Eski kanalları canlandırmanın bir yolu var mı?

emrekes

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba. 2-3 yıldır video atmadığım eski bir oyun ve oyuncak kanalımı tekrar canlandırmak için yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum. Düzenli olarak oyun videoları atıyorum. 55-60 arası video attım. 385k abone var ama izlenimler 50-100 ü geçmiyor. Eski kanalları algoritmaya yeniden hatırlatmanın yolu nedir bilen var mı?

bende de aynı durum mevcut. takip

Sorun kanalın pek eski olması değil. Evet bir tık etkiliyor ama izlenen içeriğin olduğu sürece ve kanalı beslemeye devam ettikçe kanal önerilir ve canlı kalır.

Şöyle örnek vereyim. aşağıya linkini bıraktığım kanal Clash Royale ile ilgili videolar çekiyordu. Bir ara kanal sahibi izlenmeler öldü diye kanalı kardeşine verdi, daha sonra kardeşi de izlenmeleri kurtaramayınca kanaldaki tüm içeriği silip bir kaç ay kanalı kaderine terk etmişti. Daha sonra Brawl Stars isminde yeni bir mobil oyun çıktı. Asıl kanal sahibi sıfırdan Brawl Stars oyunu içerikleriyle kanala sürekli güncel videolar attı. Bir ay sürmeden kanal inanılmaz derecede izlenme ve abonne kazandı. Bazen attığı videolar 1 saat içinde 1M izlenme alıyordu. Birkaç ay içinde Kanal 300K aboneden 3M aboneye kadar yükseldi. Kaldırdığı paraların haddi hesabı yoktu. Şimdi yine iyi izleniyor. Yani kanalı bir nevi ölü durumdan aldı ve en tepelere çıkardı.

Burda önemli olan kanalın ölü olması değil, içeriğin ne olduğudur. İçeriğin yeni ve güncelse kanal herzaman iş yapar. Ama bu demek değildir ki kimsenin işine yaramayacak oyunları çek at, durmadan oyun videosu at, her gün video at... Burada paylaştığın içerik oyun ise eğlenceli olacak, bilim ise öğretici olacak, belgesel ise gizemli olacak... Kapak resimlerini de dikkat çekici yaparsan ölü dediğin kanal şaha kalkar.

Bahsettiğim Kanal: https://www.youtube.com/@LazOyunoynay/videos

Eski ve yeni kanal gerçekten fark ediyor mu ya? Ben eski kanalın daha negatif etkide olacağını düşünmüştüm o yüzden eski aboneli kanalımı bırakıp yeni kanal açıp orada başladım. Çok geç olmadan eski kanala geçmek lazım mı? Bu durumla ilgili hem yeni hem eski kanalda aynı içeriği atıp deneyimleyen var mı?

Eski ve yeni kanal gerçekten fark ediyor mu ya? Ben eski kanalın daha negatif etkide olacağını düşünmüştüm o yüzden eski aboneli kanalımı bırakıp yeni kanal açıp orada başladım. Çok geç olmadan eski kanala geçmek lazım mı? Bu durumla ilgili hem yeni hem eski kanalda aynı içeriği atıp deneyimleyen var mı?

Tamamen içeriğe bağlı. Benim algoritması düşük sandığım kanalıma yeni çıkan bir oyun videosu attım. Bir günde 50K izlenmeye ulaştı. İçeriğin benzersiz olduğundan mı kaynaklı bilemedim. Yani ben videoyu yüklediğimde daha oyunun videosunu atan yoktu. Belkide ondan çok etkileşim aldı. Benzersiz olmasından kaynaklanmış olabilir.

Eski bir kanalın algoritmaya yeniden hatırlatılması konusunda bazı öneriler şunlar olabilir:

Yeni içerikler oluşturun: Düzenli ve ilgi çekici içerikler oluşturmak, kanalınızın canlanmasına ve algoritmaya hatırlatılmasına yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, yeni videolar daha fazla izlenme ve paylaşım elde etme şansına sahip olabilir.

Eski videoları güncelleyin: Eski videolarınızı güncelleyerek, içeriklerinizi güncel tutabilir ve izleyicilerinizin kanalınızı yeniden keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya kullanın: Sosyal medya kanallarınızda kanalınızı ve içeriklerinizi tanıtarak, takipçilerinizi kanalınıza yönlendirebilirsiniz. Ayrıca, sosyal medyada ilgi çekici içerikler paylaşarak daha fazla takipçi kazanabilirsiniz.

Arama motoru optimizasyonunu kullanın: Videolarınızın arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması için, anahtar kelime kullanımı, etiketler ve açıklamaları doğru bir şekilde kullanabilirsiniz.

İzleyicilerinizle etkileşim kurun: İzleyicilerinizle etkileşim kurarak, kanalınızın aktif olduğunu ve takipçilerinize değer verdiğinizi gösterin. Yorumlara cevap verin, canlı yayınlar yapın veya topluluk sekmesi kullanarak izleyicilerinizle daha sıkı bir bağ kurun.

Chatgpt ile bizi kandıramazsın hocam. Satış yapmak istiyorsan forum kriterlerine uygun günde 2 3 yorum atman lazım. Böyle yaparak bir yere varamazsın. Postlarınız silinir ve siz ceza alırsınız.
Bunu yapmanızda amaç bir dolandırıcılık girişimi olabilir
[MENTION=56556]Rewossky[/MENTION];

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri