Enteresan Durumlar

• Kullanıcı bekocango
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi

bekocango

Onaysız Kullanıcı
Saygılar. Yıllar önce küçüklüğümde açmış olduğum bir kanalım vardı. İçinde oyun videoları vs. çekmekteydim max izlenen videom 900.000 küsürdü. Bu kanala 5 yıl önce ara verdim ve 4 yıl önce de tamamen bıraktım. Bir ay çnce arkadaşlarımın gazıyla diğer videoları gizliye çektim ve yeni tarz videolar yapmaya başladım. Attığım ilk video 1 dakika bir youtube nin gizli bir özelliği adında videoydu. Bu arada 3 4 ay önce de sallamasyon atmak için iki video atmıştım kalitesiz onları sildim. Kanalımın da 7k abonesi var ama yıllar öncesinin. O attığım videolar tutmamıştı ertesi gün de sildim zaten. 1 dakikalık videoya gelecek olursam yeni attığım (1 ay önce) bu videoda tutmadı sonra arkadaşlar 10dk video çek diyince üzerine uğraştığım özel bir video hazırladım. Bu video yıllar sonraya göre bir günde 200 civarı izlendi ve arttı. Gazıyla başka videolar da yayınladım ve kanal patladı. Videolar min 4k max 30k izlenmeye ve yıllar sonra ilk videolara göre gayet iyi öneriliyordu. Mesela attığım videonun küçük resim gösterimi 1 günde 3 4k oluyordu. Kanala 5 video attım ve para kazanması için 4k saati topladım. Ancak o sabah yıllar önce bu kanala bağladığım adsensenin geçersiz tıktan kapatılmış olduğunu ve yenisini bağlayamadığımı gördüm. Şalterler attı. Günlerce supporta yazdım ama sanırım TR de olduğumuzdan umurlarında olmadım. Mecbur kanala devam edemeyecektim. Hemen o sabah yeni kanal açıp aynı videoları yeni kanalıma attım.(yeni dediğim kanalda 2 ay fln önce attığım montaj videom 30k izlenmişti daha sonra 1 hafta (videoları kanala geçirdiğim zamanı baz alıyorum) önce de tv de reality programın bir kesitini koyduğum video vardı o da ilk günden bile 2k sonrasında 4 günde 20k izlenmişti). Bu kanaldaki tüm videoları sildim. Ancak tabii ki bu videolar asla önerilmedi ve bir önceki günlerde kanalımda binlerce izlenen videolar çöp vaziyetinde kaldı. Çıldırmak üzereydim. 4 gün ara verdim ve sonra istikrarlı olmam gerektiğini düşündüm. 2 gün arayla 3 video daha attım ama kanalın videoları önerilerde çıkmadığı için ne yapsam boş. İzlenmiyor. 20 40 50 de kalıyor. Çıldırmak üzereyim. 10 küsür gündür. Video atmıyorum bu kanala.

Pekala şimdi bir kanal daha açtım ve globale video atıyorum. Kanalda kendi yaptığım 3d animasyonlar var ancak 3 gün oldu video atalı. Bu kanal 0dı bu arada. Ne video ne abone vardı. Boş duruyordu. Bu kanalda da önerilme olmadığından ilk attığım shorts 150 izlendi ardından video 30sn lik 60 izlendi ve 3 video daha attım ayrıca son 3 videonun shortsunu attım shortslar 0 izlendi yani akışa düşmedi videolar ise 40 10 civarı gidiyor. Neden böyle oluyor?

BU İŞE GÖNÜL VERENLERE SORUM ŞU: Önerilmelerim ne zaman artacak? Arkadaşımın bir kanalı vardı 1 video attı 3 ay kanala bakmadı geldiğinde videosu 2k ya yakın izlenmişti yani günler sonra ki bu neden oluyor anlamadım çünkü attığı konu trend de olmamıştı. Asıl olay vakit mi? Video sıklığı mı? Bazı kanallara bakıyorum saçma sapan 10snlik bir video ve kanalı yeni açmış ilk videosu hiç olmazda attığı zaman bile 200 300 izleniyor sonra da uçuyor izlenmeleri. Videoya adam etiket açıklama bile girmiyor. Adam mı seçiyor youtube?

Ayrıca şimdi binlerce izleniyorsanız ilk videolarınızda kaç izlenmiştiniz onu da yazar mısınız?

Teşekkürler…

Geçersiz tıktan kapanan kanal çöptür, çözümü olmaz.

Önceki kanalınızdaki videoları yeni kanala yükleme yapmak spamın tam karşılığıdır, yani yt senin 2.kanalın mı o diye düşünmez, spam yaptığını düşünür.
Haliyle spam kanalların önerilme durumları ytnin algoritmasına bağlı olarak genelde geri planda kalır. Bazı dönemler ne paylaşsanız kimse görmez, shadow ban veya kara liste artık ne veya nasıl düşünürseniz o durumun bir benzeridir.

Shorts işi genel olarak herkeste tökezlemiş durumda. Zamanında shorts üzerinden 100binlerce aboneli kanallar üreten arkadaşlar vardı, şimdi shorts kelimesini ağzına bile almıyor. İlk zamanlar teşvik amaçlı bol keseden önerdiler videoları, şimdi ise saçma sapan bir algoritmaya çevirip musluğu kıstılar. İstisnalar dışında shorts kategorisi özellikle tr içerikte para kazandırmıyor diyebiliriz (10k izlenmeye 2-3 tl kazanmayı para sayan varsa o ayrı)

Kısacası düzgün bir kategori ve düzgün bir çalışma prensibi ile bu işi yaparsan bir yerlere gelebilirsin. Başkalarının videoları veya shorts ile köprüyü geçmek pek mümkün değil.

Önceki kanalınızdaki videoları yeni kanala yükleme yapmak spamın tam karşılığıdır, yani yt senin 2.kanalın mı o diye düşünmez, spam yaptığını düşünür.
Haliyle spam kanalların önerilme durumları ytnin algoritmasına bağlı olarak genelde geri planda kalır. Bazı dönemler ne paylaşsanız kimse görmez, shadow ban veya kara liste artık ne veya nasıl düşünürseniz o durumun bir benzeridir.

Shorts işi genel olarak herkeste tökezlemiş durumda. Zamanında shorts üzerinden 100binlerce aboneli kanallar üreten arkadaşlar vardı, şimdi shorts kelimesini ağzına bile almıyor. İlk zamanlar teşvik amaçlı bol keseden önerdiler videoları, şimdi ise saçma sapan bir algoritmaya çevirip musluğu kıstılar. İstisnalar dışında shorts kategorisi özellikle tr içerikte para kazandırmıyor diyebiliriz (10k izlenmeye 2-3 tl kazanmayı para sayan varsa o ayrı)

Kısacası düzgün bir kategori ve düzgün bir çalışma prensibi ile bu işi yaparsan bir yerlere gelebilirsin. Başkalarının videoları veya shorts ile köprüyü geçmek pek mümkün değil.

İlk videolarda bu izlenmeler normal mi? Ne zaman izlenmeye başlar 0 kanal?

Shorts için diyorsan şöyle bir durum var, ilk atılan videolar 3-5 izleniyor ve sonra ya seni öneriyor ya da bir daha hiç önermiyor. Eski shorts konularını bulabilirsen orada da göreceksin bu olaydan çok yakınan var.

Shorts konusunu destekle belki 10 defa konuştum. Adamlar ya cahil ya da bizim bilmediğimiz bir şey biliyorlar.
Bir çok platformda milyonlarca kişinin izlediği bir videom YouTube'da 100 civarı izleniyor. İlk olarak YouTube atsam bile durum aynı. Kaymağını yemek isterdim ancak olmuyor.
Kime ne izletiyorlar anlamıyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri