Emanet Araba

Vallaha en gıcık olduğum şeydir böyle şeyler şahsen ben olsam ben yüzüne karşı tavrımı koyardım benim çevremdede böyle insanlar mevcut ama çok güvendiğim ve aşırı samimi olduğum biri ise sesimi çıkarmazdım.

Not : Arabam olsa vermem orası ayrı bişey , sonuçta araba bu bisiklet değil bişey olsa masrafını sen çekiyorsun.

Son düzenleme:
Vallaha en gıcık olduğum şeydir böyle şeyler şahsen ben olsam ben yüzüne karşı tavrımı koyardım benim çevremdede böyle insanlar mevcut ama çok güvendiğim ve aşırı samimi olduğum biri ise sesimi çıkarmazdım.

Furkan bak çok güvendiğim ve samimi olduğum biriyse demişsin. zaten benim tüm kızgınlığımda bundan dolayıdır. samimi olmazsa boşver 60 lira koydum arabama tekrar kullanıcam zaten derdim. Bu araba ticari bir araba değil arkadaşım benden istemiş ama bana tipi dolu koy bende sana tipi dolu vereyim diyor.

Araba kimseye emanet verilmemeli, kötü yönde tecrübelerim var. Depo olayına gelince de bana o tarz laf diyecek mantıkta birisi ile arkadaşlık etmem ben.

hocam yolda da senin arkandan konuşuyorlardır kesin
-nasıl aldık arabayı ama (gülüşmeler itişmeler)
-sende petrolde fulle demekle iyi ettin bide geri verirken fullemek lazımdı nerden baksan 60 liradan kurtulduk muhahaha aa (gülüşmeler itişmeler)
bu arada bu itişmeler esnasında arabanın koltuk kılıfları esner ve bazı kısımları yırtılır :D

----------------------
neyse hocam takma kafana gözünü seveyim çocukluk arkadaşında olsa zamanın getirdiği etkiyle gerçek kimliğine bürünmüş bu kişi artık.
sen arabayı alırken bence surat yapma hatta yol nasıl geçti halletiniz mi işleri gibi sorularda sorma boşver gitsin.
çok sinir olduysan da zamanla muhabbeti kesersin olur biter.

Hocam dönüşte arabayı benzin ihtiyacı olan sarı ışıkta bırakmasın sen ona şükret.
Başıma geldi. Çocukluk arkadaşım başka bir arkadaşın arabasını aldı. Diğer arkadaşlar yorum yapıyordu. O arabı fullemez , şöyle yapar böyle yapar dediler. Dedim yok canım o kadar da değil. En azından harcadığı benzni koydurur. Araba geldi ne arkadaşa bi teşekkür adamın yüzüne bile bakmadı. İndik arabaya baktık ki sarı benzin sinyali yanıyor cayır cayır.
Ondan sonra irtibatı kestim o kişiyle. Yolda görürse selam verirse öyle bi selam verip geçerim. uzaktan görsem yolumu değiştiririrm. Yani dediğim gibi harcadığı kadarını yüklesene ona da şükür. Ama ayıp etmiş. Normali arabayı sana vermeden fulleyip vermesi lazım.

Keşke vermeseydin hocam arabanı falan. Hayır, hangi kafayla sana verdiriyorlar parayı. Yüzsüzlüğün bu kadarı.

Kendimi tutamadım ve konuyu açmadan önce ki mesajlaşmamız.

Valla sen ne iyi arkadaşmışsın öyle :) Ben arkadaşımdan 1 saatliğine arabayı istemeye utanır. O utançla gider araba alırım. Dediğin gibi arkadaş için maddiyat sıkıntı olmamalı ama tavır ve muamele çok önemli. Boşuna dememişler dostunu ya ticarette yada seyehatte tanırsın diye. Arkadaşın 3 ün 5 in hesabını yapmış halbuki araba kiralasa günlük 100 lira verecekti. Şahsen ben öyle bişey yapsam dönüşte büyük bir hediye ile gelir yine mahçubiyet duyardım...

aynı şekilde hocam. Aç kalsam para istemem arkadaşımdan utancımdan.

yine de kızamıyorum biz arkadaşız ama yapma be dostum bana yapma ben sana arabamın devrini veririm senden karşılık beklemem ama bunu bana yapma. arabamı aldın gazdan bahsetme git gel gazı da kullan benzini de kullan bana arabanın tüm yakıtları boş arabayı arızalı ver ama bana karşı gaz için uyanıklık yapmaya çalışma. cebinden para mi gidecek gitsin ben sana 10 katını da hibe ederim

sanirim konunun icindeki tüp yerine "tip" yazilmasina bir tek takilmisim :D herhalde yoresel birsey :)

hocam arkadaşın rent a car mantığı ile düşünmüş bence yanlış değil. Şöyle ki rent a carda depoyu full alırsın. vermeden öncede fullersin. böylece harcadıgın benzini tam doldurmus verirsin. Mesela depo full 400 tl sen kullandın kaldı 300tl lik. benzinciye gidip fulle der öyle verirsin 100tl doldurmus olursun sonra sıradaki alır aynı sekilde.

Arkadaşınız herhalde sizi araba kiralama şirketleriyle karıştırdı. Siz sanki arabanızı kiralıyorsunuz da full depo verip full depo alacaksınız arabayı. Normalde araba alınır, iş halledilir, sonra da eskisinden daha iyi konumda bırakılır ve teşekkür için de gittiği yerden size birşey getirir.

Valla hep arkadaştır deyip geçiyoruz ne yazıkki. Ama en büyük kazığı dostlar atar dememişler boşuna. Boşver paradan önemli şeyler sen iyiliğini yapıp sevap kazanmışsın.
Ama o sana karşı arkadaşlık hatrını kaybetmiş. Bu muhabbetlerin üzerine sana işi düştüğünde bir daha nasıl gelecek mesela?

Bende buna benzer durumları çok yaşadım. 2 gün sonra paramı geri verecek diye samimi arkadaşıma kredi kartından para çektim adam 3 ay sonra verdi. Ne oldu faizi benden çıktı.. Aynı arkadaş bir daha para istedi seneler sonra 1 hafta sonra vericem diye yine verdim. 2 ay geçti param geri gelmedi hala. Adama sormuyorum adamda hiç bahsetmiyor bile. :) Bazıları böyle maalesef arkadaşında olsa böyle..

yine de kızamıyorum biz arkadaşız ama yapma be dostum bana yapma ben sana arabamın devrini veririm senden karşılık beklemem ama bunu bana yapma. arabamı aldın gazdan bahsetme git gel gazı da kullan benzini de kullan bana arabanın tüm yakıtları boş arabayı arızalı ver ama bana karşı gaz için uyanıklık yapmaya çalışma. cebinden para mi gidecek gitsin ben sana 10 katını da hibe ederim

Hocam açıkcası çocukluk arkadaşınızın huylarını bilirsiniz yani küçüklükten beri tanıdığınız mesela bazıları vardır hızı sever artislik yapmayı arkadaşınızı kastedmiyorum yanlış anlamayın bazıları vardır bişey olacak diye korka korka sürer ben açıkcası sizin yerinizde olsam vermezdim neden derseniz arkadaşlarından birinin durumu çok iyi dediniz illaki araba bulurlardı yani vermezdim demezdimde bişey uydururum şimdi vermem desen senden kötüsü yok.Bir başka konu ise arabaya bişey olsa veya herhangi bir durum olsa yine arkadaşlarınla büyük ihtimalle aran kötü oluyor bunu çevremde çok gördüm bunları düşünerekten vermek istemezdim tabi herkes farklıdır bazı dostlar vardır çok iyidir her zaman yanında olan ona vermemek istemessin ben çevremden birine motosikletimi verdim inan benimde küçüklükten beri tanıdığım biri ama gel gelelim devir göstergesini bozuk verdi bana sonuna kadar gaza boğmuş motosikleti artislik peşinde bişey demedim ama birdaha motosiklet falan vermem şimdi bunu sen yaptın desem benden kötüsü olmayacak hemen şu kadar şey için bana bunu yapıyorsun vs. sırf bunları yaşamamak için artık vermiyorum hiç bişeyi kimseye kolay kolay inşallah sizde hayal kırıklığına uğramassınız.

Valla hep arkadaştır deyip geçiyoruz ne yazıkki. Ama en büyük kazığı dostlar atar dememişler boşuna. Boşver paradan önemli şeyler sen iyiliğini yapıp sevap kazanmışsın.
Ama o sana karşı arkadaşlık hatrını kaybetmiş. Bu muhabbetlerin üzerine sana işi düştüğünde bir daha nasıl gelecek mesela?

Bende buna benzer durumları çok yaşadım. 2 gün sonra paramı geri verecek diye samimi arkadaşıma kredi kartından para çektim adam 3 ay sonra verdi. Ne oldu faizi benden çıktı.. Aynı arkadaş bir daha para istedi seneler sonra 1 hafta sonra vericem diye yine verdim. 2 ay geçti param geri gelmedi hala. Adama sormuyorum adamda hiç bahsetmiyor bile. :) Bazıları böyle maalesef arkadaşında olsa böyle..

Böylelleri yüzsüzdür hocam. Gene arabayı ister gene arkadaşa fullemesini söyler. Böylelerinden ya uzak duracaksın ya da lafı yapıştıracaksın.

Tip ney? Anlamadım.

bi orada mi takılı kaldın :) gaz+tüp eşittir tip :) bizim burda artık dil alışkanlığı tüp yada gaz yerine tip diyoruz :)

---------- Spam Engelliyici 01:17 ---------- Önceki Mesaj 01:16 ----------

Böylelleri yüzsüzdür hocam. Gene arabayı ister gene arkadaşa fullemesini söyler. Böylelerinden ya uzak duracaksın ya da lafı yapıştıracaksın.

walla capari burada ki tüm konuşmaları da facebookta bu soruyu yöneltiğim herkesten gelen cevapları ona okutacağım

Şöyle bir şey 30 senelik arkadaşım diyim.. Altlı üstlü komşuyuz o derece.. Bırak çocukluğu bebekliğin nerdeyse beraber geçmiş. Şimdi o adamında gidip kalbini kıramıyorsun ki 3 günlük dünyada.. Ama hatırlatmakta suç değildir.. Güzel yolla hatırlatmak lazım bu gibi durumlarda..

Geçenlerde dünyalar iyisi bir akadaşım vefat etti. Şimdi onunla aramda böyle bir durum olmuş olsaydı ve bende onun kalbini kırsaydım vicdan azabı çekerdim mesela..

bir antep atasözü derki amanatın g*tü ağır olur :D bu yüzden almayıda vermeyide sevmem ama isteyen olursa(herkez isteyemez alabilecek kişiler ister sadece) çkıakrır veririm yakıt var mı yok mu bakmam arabamı vereceğim kişi zaten yakınımdır teşekkür için verdiğimin fazlasıyla geri getirir olay böyle olur... Siz bu konuda haklısınız ama çocukluk arkadaşım dediğiniz biriyle aranızda 40-50 tl laf olmamalı küçük paralar için değmez hocam yanlışı o bile yapsa siz kendinize bu durumu yakıştırıp konuyu dillendirmemeliydiniz .Siz sonuna kadar haklısınız gerekirse irtibatı kesin ama küçük mebla için laf ettiğinize değmez

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri