Etiket yok hiç bişey yok izlenmeleri uçurmuş ?

• Kullanıcı volkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

volkan

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Arkadaşlar bugün bi kanal denk geldi bana. Kanalda kanal resmi kapak resmi vs görsel hiç bişey yok. 2 tane video eklemiş. Etiketlerine baktım etiket filan koymamış. Videoların isimlerinde de saçma sapan 2-3 harf ve 2-3 sayı var. Açıklama da eklememiş. Kanalda sadece 2 video var. Videolar 23 saat önce eklenmiş ve şu an izlenmeleri 40bin e dayanmış toplam 80bin. Kanalın 49 abonesi var ve youtube a ne zaman katıldığı görünmüyor. Burdaki olay nedir anlayamadım ? Görsel anlamda hiç bir şey yok, açıklama başlık etiket bile yok ama 23 saatte deli gibi izlenim almış ve reklam da vardı.

Arkadaşlar bugün bi kanal denk geldi bana. Kanalda kanal resmi kapak resmi vs görsel hiç bişey yok. 2 tane video eklemiş. Etiketlerine baktım etiket filan koymamış. Videoların isimlerinde de saçma sapan 2-3 harf ve 2-3 sayı var. Açıklama da eklememiş. Kanalda sadece 2 video var. Videolar 23 saat önce eklenmiş ve şu an izlenmeleri 40bin e dayanmış toplam 80bin. Kanalın 49 abonesi var ve youtube a ne zaman katıldığı görünmüyor. Burdaki olay nedir anlayamadım ? Görsel anlamda hiç bir şey yok, açıklama başlık etiket bile yok ama 23 saatte deli gibi izlenim almış ve reklam da vardı.

O sayfanın sahibi kimse videoları aramalarda (search) çıkmasın ve telif yemesin diye videolara bilgi girmemiştir. Ama videolarını esas başlıklarını yazarak üye sayısı yüksek başka sosyal ortamlarda paylaşmıştır. Yüksek izlenim almasının sebebi budur, başka da mantıklı bir açıklaması olamaz.

Bu arada başlığa yazdığı şey, video isminin kısaltmasıymış onu da yeni fark ettim. [MENTION=1089]KingTube[/MENTION] 'nin yorumu bayağı mantıklı oldu şimdi düşününce. Tamamen teliften yırtmak için yapmış :D

Bu arada başlığa yazdığı şey, video isminin kısaltmasıymış onu da yeni fark ettim. [MENTION=1089]KingTube[/MENTION] 'nin yorumu bayağı mantıklı oldu şimdi düşününce. Tamamen teliften yırtmak için yapmış :D

Bu arada eklemeyi unuttum; Böyle videolar için eşleşme girilmişse hiç bir bilgi yazmasa da eşleşmeden kurtulması mümkün değil. Demek o videolara eşleşme tanıtılmamış ve telif yeme ihtimalinin yüksek olduğunu da sayfa sahibi biliyormuş ve videoları başlıksız,etiketsiz girmiş. İşi bilen bir arkadaşmış yani :)

Evet ama bu şekilde atsak hiç telif yemez diye bir durum söz konusu değildir heralde ? Yani yine telif gelme durumu var da geç gelir diye düşünüyorum doğru mu ? Yoksa fark edilmez mi :D

ıllakı edılır baskasının içerigi ıse sadece ısım ve etıket farklı yaparak kurtulamaz tabıkıde

Dizi siteleri yapıyor bu şekilde videoalrda büyük ihtimalle liste dışıdır.

belki sosyal medya etkisi belki de partner kanal etkisidir...
izlenmeler arttıkça göze çarpar ve telifi varsa yer.

Evet ama bu şekilde atsak hiç telif yemez diye bir durum söz konusu değildir heralde ? Yani yine telif gelme durumu var da geç gelir diye düşünüyorum doğru mu ? Yoksa fark edilmez mi :D

Eşleşmeler otomatiktir, ama telif atılabilmesi için hak sahibinin veya yasal temsilcinin o videoyu görmesi lazım, linki tıklayıp videoya bakması ve elindeki link ile video için telif göndermesi lazım. Video başlıksız olduğu için aramada çıkmayınca teliften geçici olarak kurtulur.

Ama başka sosyal ortamda paylaştığı bilgisi kendilerine şikayet yoluyla bildirilirse veya tesadüfen görürlerse yine telif atacaklardır. Yani teliften kurtuluşun da belli bir yere kadar süresi vardır. Artık bu şansı onu nereye kadar götürür bilinmez, fakat bu süre içerisinde kazandığını da kazanır :)

Eşleşmeler otomatiktir, ama telif atılabilmesi için hak sahibinin veya yasal temsilcinin o videoyu görmesi lazım, linki tıklayıp videoya bakması ve elindeki link ile video için telif göndermesi lazım. Video başlıksız olduğu için aramada çıkmayınca teliften geçici olarak kurtulur.

Ama başka sosyal ortamda paylaştığı bilgisi kendilerine şikayet yoluyla bildirilirse veya tesadüfen görürlerse yine telif atacaklardır. Yani teliften kurtuluşun da belli bir yere kadar süresi vardır. Artık bu şansı onu nereye kadar götürür bilinmez, fakat bu süre içerisinde kazandığını da kazanır :)

Ben de böyle düşünmüştüm hocam :D Yakın zamanda telif yer sanırım :D Trendler listesine girmiş :D

hocam sosyal medya var bir haber paylaşmıştım yabancı haber sitesinin anasayfasına düşmüş

1 haftada izlenme sayısı 3 milyonu geçti

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri