Etiketlerin önemi nedir?

gokhan123

Kayıtlı Üye
arkadaşlar benim etiket hakkında sıkıntılarım var etiketin neden önemli olduğunu anlayamadım bu konuda bana yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Cevap: etiket

onu bende yıllardır anlayamadım hocam ama şunu anladım en azından youtube için bi şehir efsanesi oda.ben hiç etiket girmiyorum izlenme ve yorumlar olduktan sonra hep ilk sayfalarda çıkarım.başlık ve açıklama daha önemli.

Öncelikle konu başlığı bu şekilde olmaz hocam editliyorum.

Etiket videolarınızın izlenmesi açısından ve reklamlar açısından önemlidir. Etiket girmeseniz de izlenim alırsınız ancak etiket ile daha fazla, etiketsiz de reklam çıkar ancak etiket girerseniz kategorinin durumuna göre yüksek tbm'li reklamlar çıkabilir bu açıdan etiket girmek önemli.

etiketin falan hiç bir önemi yok ama şöyle var mesela

biri videonun adı ytpara discoda eğleniyor - 19.05.2014

videoda etiket yoksa ilk sıralarda çıkmaz iyi like,yorum,facebookta paylaşımla,twitterda paylaşımla çıktığında bile orada tutunma oranı çok düşük.

Ama şöyle sen etikete ytpara,disco,eğlence,ankara falan yazarsan kişi disco yazdığında googleda yada youtubeda önce gelirsin.

ama bunun olması için senin videonun iyi like ve yorum alması lazım.

eyvallah ilgi gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim bir nebze birazdaha bu konuda bilgilenmiş oldum :cool::cool:

valla bate ilk defa bir konu açıyorum ve ilk defa yorumlarda bulunuyorum zamnla alışıcam maruz görün :D

etiketin falan hiç bir önemi yok ama şöyle var mesela

biri videonun adı ytpara discoda eğleniyor - 19.05.2014

videoda etiket yoksa ilk sıralarda çıkmaz iyi like,yorum,facebookta paylaşımla,twitterda paylaşımla çıktığında bile orada tutunma oranı çok düşük.

Ama şöyle sen etikete ytpara,disco,eğlence,ankara falan yazarsan kişi disco yazdığında googleda yada youtubeda önce gelirsin.

ama bunun olması için senin videonun iyi like ve yorum alması lazım.

senin misalden gidersek hocam ytpara discoda eğleniyor.eger biri ytpara disco yazarsa hiç bir etiket girilmemiş olmasada o video aramada çıkar.etiket yoksa ilk sıralarda cıkmaz demişiniz ben hiç etiket girmem uzun zamandır ve cogu videom ilk sayfada olur. tabi ilk sayfada olması yorumların fazla olmasına baglı.ve o yorumlarında uzun cumlelerle olması artı bi puan getirir.ben çok ünlü bir sanatcının bir videosuyla hiç bir etiket girmeden 7 aydan fazladır ilk sayfadayım.durum boleyken ben etiket masalına inanmıyorum.

Etiketin nasıl önemi yok forumdaki konuları okuyun biraz, ilginç :)

peki en uygun baslik, aciklama, etiket kombinasyonunu nasil yapmak gerekiyor daha dogrusu aciklama veya etiket girerken nelere dikkat etmek gerekiyo.

Öncelikle her önüne gelenin yorum yapabildiği bir ortamda tüm yazılanlara itibar etmeyin. Bazıları bilmediği konulara yorum yapmaktan hoşlandığı gibi bazıları da kasıtlı olarak yanlış yönlendirmeye çalışabilirler. Kasıtlı diyorum çünkü açtığım bir konuda "ağbi bunlar yanlış yiağ" ayarında yorumlar yapıp doğrusu sorulduğu zaman saçmalayan arkadaşlar oldu.

En basitinden youtube analytics bölümündeki "trafik kaynakları" kısmını incelerseniz etiketlerin ne katkı sağladığını anlarsınız.

Dünya devi olan ve algoritmasının temeli "arama" üzerine kurulu bir arama motorunun servisi olan ve arama kutucuğuna etiket yazılan youtube gibi bir platformda "etiket hikayedir" demek konu hakkındaki fikir sahibi için talihsiz bir bilgi.

Size tavsiyem teknik konuların cevaplarını yorumlarda değil kaynağında araştırın.

Kaynak isterseniz;

Anahtar kelimelerle ilgili ek açıklamayı şuradan https://www.youtube.com/yt/playbook/tr/metadata.html

Anahtar kelimelerin reklam üzerindeki etkisini şuradan inceleyebilirsiniz. Not: Bu link reklam verenler için ancak reklamları tetikleyici unsur olarak anahtar kelimelerin ne işe yaradığını anlarsınız. niche konusundaki tecrübeli arkadaşlar zaten alakasını biliyor.

https://support.google.com/youtube/answer/1659752?hl=tr

Öncelikle her önüne gelenin yorum yapabildiği bir ortamda tüm yazılanlara itibar etmeyin. Bazıları bilmediği konulara yorum yapmaktan hoşlandığı gibi bazıları da kasıtlı olarak yanlış yönlendirmeye çalışabilirler. Kasıtlı diyorum çünkü açtığım bir konuda "ağbi bunlar yanlış yiağ" ayarında yorumlar yapıp doğrusu sorulduğu zaman saçmalayan arkadaşlar oldu.

En basitinden youtube analytics bölümündeki "trafik kaynakları" kısmını incelerseniz etiketlerin ne katkı sağladığını anlarsınız.

Dünya devi olan ve algoritmasının temeli "arama" üzerine kurulu bir arama motorunun servisi olan ve arama kutucuğuna etiket yazılan youtube gibi bir platformda "etiket hikayedir" demek konu hakkındaki fikir sahibi için talihsiz bir bilgi.

Size tavsiyem teknik konuların cevaplarını yorumlarda değil kaynağında araştırın.

Kaynak isterseniz;

Anahtar kelimelerle ilgili ek açıklamayı şuradan https://www.youtube.com/yt/playbook/tr/metadata.html

Anahtar kelimelerin reklam üzerindeki etkisini şuradan inceleyebilirsiniz. Not: Bu link reklam verenler için ancak reklamları tetikleyici unsur olarak anahtar kelimelerin ne işe yaradığını anlarsınız. niche konusundaki tecrübeli arkadaşlar zaten alakasını biliyor.

https://support.google.com/youtube/answer/1659752?hl=tr

helal olsun.

senin misalden gidersek hocam ytpara discoda eğleniyor.eger biri ytpara disco yazarsa hiç bir etiket girilmemiş olmasada o video aramada çıkar.etiket yoksa ilk sıralarda cıkmaz demişiniz ben hiç etiket girmem uzun zamandır ve cogu videom ilk sayfada olur. tabi ilk sayfada olması yorumların fazla olmasına baglı.ve o yorumlarında uzun cumlelerle olması artı bi puan getirir.ben çok ünlü bir sanatcının bir videosuyla hiç bir etiket girmeden 7 aydan fazladır ilk sayfadayım.durum boleyken ben etiket masalına inanmıyorum.

dostum sen ne anlatıyon ya? bir şey demişiz sen yok öyle olmaz böyle haha yapıyorsun..Zaten kendinde söylemişsin fazla yorumdan kaynaklı

iyi popüler bir videonun zaten etikete açıklamaya falan ihtiyacı yok sadece başlık bile yeterli.Ayrıca 1 günde 5 k izlenipde 100 200 beğeni alan video bile ilk sayfada yerini bulur.

Genelde iyi kategorilerde ilk 3 video kalıcı altındakilerde bugün en fazla izlenen videolardan oluşur.

tamm ustadlar etiket cok onemli ben yanlış yonlendirip.bu yanlış yonlendirmeyle kendime menfaat saglamak için yazdım fikrimi eyvallah etiketiniz bol olsun.

• Başlıkları güncelleyerek alakalı kalmalarını ve zaman içinde görüntüleme çekmeye devam etmelerini sağlayın.
En önemli kısım burası...

Etiketsiz video kapısız eve benzer kapı olmadan eve nereden giricez? Arama sonuçlarında yer edinmek istiyorsanız etiket girmek zorundasınız,ha çok iyi bir kitleye sahipsinizdir(facebook,twitter,abone vs) attığınız izlenir o ayrı mesele....

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri