Eşleşen üçüncü taraf içeriği.

Murat Sarıkaya

Yasaklanmış
Merhaba arkadaşlar Eşleşen üçüncü taraf içeriği para kazandıran bir kanalıma zarar teşkil edermi?

ben bi zararını görmedim ama [MENTION=725]yumi[/MENTION] 'nin hesabı kapatılmış sanırım.sadece 3.taraftan.

Youtube'daki muamma sorulardan bir tanesi.

3 taraf eslesmeleri cogu zaman sorun teskil etmiyor. Fakat Bonna'nin da dedigi gibi kanalinda 3.taraf eslesmelerini tutanlarinda para kazanmalari gitti.

Para kazanmayi kapatan durumlari soyle ozetleyebiliriz,

1-Dunya engeline sahip bir videoyu yuklemek.... (Dikkat edin bu yazdigima yukleyip silmek demiyorum... Dunya engeline sahip bir videoyu yuklemek bile para kazanmasini kapatir adsense hesabinizin.

Oneri: Para kazanmasi acilmamis , para kazanmasi acik kanaliniza yukleyeceginiz videoyu deneyebileceginiz bir hesap acin ve videoyu once o kanala yukleyin.

2- Telif aldiniz ve geri bildirim yaptiniz sonuc alamadiniz reddedildi geri bildiriminiz. Geri bildirimin asil amaci telifin gercekliginden cok sizin geri bildiriminizde sunacaginiz YUKLEDIGINIZ VIDEOLARIN size ait oldugunu gostermektir kanitlariyla. Siz zaten size ait olmayan videolari yuklerken Yt kurallarini cignerken ustune birde hak sahibi olmadiginiz videolara geri bildirim gonderip RET alir iseniz ve bunu surekli tekrarlar iseniz para kazanmaniz gidebilir.

3- Artik telif alan kanallarin para kazanmasi hizli bir sekilde kapatilmaya baslandi. Bu durum Herkeste diger konulardaki gibi stabil bir sekilde uygulanmiyor. Kimisi 10larca telif cezasi alip sag salim giderken , kimisi 1 telifi yedikten sonra tum kanallarinin (daha dogrusu adsense) para kazanmasi kapatiliyor

Oneri:telif aldiginiz kanali silin. Ac gozluluk yapip yok silmem para kazandiriyor bu kanal der iseniz herseyinizi kaybetme riskiniz olur.

4-Youtube son kural degisikliklerinden sonra HESAPLARINIZIN HERHANGI BIRINDE yapmis oldugunuz kural disi herseyin bir sonucu dogurmasini sagladi. Kanal kapatilmasindan tutun , para kazanmalarin kapatilmasina kadar.
Yapmis oldugunuz kabul gormeyen sahte bildirimler, sahte spam sikayerleri(sikayet ettiginiz halde o video spamdan kapanmiyorsa sikayetiniz red almistir ve hanenize - deger olarak yazilir), yorum yaziyor iseniz ,rapor edilmis ve bu konuda ceza aldiginiz mesajlariniz vs vs vs vs vs vs vs vs hersey bu sonuclari dogurabilir.

Son olarak tekrar sunu tekrarlayayim. Youtube bu kurallari stabil bir bicimde uygulamiyor. Yukarida saydiklarimi dibine kadar yapip hicbir ceza almadan yollarina devam edenler oldugu gibi , ufak hatalar ile tum hesaplarini , birakin ufak hatalari hicbirsey yapmadan da keyfi gibi gozuken yt uygulamalari sonucu tum emeklerini kaybedenlerde var.

arkadaşlar kanalıma yüklediğim videolardan 3. defa eşleşen aldım. ben eşleşenleri hemen siliyorum. çünkü daha önce silmedim elimde patladı. yükleyip hemen silince sorun oluyor mu? cevaplarsanız sevinirim

ben de "Eşleşen üçüncü taraf içeriği." yemişim ;( aslında bayadır duruyordu da, çok önemsemyordum. ne olduğunu bile bilmiyorum hala. açıkçası, gördüğünüz gibi bu benim ilk mesajım. amacım para kazanmak değildi, bilmiyorum bile. neyse, ben açıklamamı yapayım;

kanalımda 3 video var. ikisi anime kesitleri, biri NFS most wanted (2005) oyununda kendi çektiğim video. neyse, 3. taraf yiyen 2 anime kesiti dediğim videolar. yalnız şöyle bir şey var;

şu 1. videoda, türkçe altyazı var. tamamen çalmadım yani;

i.hizlir esim.com/QXXlDk.png

şu 2. videoda ise, kendim bir anime kesitine karaoke yaptım. tamamen benim emeğim;

i.hizlir esim.com/XWWon7.png

[kabul et] [kabul etme]

hangisini işaretlemeliyim?

bu da özetim;
i.hizlir esim.com/yddlyL.png

ekleme; 20 mesajdan aşağısı resim ve link ekeleyemiyormuş. aradaki boşluklarını siliniz

Kanal belli oluyor hocam.Sonra kanalim kapandi,kopyalandi vss.. olmamasi icin yazinizi editleyin.

Kanal belli oluyor hocam.Sonra kanalim kapandi,kopyalandi vss.. olmamasi icin yazinizi editleyin.

editledim hocam sağolasın. gerçi kapansa ne olur ki :D yıllardır duruyor, 3 abone varmış yeni gördüm :D bu 3. taraf yiyen 2 videodan birer tane. diğer nerdne bilmiyorum .s

neyse, ne yapmalı bu durumda? niye atmışlar, içinde benim de emeğim var. zaten gördünüz ilk resimde "translated" yazmışlar, görmüşler yani. ben yazmadım öyle bir şey.

edit; düzelttim ilk mesajı.

Hocam kabul edin, ses esleseni olmustur.Kabul etsenizde etmesenizde birsey deyismicek sizin icin.

8M izlenmeli bir Match third party content videom var. Bi sorun teşkil etmedi şimdiye kadar..

Hocam kabul edin, ses esleseni olmustur.Kabul etsenizde etmesenizde birsey deyismicek sizin icin.

ilk resimde adam gitmiş kaçıncı bölüm olduğunu bulmuş ya :o bu kadar detaycı olunmaz ki .s bi bak hesabımda adsense falan var mı .s eğlence amaçlı atmıştım. hatta arkadaşa göstermek içinde o sahneyi.

peki değişmeyecekse niye böyle bir şey yapıyorlar? alıp bütün bölümü yayınlamadım ki. benim bildiğim (yanlışsa düzeltin) sanat eserlerinde belirli bir dakikaya kadar telif istenmiyordu. (3 ya da 5 dk olabilir) o dakikadan sonra telife giriyordu.

edit; bir de üstteki "telif hakkı uyarısı - [izlenme sayfasında görüntüle] [video yöneticisi] ne ise yarar?

Kabul ederseniz o video sizin kanalda durabilir ve cikan reklamlar gercek sahibinin hanesine yazilir. Kabul etmezseniz, gun gelir yt kanalinizda birden telif,eslesen vs. var diye kanalin para kazanmasini kapatir.Ama siz para kazanmadiginiz icin bu kanaldan sizin icin birsey deyismez dedim o yuzden.
Sordugunuz butonlar: video duzenleme, video nun oldugu kanal, telif hakki yerindesiniz zaten.

Kabul ederseniz o video sizin kanalda durabilir ve cikan reklamlar gercek sahibinin hanesine yazilir. Kabul etmezseniz, gun gelir yt kanalinizda birden telif,eslesen vs. var diye kanalin para kazanmasini kapatir.Ama siz para kazanmadiginiz icin bu kanaldan sizin icin birsey deyismez dedim o yuzden.
Sordugunuz butonlar: video duzenleme, video nun oldugu kanal, telif hakki yerindesiniz zaten.

öyle bıraksam? çünkü yaklaşık 1 aydır öyle duruyor. belki daha öncedir. yayınlanmaz mı?

yok video yöneticisini biliyorum yanındaki buton ne işe yarar? ;

""telif hakkı uyarısı - [izlenme sayfasında görüntüle] [video yöneticisi]"

8M izlenmeli bir Match third party content videom var. Bi sorun teşkil etmedi şimdiye kadar..

ben merakımdan soruyorum zaten hocam :D para falan kazanmıyorum. video izlemek için hesap açmıştım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri