Eşleşen İçerik / Telifli Video Sorunlarına Kökten Çözüm ( %90 Başarı Oranı )

• Kullanıcı freusty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

freusty

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar forumda yazar olarak yeniyim lakin 2-3 aydır müthiş bi takip halindeyim. buradaki bazı arkadaşlar çok önemli sorunlarımı hallettiği için ben de deneme yanılma yöntemleriyle çözüme ulaştırdığım sorunların burada size açıklamasını yapmak istiyorum.

yaklaşık 4 ay önce başladım bu işe. 1 defa patlayan bi videom olmuştu lakin samanyolu denilen lanet kanal o videoyu patlatıp günde 200 lira kazanmama mani olmuştu ( geceden öğlen 12 ye 100 lira getirmişti sırf o video ). o gün soğudum youtube dan, saçma sapan videolar yükleyerek yolumu bulmaya çalıştım ama sayısız telif hakkı ve dünya engeline takıldım. giderek ümitlerim azaldı, vazgeçmeler başladı. sonrasında tüm gmaillerim blocklandı, adsense hesabımın youtube girişi yasaklandı ( yeni kanal bağlayamıyordum haliyle, tek kanalım kalmıştı onu da g*t korkusundan kullanamıyordum ). bu forumda süreç hakkında verdiğim bilgiler neticesinde ;

ozan745 nickli koca yürekli kardeşimiz hemen benimle özelden irtibata geçerek tüm sorunlarıma çözüm buldu sağolsun. ben de daha sistemli çalışmaya başladım ardından. corel videostudio kullanımı öğrendim, indirdiğim videoları orada birleştirip farklı bi olaymışçasına youtube a yüklemeye başladım. teliflere takıldım, eşleşen içeriklere takıldım lakin hepsini videoları silmeden aşmayı başardım çünkü yüklediğim her video minimum 1 saat ve 4 gb boyutunda olduğundan; silip teliflerden arındırarak tekrar yüklemek iyi bi çözüm değildi benim için.

şimdi sorunları nasıl çözdüğümü anlatıcam, bilmiyorum belki daha önceden de bu çözümü bulan birileri olmuştur lakin dediğim gibi; aylardır takip etmeme rağmen bu konuda herhangi bi bilgi paylaşımı yapıldığını görmedim.

önce telif konusundan başlayalım.

1 saatlik video. videonuzun içerisinde " x şarkısı " bi sanatçıya ait ve telif hakkı var.

hemen düzenle kısmından " ses " bölümüne giriyoruz. alt kısımda " x şarkısı - y sanatçısı " teliflidir uyarısı verir. hemen yanında " şarkıyı kaldır " seçeneği bulunur. ona tıklayarak telifli şarkıdan kurtulup videomuzu silmeden tekrar reklam kazancını aktif hale getirebiliriz.

gelelim her başın belası olan " eşleşen içerik " sorununu nasıl çözeceğimize. ben dün farkına vardığım bu yöntem sayesinde %100 etkinleştirme oranını elde ettim. hiç bi problemle karşılaşmadım, daha dün uyarı veren aynı video şuan para kazanmaya açık. ne sildim ne düzeltme yaptım.
youtube tahminime göre eşleşen içerikleri videolar içerisine gömülü imzalardan buluyor. yani telifli bi imza yüklenen bi videoda da bulunuyorsa anında uyarı verip kazancı videonun hak sahibine gönderiyor. mantıken videonun içerisindeki imzayı bozarsak bu sorundan kurtulabileceğimiz basit ama etkili bi gerçek gibi görünüyor. bu fikirden yola çıkarak ben şu işlemi yaptım.

önce uyarı veren video da " düzenle " kısmına tıklıyoruz.
ardından yukarıda " görüntü iyileştirme " bölümüne geliyoruz.
yine sağ tarafta yan yana " hızlı düzeltmeler ", " filtreler ", " özel efektler " bölümünü görüyoruz.
burada " filtreler " kısmını seçerek en üstten 2. seçeneği uyguluyoruz. farklı kaydet( bu yazı telif mevcudiyetinden dolayı otomatik olarak çıkacak, videoyu farklı olarak kopya halinde kaydedecek. kopya yüklendikten sonra orjinali sileceğiz ) seçeneğine tıklıyoruz. ardından youtube görüntü kalitesini az önce seçtiğimiz formata uygulayıp daha canlı, renkli bi kalite elde ediyor. bu hem görsel açıdan bizim işimize gelirken hem de telifi aşmamıza yardımcı oluyor çünkü youtube görüntünün içeriğiyle oynayıp var olan imzaları kendisi siliyor, yeni bi videoymuşçasına önümüze getiriyor. haliyle telif melif hikaye oluyor. neden üstten 2. diye soracak olursanız; en kaliteli görüntü benim görüşüme göre o seçenekte elde ediliyor, siz farklısını seçebilirsiniz sonuç aynı olacaktır. okuduğunuz için sağolun, umarım işinize yarar ben çok memnunum bu yöntemden.

Spamcı arkadaşlara yardımcı olacaktır, teşekkürler bilgilerini forumla paylaştığın için :)

yt kendi imzasını kendi programı ile niye bozsun orasını anlayamadım

Yöntemi millet parayla satıyordu, vermeniz bir yönden iyi bir yönden kötü olmuş:)
Çoğu kişi şimdi yönteme abanır, youtube'da bug'ı çözer bu yöntem de duman olur.

[MENTION=5015]freusty[/MENTION] dünya engeli içinde geçerlimi hocam bu yöntem?

[MENTION=5015]freusty[/MENTION] dünya engeli içinde geçerlimi hocam bu yöntem?

dünya geneli'nin mantığı da muhtemelen video içeriğindeki imzaların yakalanmasından kaynaklı olabilir. görüntü içeriğiyle youtube üzerinden oynama o sorunu da aşar diye düşünüyorum. karşılaşmadığım için deneyemedim, denersem bilgilendiririm.

[MENTION=5015]freusty[/MENTION] çok teşekkür ederim bilgi için , sabahtan beri eşleşeni geçirmeyle uğraşıyordum.

Şimdi birazdan birileri çıkar yazar yok niye böyle bir paylaşım yaptın falan diye.

Dünya engelinde düzenleme yapılmıyor ki herşeyi kısıtlıyor hocam zaten. Dünya engelini nasıl aşabiliriz acaba

Denedim ama eşleşen verdi. Ya ben yapamadım ya da işe yaramadı.

güzel ancak atladığınız konular :

1) Bu videolar kanalınıza düştüğü anda ister silseniz ister böyle yapsanızda o video kanalınıza eklendiği için para kazanmanız yine kapatılıyor. ( zaten para kaznama kapanınca "silinen videolar da dahil" diye uyarı veriyor sana ..

2) Spam çalışan biri 500 video attı 100 tanesi böyle dedi bu adam bu 100 videoya böyle tek tek ugraşacagına onları siler yeni kanal açar onada 500 video atar 400 video kari olur :)..

yinede teşekkürler

denedim işe yaramadı direk ünleme düştü yinede saol paylaşım için

Özel efekleri denedim ve olumlu sonuç verdi. Eşleşen veren videom artık eşleşen vermedi. Teşekkür ederim bu güzel bilgiyi bizimle paylaştığınız için.

Not: Videm uzunluğu 1:52:35

bu zaten var olan bi yontem ama her zaman yemiyor eslesen goruntuden geldiyse bauya ugrastiriyor game of thronse yukledm eslesen verdi goruntuyu farkli farkli modlar deneyerek kaydettim kesn bi cozum dgil yani

Ben çizgi film denedim olmadı , hangi konu sizin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri