Emanet Araba

Ben olsam arabayı bile vermezdim sen yine insanlık edip vermişsin. Üstüne bir de o yaptıkları hiç hoş olmamış ben bu tarz insanlardan hiç hoşlanmam iyi niyetli insanları kullanmaya çalışanlar.

Hocam yanlış anlamada tip nedir? Yani her yerde tip yazıyor yanlıştır diye dikkat etmedim ilk başlarda ama buradaki tip tüp mü? Bilmediğim bir kelime olabilir onun için soruyorum.

Herkes konuya takıldı ama ben ona takıldım wallahi :)

bi orada mi takılı kaldın :) gaz+tüp eşittir tip :) bizim burda artık dil alışkanlığı tüp yada gaz yerine tip diyoruz :)

---------- Spam Engelliyici 01:17 ---------- Önceki Mesaj 01:16 ----------

walla capari burada ki tüm konuşmaları da facebookta bu soruyu yöneltiğim herkesten gelen cevapları ona okutacağım

gaz+tüp eşittir tip
1 + 3 eşittir 478
gibi birşey olmamışmı :D:D

Ben Olsam Vermezdim,Gazı Doldurmayan Adam Allah Korusun Arabanın Başına Birşey Gelse Onuda Ödemez. Böyle Durumlarda Sonradan Kötü Olmaktansa Varsın Sen Baştan Verme Baştan Kötü Bilsin,Trafik Cezası Yese Oda seni Bulur Sonra

arkadaşımın parası olmazsa cebimden para verir gönderirdim, bunun 1 tık detayı var onu yazarsam arada ki arkadaşa ayıp olacak. neyse yazayım editlerim. gazı koyduktan sonra arabayı emanet verdiğim arkadaş ve arada 1 arkadaş daha vardı, sormuş ona neden sen gaz parasını vermedin ömer şok oldu diye.

Onun cevabı ise : biz 3 kişi gidecez adanaya ben gaz koysam benim cebimden gidecek ..

Arkadaşlar Yorumların tamamını okumamışsınız. Maddi durum olarak gittiği 3 kişininde benimde maddi durumumuz iyi, petrol sahibi arkadaşımızdır yani yakıt parasında filan problem yok 1000 lira veresiye alsakta sorun yok.

yol parası olmayabilir demişsiniz yola gidenlerden birinin geliri benim gelirimi 10 katlar. yani maddi sıkıntı olayı hiç yok.

Ömer abi sen gene iyi niyetini bozma, yanında tanımadık kimse var mıydı belki para mevzusu açılmasın.diye yapmıştır geldikten sonra senle teke tek helalleşir belki

Görgüsüzlük yapmışlar, arabayı alırsın doldurur gider gelir yine benzinini tüpünü doldurur öyle verirsin, dostluklar arkadaşlıklar iki taraflı olmalı tek taraflı oldu mu, olmuyor. Bir de adanaya nereden gidceklerdi merak ettim.

İlginç gerçekten o vermese benim cebimden gidecek demesi ayıp olmuş. Tabi sizin cebinizden gidecek adamın arabasını alıyosunuz kiralama parası almıyo birde üstüne gaz parası. Böyle şeyleri hiç sevmiyorum hiçbir zaman parasında olmadım bende ama eğer ki bir insan size kendinizi kullanılmış gibi hissettiriyorsa aynı hataları yapmamak için araya bi çizgi koymak ya da hatasını bildirmek gerekir.

Arkadaşın yanlış yapmış, uzun yolculuğu arabanı vermişsin zaten bu da büyük bir iyiliktir. Daha üzerine gaz koymak neyin nesi. Tabi çocukluk arkadaşınmış huyunu suyunu bilirsin, cimri ve egoistmidir yoksa saf ve düşüncesiz midir. Onu da dikkate almak lazım. İlkiyse durum daha kötü.

Tabi çocukluk arkadaşın ile yaşadığın bir olayı genel bir forumdan isim belirtmeden de olsa paylaşman, çocukluk arkadaşının penceresinden bakıldığında çok da hoş bir şey değil :)

Yani işin özü arkadaşın ayıp etmiş. Her işin bi raconu vardır.

Öncelikle konu açtığınız için bence özür dilemenize gerek yok Bence kesınlıkle gereksız bir konu değil siz burada yüzde yüz haklısınız zaten gezmek için emanet araba istenmez çocukluk arkadaşı dahi olsa Şahsen ben büyük konusmayayım ama ölüm kalım dısında kımsenın arabasını almam Benim küçük kız önceden çok agır cild hastalığı geçirdi Onu bile sürekli münübüsle hastaneye ulaştırdım kimseyi araba için rahatsız etmedim kimse yüzünü görmesin diye yüzünü kapatıyorduk çünkü yüzünü gören aman Allahım diyordu Allahıma şükürler olsun son 6 senedir arabam var Malesef kendını bilmez kişiler bendende istedi bende hayır diyemediğim için verdim En son verdiğim kişi arabanın altını vurmus teslim aldıktan sonra ertesi gun garajdan çıkarınca bir baktım garaj da yağ var Sonra sanayiye götürdüm 400 lira masraf çıktı Artık emanet araba ile nereye gıttı ise Yine ara ara yok hasta oldum yok şu oldu yok bu oldu oraya götür buraya getir diye beni arıyorlar Ben getirip götürüyorum götürdüğüm vatandaş çek benzinliğe diyor bende gerek yok ya dıyorum almıyorum Adamı getirip götürüyoruz üstüne yakıt parasıda almıyorum sonra eve gelince bide hanımdan fırça yiyiyorum Yeminle arabasız duramıyorum durabilsem sırf bu yüzden satacaığım arabayı

Emanetin canı g*tünde olur arkadaş ne alırım ne veririm. Bugün sana tüpü doldurtan yolda giderken atıyorum aks kopsa yaptırmaz seni arar gel arabanı al der.

yine de kızamıyorum biz arkadaşız ama yapma be dostum bana yapma ben sana arabamın devrini veririm senden karşılık beklemem ama bunu bana yapma. arabamı aldın gazdan bahsetme git gel gazı da kullan benzini de kullan bana arabanın tüm yakıtları boş arabayı arızalı ver ama bana karşı gaz için uyanıklık yapmaya çalışma. cebinden para mi gidecek gitsin ben sana 10 katını da hibe ederim

Bir kaç fotoğraf paylaşmışsınız bırakın hocam sanırım aracınızı alan kişiyle bu durumu tartıştınız.Açık konuşayım.

Az çok araç sahibini düşünen insan çok zorda kalmadığı sürece emanet araç istemez.En azından çok yakın akraba,aile üyeleri dışında başkalarından istemez.Keyif için emanet araç hiç istenmez.Kaza yaparsın araç sahibine ek masraf ayrıyetten bir de aracın düşen değeri.

Zor bir durumda istendi edildi araç öyle bir durumda araç sahibinden bir miktar para istemek o kadar tuhaf kaçmayabilir.Allah korusun bir acil hastanelik bir durum var nakit yoktur sana zahmet varsa şu kadar bir para verebilir misin dönünce vereceğim dersin.Öyle bir durumda aracı veren kişi de zaten verdiği parayı düşünmez.

Bakalım arkadaşınızın peşin peşin günahını almayalım döndüğünde sizi şaşırtır umarım.

Bu arada hayatta arkadaş ayağı altında başkalarının emeklerini tüketmek isteyen insan çok var dikkat edin.Bunu şuan bu yaşadığınız olay için söylemiyorum.Ortaokulda,lisede,üniversitede muhakkak karşılaşmışsınızdır.

Bir kaç fotoğraf paylaşmışsınız bırakın hocam sanırım aracınızı alan kişiyle bu durumu tartıştınız.Açık konuşayım.

Az çok araç sahibini düşünen insan çok zorda kalmadığı sürece emanet araç istemez.En azından çok yakın akraba,aile üyeleri dışında başkalarından istemez.Keyif için emanet araç hiç istenmez.Kaza yaparsın araç sahibine ek masraf ayrıyetten bir de aracın düşen değeri.

Zor bir durumda istendi edildi araç öyle bir durumda araç sahibinden bir miktar para istemek o kadar tuhaf kaçmayabilir.Allah korusun bir acil hastanelik bir durum var nakit yoktur sana zahmet varsa şu kadar bir para verebilir misin dönünce vereceğim dersin.Öyle bir durumda aracı veren kişi de zaten verdiği parayı düşünmez.

Bakalım arkadaşınızın peşin peşin günahını almayalım döndüğünde sizi şaşırtır umarım.

Bu arada hayatta arkadaş ayağı altında başkalarının emeklerini tüketmek isteyen insan çok var dikkat edin.Bunu şuan bu yaşadığınız olay için söylemiyorum.Ortaokulda,lisede,üniversitede muhakkak karşılaşmışsınızdır.

Sonra ki mesajlarımı okumamışsın galiba. arkadaşın hesabında ki paraya kadar bilgim var ve gideceği kişilerin maddi durumunu da biliyorum yani kendisi maddi durumu kötü olan hatta normal olan bir bile değil durumu gayet iyi.

Sonra ki mesajlarımı okumamışsın galiba. arkadaşın hesabında ki paraya kadar bilgim var ve gideceği kişilerin maddi durumunu da biliyorum yani kendisi maddi durumu kötü olan hatta normal olan bir bile değil durumu gayet iyi.

Hocam bu adamın durumu çok iyi diyorsunuzda, bu adamın kendi aracı yok mu?
Yani araçlar çok düşük bütçeler ile de alınabiliyor artık..

Hocam bu adamın durumu çok iyi diyorsunuzda, bu adamın kendi aracı yok mu?
Yani araçlar çok düşük bütçeler ile de alınabiliyor artık..

Aracı ticari arac arka kısımda koltuk yok , diğer durumu iyi arkadaş dediğim kişinin de 4 iş için 1 de şahsi aracı var onunda aracının koltukları yerinde değilmiş iş için söktürmüş bi kaç gün önce

Hocam arkadaşınız için maddi durumu kötü demedim zaten ben normalde etik olarak yapılanları yazdım.Büyüklük sizde kalsın.Dolu getirirse problem kalmaz boş getirirse bir daha görüşmezsiniz.

Araba tüpü bana full olarak geldi ama yolda şarj dinamosunda sorun çıkmış 480 lira masraf çıkmış. Kendisine 1 daha hastalık harici araba istememesi de yüzüne söyledim böylece anlaştık. . Konu için tekrardan kusura bakmayın yorumlarınız için de tskler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri