elektronik ürünlere zam

D
  • Kullanıcı daralll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Cari açığı düşüremiyorlar, sonra milletin sırtına yüklüyorlar vergileri. E o kadar vergi affıydı bilmem neydi koca şirketlerin vergilerini silin, millete gelince bindirin. Gidip vestel'in dandik telefonunu mu kullanalım yani. Telefondan anlayan şu telefona 900 lira verir mi hiç ?

ülke zaten vergilerle dönüyor. üretim olmadığı sürece böyle artışlar herzaman olacaktır. kendi üreticimizi düşünmek amaçlı yapıldığını zannedenler yanılıyor. zaten ülkede de üretici firma yok olanlarda boş beleş markalar. önce üretime yöneltilmeli birşeyler ürettikten sonra ülkemizdeki üreticiyi korulmalıyız.

işte bunlar hep türkiye vestellensin diye :)

ihracat açığını nasıl kapatırız, ithal ürüne ek vergi koyarız.

aferin.

yeni birşey değil, ta ocak ayında gelecek diye konuşuluyordu hatta bu yüzden telefonu erken almıştım ben 1 ay.

amaç sözde yerli üreticiyi korumak. sözde yerli üretici diyorum çünkü donanımsal olarak yurtdışında üretilip gelen parçaların türkiye'de montajı yapılacak ve vestel bunu türk malı diye satacak. bu talep vestel'den gelmişti diye hatırlıyorum zaten, yerli üretici için anti damping talebi.

madem vestel o kadar kaliteli, o bakanlar önce kendileri iphone'u bırakıp vestel kullansın.

Elektirik ten bile Özel tüketim vergisi ALINAN bir ülkede Elektirik ürüne vergi arttırsalar ne olur , Elektirik özel lüxs olarak görünen bir ülkede ıphone neyimize bizim ....

ihone 4s telefonumu 10 yıl geçse değiştirmem. Çok beklerler yeni telefon almamı.

Yurtiçi üretici...kalite ?

Zamanla olur rahat ol yeterki satış gücü elde edilsin hiç olmamasından daha iyi

---------- Spam Engelliyici 02:36 ---------- Önceki Mesaj 02:34 ----------

yeni birşey değil, ta ocak ayında gelecek diye konuşuluyordu hatta bu yüzden telefonu erken almıştım ben 1 ay.

amaç sözde yerli üreticiyi korumak. sözde yerli üretici diyorum çünkü donanımsal olarak yurtdışında üretilip gelen parçaların türkiye'de montajı yapılacak ve vestel bunu türk malı diye satacak. bu talep vestel'den gelmişti diye hatırlıyorum zaten, yerli üretici için anti damping talebi.

madem vestel o kadar kaliteli, o bakanlar önce kendileri iphone'u bırakıp vestel kullansın.

Ya allah aşkına Casper örneğin her parçayı kendimi üretiyor? ? Sanki herkes kendi parçasını uretiyorda bir Türk Firmaları montaj yapıp satıyor komedisiniz yemin ederim

Yerinde bir karar yurt içi üreticisini korumak adına

yurt içi ne üretiliyorda neyi koruyorlar ya saman ithal ediyor bizim ülke ? teknoloji boyutunu düşün birde

yurt içi ürün zamla yani yurtdışı ürünü vergileyerek değer kazanmaz ondan daha kaliteli ve ucuz bir şey yaparsın öyle değer kazanır senin yaptığın insanları ona muhtaç etmek olur

Ya allah aşkına Casper örneğin her parçayı kendimi üretiyor? ? Sanki herkes kendi parçasını uretiyorda bir Türk Firmaları montaj yapıp satıyor komedisiniz yemin ederim
kendi ürettiğinden kasıt illa ki tutupta işlemcisini kendi üretsin demiyoruz. en azından bunu kendisi geliştirmiyorsa hangi yerli üründen bahsediyorsun?

türk malı, türk malı diye yıllarca dandik, dundik malları insanların milli duygularını sömürerek sattılar. şimdi bunu yapamadıkları için destek istiyorlar.

o zaman yerli üreticinin vergisi düşürülsün neden ithal ürünlerin fiyatı artırılıyor?

samsung'un 1000 liralık cihazı 1200 lira olunca, vestel 700 liralık cihazını 800 lira yapmayacak mı zannediyorsun? çatır çatır onlarda artıracak fiyatlarını.

yine giden bizim cebimizden gidecek, saçma sapan kararları verenleri nasıl savunacağınızı şaşırmışsınız.

Çok ağır olmuştu sildim yazdıklarımı. Hala bu zihniyeti savunan biri çıkıyor ya daha başka ne yazılır ki buraya.

Size bi olay anlatayım; bir ülke varmış ve bu ülkenin standartlarıda şöyleymiş: Cari açık yükseldi yapıştır ZAM, Suriyeliler geldi yapıştır ZAM, Doların ipi kopuk yapıştır ZAM, Seçim zamanı: bayrak afiş parti masrafları yapıştır ZAM, Dadısının dadısı oldu yapıştır ZAM, Millet vekillerine zam yapıldı, yine halka yapıştır ZAM... evet hikayenin sonunda, peki halka ne oldu diyorsanız onlara zam felan olmuyormuş ha üzülmeyin onlar sıkıyormuş zaten kendi ayaklarına... Saygılar..

Not: Herhangi bir hedef veya siyasi içermiyor.. art niyetli olmayalım.. genel durum !

Asgari ucret 1000 tl herseye paso zam anca cebinizi doldurun ekmegini kazanabilmek icin benim gbi 12 saat calisanlar calisa dursun bu milletin sirti yere gelmez garibanlar sayesinde...

Bu ülkenin derdi yabancı hayranlığı falan değil bu ülkenin insanının derdi yerli kaliteli mal bulunmaması . Devlet uçan kuşa vergi koyup cebine atacağına otursunda iki gram arge çalışması yapsın . Yerli kaliteli mal varda almıyor muyuz ? Hoş gerçi yerli mal mı var ki ? Bütün parçaları satın al , plastiği ülkede üret sonra montajlayıp yerli mal diye yuttur insanlara . 3. dünya ülkesinde yaşamak zor , bunu düzeltmek için elinden birşey gelmeyip sadece konuşmak daha zor.

yurt içi ne üretiliyorda neyi koruyorlar ya saman ithal ediyor bizim ülke ? teknoloji boyutunu düşün birde

yurt içi ürün zamla yani yurtdışı ürünü vergileyerek değer kazanmaz ondan daha kaliteli ve ucuz bir şey yaparsın öyle değer kazanır senin yaptığın insanları ona muhtaç etmek olur

Iktisat okumuş olsaydın daha iyi anlarsin aslında neyse

---------- Spam Engelliyici 21:42 ---------- Önceki Mesaj 21:41 ----------

kendi ürettiğinden kasıt illa ki tutupta işlemcisini kendi üretsin demiyoruz. en azından bunu kendisi geliştirmiyorsa hangi yerli üründen bahsediyorsun?

türk malı, türk malı diye yıllarca dandik, dundik malları insanların milli duygularını sömürerek sattılar. şimdi bunu yapamadıkları için destek istiyorlar.

o zaman yerli üreticinin vergisi düşürülsün neden ithal ürünlerin fiyatı artırılıyor?

samsung'un 1000 liralık cihazı 1200 lira olunca, vestel 700 liralık cihazını 800 lira yapmayacak mı zannediyorsun? çatır çatır onlarda artıracak fiyatlarını.

yine giden bizim cebimizden gidecek, saçma sapan kararları verenleri nasıl savunacağınızı şaşırmışsınız.

Allah aşkına bana örnek göstersene Intel'in islemciisni alıpta geliştiren hadi bekliyorum

---------- Spam Engelliyici 21:44 ---------- Önceki Mesaj 21:42 ----------

Bu ülkenin derdi yabancı hayranlığı falan değil bu ülkenin insanının derdi yerli kaliteli mal bulunmaması . Devlet uçan kuşa vergi koyup cebine atacağına otursunda iki gram arge çalışması yapsın . Yerli kaliteli mal varda almıyor muyuz ? Hoş gerçi yerli mal mı var ki ? Bütün parçaları satın al , plastiği ülkede üret sonra montajlayıp yerli mal diye yuttur insanlara . 3. dünya ülkesinde yaşamak zor , bunu düzeltmek için elinden birşey gelmeyip sadece konuşmak daha zor.

Senin şu söylediğine göre Casper 3.dunya ürünü ?? zira Casper sadece marka basıyordu bir zamanlar keza şuanda yüzde 90 lik kısım bu şekilde

her konuda tartışma yaratmayın.İşiniz gücünüz eleştirmek bu çukurdan çıkacaksak çözüm önerileriyle çıkarız.Yattığınız yerden eleştirmekle olmuyor bu işler

savunma derdine düşerken cümlemin yarısını okumaşsın bile . Kalite demişim mesela . Casper mı kaliteli ? Dışardan alıp bağlıyorlar sadece demişim . Bunun neresi yanlış , casper neyi kendi üretiyormuş ki ? Hangi parçayı Türk mühendisler imal etmiş ? 1000 $ lık bi ürünün kaç dolarlık kısmını kapsıyormuş bu imal edilen ürünler ? Casper sıradan kullanıcılar için alternatif olabilecek bi ürün reddedecek değilim ama ben bunu zaten eleştirmemişim ki .

Allah aşkına bana örnek göstersene Intel'in islemciisni alıpta geliştiren hadi bekliyorum
kimse alıpta intel'in işlemcisini geliştiremez, intel'in patentli ürünüdür o.

ama apple kendi işlemcisini kendi tasarlar sonra da bunu samsung'a ürettirir, yada ekranını kendisi tasarlar bunu da yanlış hatırlamıyorsam samsung'a ürettiriyor.

benim söylediğimi anlamıyorsunuz bile bir de kalkıp cevap veriyorsunuz.

ben de diyorum ki vestel ürettiği telefonun neyini kendi tasarlıyor?

ön ve arka görünüşü bile sony xperia çakması.

son olarak arge harcamalarını fuzuli masraf gören firmadan bi cacık olmaz bunu sok aklına.

Yerli malına destek önemli fakat 500 lira etmiyecek telefonu 1200 liraya kitleyecekler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri