En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

edius

Kayıtlı Üye
Bir insanı kitap okumaya teşvik edebilirsem ya da hiç tanımadığım bir insana kitaplarla alakalı bir katkım olabilirse mutluyum. Bu konuda amacım hangi kitapları okuyorsunuzdan ziyade aynı zamanda kitap okumayı, varsa elinizde kıyıda köşede duran kitaplarınıza göz atmanızı ve zihin dünyanızı her daim taze tutmanızı amaçlamaktadır.

Ben en son Jose Saramago'nun Körlük adlı romanını okudum. Bugüne kadar çok kitap okumadım ama elimden geldiğince okumaya çalışırım. Hayatımda beni tiksindiren, görmeme sevindiren ama eğer görmeyenlerin dünyasında neler yaşasaydım iliklerime kadar hissettiren bir romandı. Uzunca zaman da aklımdan çıkmayacak bir yapıt. Düşününki herkes yavaş yavaş kör oluyor, sonra bir akıl hastanesine kapatılıyorsunuz. Körlüğün bulaşıcı olduğu anlaşılıyor. Akıl hastanesinde 200 kişi kalıyorsunuz. Kimse yıkanamıyor, başka koğuşlar sizi tehdit ediyor, karılarınızla ilişkiye giriyorlar. Yemek vermiyorlar. Kimse sizi görmediğinden dolayı, tuvaleti gelen etrafa yapıyor ve tüm dünyanın böyle olduğunu hayal edin. İnanın hayatımda hiçbir şey beni bu kadar tiksindirmemişti. Eğer bu kitabı alıp okumayan varsa fazla vakit kaybetmesin :) Tavsiye olunur.

Aslında bu hafta 3 kitap bitirdim ama yine de aklıma en çok yer eden buydu. Sizlerin de kitap tavsiyelerinizi ve en son okuduğunuz kitapları bekliyorum.

Kitap okumak zaman kaybı. En son küçük prensi okudum ama okumasamda olurmuş. Yüzlerce kitap okuyandan daha cok bilgiliyimdir. Çok okuyan değil çok gezen bilirmiş.

İskender PALA - İki Dirhem Bir Çekirdek
Deyimlerin hikayeleri var. Edebiyat sevenlere tavsiye ederim.

Son ilkokulda okudum, yalan yok, Klasik bir Türk olarak kitap okumayı sevmiyorum.
:D

Simülakrlar ve simülasyon. Bir şey yazmak isterdim de neyse boşuna demiyorlar cahille münakaşaya girme diye.

Geçen gün Yapay Zeka 3.0 aldım ve heyecanla onu okumayı bekliyorum. Kitaplar bize yaşamadığımiz hayatları yaşatır. O yüzden münakaşaya girmiyorum. Bunun ayirdinda olan kimse de dikkate almaz tersi söylemleri. Adam tüm ömrünü bı araştırmaya adiyor ve bunu 20 TL ye satiyor. Daha ne yapsın :)

Jean-Christophe Grange - Ölüler Diyarı
Okuldan işten güçten vakit kaldıkça okuyorum. Bir ay filan olmuştur :) Ama güzel yani...

Geçen gün Yapay Zeka 3.0 aldım ve heyecanla onu okumayı bekliyorum. Kitaplar bize yaşamadığımiz hayatları yaşatır. O yüzden münakaşaya girmiyorum. Bunun ayirdinda olan kimse de dikkate almaz tersi söylemleri. Adam tüm ömrünü bı araştırmaya adiyor ve bunu 20 TL ye satiyor. Daha ne yapsın :)
Kitaplara karşı çıkanlarla tartışmaya girilmez hocam.
Herkes ihtisas alanında kitap yazıyor. Onun için her şeyin zirvesi kitaplarda.
Benim bir hocam yabancı dil öğrenmek için önce Peyami Safa, Ahmet Haşim gibi yazarları oku demişti. Ne alaka diyeceksiniz ama kendi dilini iyi bilmeyen yabancı dili de öğrenemiyor.
Türkçe'yi Peyami Safa'dan daha iyi bilecek değiliz herhalde...

evet twitterda bazı kişileri takip edip bu zevki tada biliyorum güzel bir his :D

Dün David Salinger Çavdar Tarlasında Çocuklar okudum. Bugün de Jose Saramago Görmek kitabına başladım

Son ilkokulda okudum, yalan yok, Klasik bir Türk olarak kitap okumayı sevmiyorum.
:D

Cahil kesim farkı işte Atatürk hayatında 1500 üzeri kitap okur milliyet kurtarıp geleceğe şekil verir bu gibi vatandaşda hihihihi ortaokulda en son pinokyo okudum hihihihi diyip çok marifetmiş gibi ortalarda dolanır. Şaşmadık zaten okusan böyle yazmazdın.

Cahil kesim farkı işte Atatürk hayatında 1500 üzeri kitap okur milliyet kurtarıp geleceğe şekil verir bu gibi vatandaşda hihihihi ortaokulda en son pinokyo okudum hihihihi diyip çok marifetmiş gibi ortalarda dolanır. Şaşmadık zaten okusan böyle yazmazdın.

Abi yapma bunu işte :) okuyana da okumayana da saygı. Hemen cahil yaftası vur. Olmaz ama. Bende okumuyorm son kitabı hatırlamıyorm bile o kdr yani :))

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri