elektirik üretip tedaşa satmak

• Kullanıcı aatila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Farklı Kazanç Yolları
geçen gün bir program izledim.
ispanya da yılın 360 günü güneş alabilen bir yerde elektrik üretiyorlar.sistemi değişik.
1250tane özel yansıtıcı ayna güneşten aldığı ışığı kule gibi bir binanın tepesine yansıtıyor.güneşin hareketine göre aynalar güneş yönüne de dönüyorlar.o kule gibi binanın tepesinde de su boruları var.ordaki suyu güneş enerjisiyle buhara dönüştürüyorlar ve buharıda elektrik enerjisine çeviriyorlar.orda da masraf ilk kurulumda ve sonrası bir mühendis ve arada bir aynaları parlatacak temizlikçiler :D hatta bu su buharından elektirik üretme yöntemi izlanda da geçerliymiş.orda yer altı volkanik hareketlerinden dolayı su buharından bol bir şey yok.adamlarda altı tane mi ne volkanik dağ var ...

zaten bu üretimin iki yolu varmış.bir sizin anlattığınız yol bir de bu subahırını elektriğe çevirme ...
Hocam o sistemin adida gunes kulesi ama gunes paneli yok die daha ucuz sanmayin o cok daha masrafli fakat cok daha karli

Arkadaşlar bakıyorum herkes 0 sirkli bir iş olarak Görüyor. O kadar sermaye ile daha garanti işler yapılabilir . Güneş panelleri sandığınız gibi taktım, ömür boyu gider mantığında değil. 15-20 gibi Kullanım Süreleri var. Ayrıca Tedaş prosedürde çok bekletiyor. Yılı bulabiliyor. Bunların bakımı var.

Ben daha garanti bir iş önereyim size. Madem enerji üzerinden para kazanmak istiyorsunuz, o zaman Kullanım ömrü yaklaşık 250 yıl olan mıknatısları kullanın. Internette araştırın.

Benim tavsiyem Güneş panelleri bu fiyatlardayken bu işe bulaşmayın. En az %50 daha düşmesi lazım panel fiyatlarının bu işin yapılabilmesi için.

Bize ytpara da Trabzon !

Gidin Bi kaç tane Tarla alın, 5 sene sonra zatenkaç katına katlanır yerlerin değeri Hatta belki 100 e katlar imar gelirse. şans :)

Bu gunes enerjisi panelleri Fransa ve Almanyada cok yaygin. Oturdugum mahallede 4-5 evde var. Nasil Turkiyede su isitmak icin olani yayginsa Fransada da bayaa yaygin.Yuzlerce sirket bu isten para kazaniyor(kurmak,calistirmak).
Kisaca aciklamak gerekirse; (normal vatandas icin)
1- Elektrik paneli ile uretilen elektrigi Devlete satma olayi.Elektrik sirketiyle 25 yillik bir kontrat imzalanir ve 25 yil boyunca uretilen elektrigi satin alir.
2-Normal vatandas 3kw ta kadar panel takabilir,daha fazlasi vergiye giriyor.Panellerinde evin catisinda olmasi gerek, garaj catisi vss gibi yerlerde olursa vergiye tabii.
3- Fiyati 19k - 23k euro arasi deyisiyor takilan malzemenin markasi ve cesidine gore.
Zaten 2 buyuk unsur var fiyati etkileyen , 1- panelin markasi ve verimliligi(sanyo-sharp lider)
2- Panelde uretilen elektrigi sebekeye veren Onduleurs (fransizcasi bu Turkcesini bilemedim).
Bu isi yapan sirketler,eviniz musaitse size gelir ve teklif sunar.(bana 10 a yakin teklif geldi). 25 yila kadar taksit imkani sunar. Birazina belediye katki saglar..Boylelikle ev sahibinin cebinden para cikmaz.10 yilda garanti veriyorlar.
3KW lik bir panel (14-15 adet) panelin ve Onduleurs unverimliligine ve oturdugunuz yere gore (paris) yillik 1100 - 1400 euro bir gelir getiriyor(elektrik sirketine sattigimiz kw ta gore hesaplanip yilda 1 defa odeme aliriz.) Gunesi bol olan yerlerde cok daha fazla kazanc getiriyor.
Pekii ev sahibi ne kazaniyor ve kaybediyor?
Taksitle taktirinca cebinizden para cikmiyor, fakat ! 10 yil gibi bir sure panelin kazandigi para kendisini ancak oduyor. Paris icin bu boyle ama daha gunesi bol olan yerlerde bu sure cok daha az.10 Yil doldu borcu bitti diyelim, tam para kazanacagiz derken bir ariza cikarirsa ?(garantisi bitince). Takmasini sirket yapiyor, ama birde sokulmesi gerekirse 60-80 metrekare catiyi yeniden yapmak gerekiyor. Ben cok dusundum ve aslinda bir nevii hamallik olarak gordum ve taktirmadim.
Dilimin dondugunce kabaca biraz anlatmaya calistim merak edenler icin.

Bu işin piri Almanya adamlar Libya da çölde kaç bin dönümlük alanlara kurmuşlar ve akdenizin altından avrupaya bedava elektirk çekiyorlar gelişmişlik bu olsa gerek

internette işler ters gitmeye başlayınca bende kendime hem garanti hem de real elle tutulur bir yatırım aracı arayışı içine girdim ve güneş enerjisi ile elektirik üretip ürettigimiz elektirigi tedaşa satabilecegimizi ögrendim
yatırım benim bölgemde 5 yıl civarı bir sürede kendini amorti ediyor ancak uygun alım koşullarının oluşabilmesi için gerekli yatırım miktarı bütcemi epeyce aşıyor

düşündümki forumda benimle aynı durumda olan ve real ve garanti bir kazanç arayan kişiler vardır gerekli yasal prosüdürler oluşturularak ortak bir yatırıma girilebilir ?

sonucta üretilen elektirik direk tedaşa satılacagı için hesap kitap problemide olmaz

hocam detayla rapor oluşturduysanız paylaşmanız mümkün mü acaba bende bu konuda birşeyler öğrenmek istiyorum

hocam detayla rapor oluşturduysanız paylaşmanız mümkün mü acaba bende bu konuda birşeyler öğrenmek istiyorum

detaylı bir rapor oluşturmadım ama kendi ölçtügüm degerler
300watlık bir panel güneş acısı farketmeksizin güneşi gördügü sürece 39-42 volt - aydınlık ama güneşi görmüyorsa 10-15 volt gece yıldız ışıgında 1-2 volt
deger cıkıyor woltmetre ile
toplu girme işinin prosedfürleri agır bastı şirket kurmak falan şartmış o da ekstra maliyet demek bireysel olarak gücümün yettigince bişeyler yapıyorum

aşagıdaki test kurulumundan bir görüntü ayakları falan kendimiz kaynattıgımızdan biraz yamık yumuk oldu ama tedaş şebekeye bagladı :D
XYL56j.jpg

300watlık bir panel güneş acısı farketmeksizin güneşi gördügü sürece 39-42 volt - aydınlık ama güneşi görmüyorsa 10-15 volt gece yıldız ışıgında 1-2 volt
toplu girme işinin prosedfürleri agır bastı şirket kurmak falan şartmış o da ekstra maliyet demek bireysel olarak gücümün yettigince bişeyler yapıyorum

aşagıdaki test kurulumundan bir görüntü ayakları falan kendimiz kaynattıgımızdan biraz yamık yumuk oldu ama tedaş şebekeye bagladı :D
XYL56j.jpg
Hayırlı uğurlu olsun, bazı sorularım var yanıtlarsan sevinirim hacım..

1- Kaç lira ile bu işi başlattın ?
2- Arazinin çorak olması yada olmaması senin arazin yada devlet tarafından belirlenen yerde olan bir araziyi satın alıp yada kiralayıpmı başlamalısın ?
3- Panellerin ortalama yaz ayından ve kış ayından alıcağın verim farklılık göstericeğinden bu işin yıllık gelirinin ne kadar olucağını düşünüyorsun ?
4- Şirket kurmak gerektiğinde yıllık devlete verginin ne kadar olmasını düşünüyorsun ?
5- Kaç yılda kendini amorte edicek ?

Başarılar dilerim özendim valla param olursa bende bu şekil yatırımlara sıcak bakıyorum. :)

XYL56j.jpg

hocam Alah utandırmasın hayırlısı olsun hakkınızda merakettiğim elinizdeki panellerin gücü sayısı günlük ortalama ne kadar elektirk ürettiği bu bilgiler elinizde varsa bana bi ışık olur

Ooo bende buradayım ya :)

Biz bu iş için şirket kurduk ve paneller Soleos'tan doğrudan Almanya'dan tarafımıza geliyor.

Hatay / Dörtyol'dan Selamlar..

10662042_576144639175185_3171291902303399367_o.jpg

906687_576144842508498_6009447936167286080_o.jpg

Son düzenleme:
Ev kullanıcıları 5 yıldan daha az sürede yatırımları kendini amorti edebiliyor, hem elektrik parası ödemiyorsun, hemde fazlasını devlete veriyorsun. Almanya'da 5.000 Euro. Ki burada güneşe hasretken insanlar elektrik üretiyor bizde 365 gün güneş olmasına ragmen bu işe yatırım yapılmıyor.

Bahsetttiğim fiyat normal bir ev içib gecerli, arkadas biraz daha büyük bir projeden bahsediyor. İyi bir fikir olacaktır ama üretim sınırı var diye biliyorum önce bir araştırın tam olarak yatırımdan önce.

Ev kullanıcıları 5 yıldan daha az sürede yatırımları kendini amorti edebiliyor, hem elektrik parası ödemiyorsun, hemde fazlasını devlete veriyorsun. Almanya'da 5.000 Euro. Ki burada güneşe hasretken insanlar elektrik üretiyor bizde 365 gün güneş olmasına ragmen bu işe yatırım yapılmıyor.

Bahsetttiğim fiyat normal bir ev içib gecerli, arkadas biraz daha büyük bir projeden bahsediyor. İyi bir fikir olacaktır ama üretim sınırı var diye biliyorum önce bir araştırın tam olarak yatırımdan önce.

5000 euro'ya kurduğunuz sistem ev için her ihtiyacı karşılamaz. Lambalar ve televizyon diyosanız hayli hayli yetiyor ama buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların tükettiği akım nedeniyle o fiyata imkansız...

iyi dilekleriniz için allah razı olsun allah herkeze gönlüne göre sonsuz hazinesinden nasip etsin işallah.

1- Kaç lira ile bu işi başlattın ?
100.000tl toplam yatırım yapacagım ama su an 23.000tl yatırım yaptım
2- Arazinin çorak olması yada olmaması senin arazin yada devlet tarafından belirlenen yerde olan bir araziyi satın alıp yada kiralayıpmı başlamalısın ?
arazi belirli bölgelerde olması gerekiyor o bölgedeki en ucuz arazi de corak ürün yetiştirilemeyen yerler oluyor kiralama işi sıcak degil arazi ucuz zaten
3- Panellerin ortalama yaz ayından ve kış ayından alıcağın verim farklılık göstericeğinden bu işin yıllık gelirinin ne kadar olucağını düşünüyorsun ?
güneşlenme süresi %30 oynuyor 100.000 yatırımı tamamlayınca 1.000tl /ay ortalama getirisi olacak minimum acıkcası ortaksız girdigim için cok ince hesaplar yapmadım
4- Şirket kurmak gerektiğinde yıllık devlete verginin ne kadar olmasını düşünüyorsun ?
şirket kurmayacagım 1 mega vata kadar şirketsiz vergisiz devlet baba müsade etmiş
5- Kaç yılda kendini amorte edicek ?
7 yıl civarı gelir geçer :)

300 watlık 22 adet mono kiristal panel var şu an kurulu 6.6kw kagıtta yazan deger ama
tedaşın ölçtügü 5.4 kw saatlik üretim güneş gördügü sürece

Ooo bende buradayım ya :)

Biz bu iş için şirket kurduk ve paneller Soleos'tan doğrudan Almanya'dan tarafımıza geliyor.

Hatay / Dörtyol'dan Selamlar..

10662042_576144639175185_3171291902303399367_o.jpg

906687_576144842508498_6009447936167286080_o.jpg

hayırlı olsun hocam peki bu iş hakkında detayları paylaşmanız mümkün mü ne kadar yatırım yaptınız devletle nasıl anlaştınız falan bu işin incelikleri neler kazandıracağı nedir falan gibi

5000 euro'ya kurduğunuz sistem ev için her ihtiyacı karşılamaz. Lambalar ve televizyon diyosanız hayli hayli yetiyor ama buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların tükettiği akım nedeniyle o fiyata imkansız...

Çok fazla bilgi sahibi değilim gecen ki gelen teklif öyleydi bana Almanya'da ki evim için. Ama sonucta her halikarda karlı bir iş olabilir.

güneş paneli dedigimiz preslenmiş alkali metal çin malıda olsa aynı alman malı da olsa aynı bozulacak bişey degil yani invanteri saglam yerden tedarik edin yeter.

bide mono kiristal poli kiristal farkı var
benim paneller mono kiristal verimliligi daha iyi diyorlar ama fiyat olarak pahalı poli kiristale göre
ben mono kiristale yöneldim ama yanlışta yapmış olma ihtimalim var

Son düzenleme:
Elektrik bölümü öğrencisiyim mezun olunca yapacağım iş kesinlikle getirisi sağlam.

hayırlı olsun hocam peki bu iş hakkında detayları paylaşmanız mümkün mü ne kadar yatırım yaptınız devletle nasıl anlaştınız falan bu işin incelikleri neler kazandıracağı nedir falan gibi
Teşekkürler hocam

100 Panel ve İnvertorler 35000 euroya mal oldu yer kendimize ait toplam şuan 100000 tl harcadık devlet zaten teşvik ediyor ve 0.23 centten alıyor.

Ama eğer olursa hedefimiz 10 trilyon koyarak 50 dönümlük bir tesis kurmak vergi ve masraf maksimumdan hesaplandığı takdirde eski parayla yılda 1.7 trilyon geri dönüşü olacak

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri