Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
En az 15 bin olması gerekirdi
En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı. Bütçe yetmez diyenlere ben bile 1 gün içinde nasıl bütçe çıkacağını öğretirim... 2002'den bu güne kademeli olarak aylık bağlama oranı düşürülmeseydi asgari ücret altı alan emekli olmazdı.
o yük olarak gördüğün emekliler çalışarak her ay prim ödediler .Sorman gereken bu primler neden değerlendirilmedi daha doğrusu başka yerlere çarçur edildi.Yani kişiler verdiği primin çeyreğini bile alamıyor aslında.milyonlarca kişi eyt ile emekli oldu. bu parayı devletin ödemesi mümkün değil. o yüzden yüksek artış veremiyor ayrıca sistemli bir devalüasyon da yapılıyor.
o yük olarak gördüğün emekliler çalışarak her ay prim ödediler .Sorman gereken bu primler neden değerlendirilmedi daha doğrusu başka yerlere çarçur edildi.Yani kişiler verdiği primin çeyreğini bile alamıyor aslında.
Gençken bende öyle düşünürdüm.Prim ödemeye başlayınca daha yakından görülüyor bazı şeyler.
bu mesajdan bağımsızyukarıda diğer yazılanlara da burada yazayım
40 lı 50 li yaşlarda emeklilik tabi ki olmaz ama ülkemizdeolmuş bir çok insan buna göre işe girmiş prim ödemiş.Kanun değişene kadar bu insanlar bunu haketmiştir.
Emekliye verilen paralardan çok daha fazlası birden fazla maaş alanlara,makam arabalarına,yandaş işadamlarına veriliyor.Bunlara laf edemeyen zihniyet emeklilere para verilemyince işlerin düzeleceğini sanıyor.
ben 52 yaşında emekli olamadım benden küçükler oldu ama olanlara neden oldular demiyorum çünkü prim ödediler.yukarda da dedim kazanılmış hak ne olursa olsun kanuna göre alınmaz.Hocam yapma allah aşkina ya
14 yıl prim ödeyerek emekli oldular 5000 gün ile
14 yıl prim odeyerek 7 yıllık anca emekli maasın çıkıyor
Daha sağlık hastane ilaç masraflarıni saymıyorum
ben 52 yaşında emekli olamadım benden küçükler oldu ama olanlara neden oldular demiyorum çünkü prim ödediler.yukarda da dedim kazanılmış hak ne olursa olsun kanuna göre alınmaz.
hesapladığını sanmıyorum ama BES ile kıyaslarsak ( çok daha fazla kesinti ve prim var ssk da ).14 yıl ödenen prim 7 yıl değil 15 yıl yeter.
Her şeye kaynak bulunuyorda emekliye bulunmuyor öyle mi yani emekliler olmasa güllük gülistanlık olacağız!
inşallah bir gün emekli olursan anlarsın.artık beddua yerine geçiyor emeklilik
acı ama gerçek.
en önemli sorun çok fazla sayıda memur ve çok fazal israf.Kötü ekonomi yönetimini saymıyorum tabi
ben 52 yaşında emekli olamadım benden küçükler oldu ama olanlara neden oldular demiyorum çünkü prim ödediler.yukarda da dedim kazanılmış hak ne olursa olsun kanuna göre alınmaz.
hesapladığını sanmıyorum ama BES ile kıyaslarsak ( çok daha fazla kesinti ve prim var ssk da ).14 yıl ödenen prim 7 yıl değil 15 yıl yeter.
Her şeye kaynak bulunuyorda emekliye bulunmuyor öyle mi yani emekliler olmasa güllük gülistanlık olacağız!
inşallah bir gün emekli olursan anlarsın.artık beddua yerine geçiyor emeklilik
acı ama gerçek.
en önemli sorun çok fazla sayıda memur ve çok fazal israf.Kötü ekonomi yönetimini saymıyorum tabi
14 yıl prim işletilirse değerlendirilirse 20 yıl bile yeter.BES örneğini boşuna vermedim ,ki devlet bunu borç ödemede vs kullanıyor yine işletmiş sayılıyor.Haliyle rahat yeter.erken emekli olunsun demiyorum zaten onu neden yazıp duruyorsun ? eskiden hak kazanmışsa zarar bile yazsa vereceksin.Hukuk devleti olmanın gereği budur.Ki insanların hukuğa saygısı kaybolmasın.son emekli aylıkalr nedeniyle insanlar nedne emekli olayım ki düşüncesine kapılıyor haklı olara.Şu anki sistem zaten fazlasıyla prim ödetiyor.Yani sistem kendini döndürebilir.Hocam 14 yıl prim nasıl 15 yıl emekliye yetiyor?
Hadi yetti diyelim sen bu adamları 40 li yaşlarda emekli ettin bunların ortalama ömrü 75 ve kendi ölünce karısina oda ölünce çalışmayan kızına kalacak.
Engelli emeklisi mahlul emeklisini saymıyorum bile.
---------- Spam Engelliyici 01:50 ---------- Önceki Mesaj 01:48 ----------
Memura aşırı para veriliyor bende bunu yazmıştım hocam ama buradan linc yemiştim
Adam hem memurdu hem yt den para kazanıyordu hemde beni azarlıyordu
14 yıl prim işletilirse değerlendirilirse 20 yıl bile yeter.BES örneğini boşuna vermedim ,ki devlet bunu borç ödemede vs kullanıyor yine işletmiş sayılıyor.Haliyle rahat yeter.erken emekli olunsun demiyorum zaten onu neden yazıp duruyorsun ? eskiden hak kazanmışsa zarar bile yazsa vereceksin.Hukuk devleti olmanın gereği budur.Ki insanların hukuğa saygısı kaybolmasın.son emekli aylıkalr nedeniyle insanlar nedne emekli olayım ki düşüncesine kapılıyor haklı olara.Şu anki sistem zaten fazlasıyla prim ödetiyor.Yani sistem kendini döndürebilir.
Ama 20 30 yıldır şu ülkede fabrika yapılmadıdğı gibi olanlar satıldı,sadece yol ve köprüyle ülke kalkınmaz emeklisine bile maaş yük gibi gelir.Sadece para basarak olmuyor işler.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.