyor, örneğin geçen sene 19 kişiye 500 kw ya kadar izin verildi, bu izin bu sene 1.000 kw ya çıktı ama dediğim gibi sadece sayılı miktarda. İzin alanlarda kurmadılar şuan hepsi beklemede neyi bekliyorlar onuda bilmiyorum. İlerleyen zamanda gelişecektir tabi limitlerde yükselecektir ama bu bölgeler için şuan arap milyarderleri, hollandalılar, fransızlar, almanlar ve daha nicelerin bu bölgelerin ihaleye açılmasını beklemekteler.

velhasıl kelam parayı bulsanız, tarla ister, tarlayı bulsanız, hat ister, hattı da bulsanız limit ister ve daha neler ister neler :)

Tabi bu yazdıklarım büyük yatırımcılar için küçükler hakkında pek bilgim yok.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Hocam kışında olabileceğinden bahsetmişsiniz o zaman yer paneller için önemli baya. Erzurum'da yaşıyorum ben, burası kışın çok soğuk olmasına rağmen güneşi en iyi alan yerlerdendir diye düşünüyorum. İşleyişi bilmediğim için sıcaklık soğukluk etkilermi bilmiyorum fakat tek etken Güneşse bizim buralarda da çok rahat yapılır bu iş. Erzurum dediğin koca yayla her taraf arsa dolu ve dümdüz, ve soğuğa rağmen kışın aldığı güneşi başka bi şehir almıyordur. Ayrıca birde kardan yansımalar oluyor güneş ışınlarında onuda kullanırız :D

geçen gün bir program izledim.
ispanya da yılın 360 günü güneş alabilen bir yerde elektrik üretiyorlar.sistemi değişik.
1250tane özel yansıtıcı ayna güneşten aldığı ışığı kule gibi bir binanın tepesine yansıtıyor.güneşin hareketine göre aynalar güneş yönüne de dönüyorlar.o kule gibi binanın tepesinde de su boruları var.ordaki suyu güneş enerjisiyle buhara dönüştürüyorlar ve buharıda elektrik enerjisine çeviriyorlar.orda da masraf ilk kurulumda ve sonrası bir mühendis ve arada bir aynaları parlatacak temizlikçiler :D hatta bu su buharından elektirik üretme yöntemi izlanda da geçerliymiş.orda yer altı volkanik hareketlerinden dolayı su buharından bol bir şey yok.adamlarda altı tane mi ne volkanik dağ var ...

zaten bu üretimin iki yolu varmış.bir sizin anlattığınız yol bir de bu subahırını elektriğe çevirme ...

Son düzenleme:
Almanyadan daha 2 gün önce geldim. Adamlar her yere rüzgar türbini, fotovoltaik koymuş dikkatimi çekmişti bu konuda tam isabet oldu.

büyük şirketler bu işle uğraşıyor. bandırma ve manyasta 2 tane şirket yaklaşık 100e yakın rüzgar paneli kurdu. bu yatırımda gelecek var ama ülkemizde vatandaş tarafından pek tutulacağını sanmam

Hocam kısa ve öz açıklama yapiyim bunu az biraz araştirdim;
Tedaşin elektrik santrali yaninda arazi alman gerekiyor + orası değersiz bir arazi olması gerekiyor. özel izinler alman gerekiyor fazlasiyla üreteceksen;
Yani Kısaca bir rüzgar gülü kadar paran olması lazım 1 milyon tl yada dolar a yakın bir paran olması lazım bunun için. ama o parayida 1,5 sene civarındada toplamiş oluyorsun.

Ben belediye'de staj görüyorum bilgisayar okuyorum meslek lisesinde başkanla konuştum bunu sakarya nehri geçiyor su değirmeni gibi elektrik üretimi yapmaya düşünüyor. tabi ben sadece sordum tedaşin elektrik santrali filan nerde diye de bak güzel bir fikir getirdin dedi aklıma kendi elektrigimizi üretecek dedi filan neyse dişari bilgi vermek yasak :D tabi nerde oturdugumu bilmiyonuz neyse belki ordan biraz kendimi geliştririm bilgiler ögrenirim yapilacak planlarla alakli kendimde yaptiktan sonra sizlere bu konu hakkındada değinirim.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri