En Az Yakan Dizel Arabalar (Ankara Trafiği)

O fiyat aralığında sana uzun vadede sorun çıkarmayacak otomatik şanjuman bulman oldukça güç :)
Ama tam otamatik bir araba almak istersen o başka tabi :) Tam otomatik geleneksel tork konvektörlü şanjumanlar, çift kavramalara göre daha az sorun çıkaran şanjumanlardır. Yeterki bakımları zamanında yapılsın :) Üstelik çift kavramalı olan DGS, EDC gibi şanjmanlara oranlar bakım maliyeti daha azdır.
BMW ZF
Peugeot EAT6
Blinen kusursuz seni hiçbir zaman üzmeyecek 2 tam otamatik şanjuman örneğidir.

Fiesta / corsa arasında zevkine kalmıs tercih yapabilirsin

hocam kasa aynı oldu mu küçük motorlar daha çok yakar benim tecrübelerim bu oto galericiliği yaptığım dönemlerden biliyorum , yakıt artı kaza ve arıza durumlarında parça fiyatları bunlarıda dikkate almanız lazım ha birde kaç km de bir motor yapılması gerekiyor tabii sürekli değiştirmeden kullanacaksanız. son olarak maddiyata göre garantili alıp garantisi dolunca aracı değiştirmeniz ve otomatik vites araçlar diğerlerine göre daha çok yakıyordu şuan araba piyasasından uzağım geçmişteki tecrübelerim bunlar

Burda araba sordun mu alacağın cevaplar genelde herkesin kullandığı arabadır, ben daha bugüne kadar benim araba çok yakıyor, benim araba yol tutmuyor diyeni duymadım.Herkes fiyat performans olarak en iyi arabayı tercih ettiğinden emindir.

Kendi kullandığım arabadan örnek vereyim,1.2 benzinli şehir dışı açık yolda kaymak asfaltta 4,5-5 gibi yakarken, şehir içinde 2. viteste dip gaz fren dip gaz fren şeklinde ilerledğinde 10 litreyi geçiyor.Dizelde bu fark daha azalır ama zaten dizellerin gaz tepkileri benzinliler kadar iyi olmadığı için bu fark azalıyor.

Az yakan çok kaçan diye bir efsane vardır sakın inanma, insanlar kendi arabalarının az yaktığına çok kaçtığına inanırlar.

Hafif olan arabalardan birini seç, beygiri torku düşük olsun, gaz tepkileri yavaş olsun işte o araba en az yakan arabadır.Bu sefer de benim araba gitmiyor diye şikayet edebilirsin ama...

Bir de sorunsuz otomatik şanzıman istiyorsan tork konvertörlü almalısın ama o da yeni nesil çift kavramalı şanzımanlara göre daha fazla tüketime sebep olur.

konu yorumları, youtube kanalları toplulukdan niçin kapanıyora dönmüş. net bir cevap yok :D

hocam yazan oldu mu bilmiyorum ama clio 2016 modeliydi sanırım 900 km dağ bayır yokuş şehir içi dısı da var içinde fethiye marmaris dalaman gezmiştik 2 gün 145 lira yakmıstı yaklasık 4.5 5 litre atası 100 km 18 19 kurus km basına sanırım

araba denince akla almanlar gelir.

Ekonomik araba dersen japonlar.

Sana öndereceğim tek model var toyota dır. Çok az yaksın fazla büyük olmasın diyorsan toyota yaris öneririm. Kıbrısta kullanmıştım. tamirci nedir bilmem 1 depo benzinle 1 hafta gezdiğimi bilirim :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri