Etkin Olmayan Google Hesaplarının Silinmesi

mNote

Administrator
Google yeni bir güncelleme yapmış. Etkin olmayan hesapları silmek için olan süreyi 2 yıl olarak güncellemiş. Geçmişte çalıştığınız YouTube kanalları, Gmail hesaplarınız, AdSense gibi Google hizmetleri bu durumdan etkilenebilir. Birçok kişinin elinde eski kanallar, AdSense hesapları vb. vardır. Bu değişiklikten etkilenmemesi için Google açıklaması şu şekildedir;

Etkin Olmayan Google Hesabı Politikası
Google Hesabı, aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak Google ürünlerinin çoğuna (Google Ads, Gmail ve YouTube gibi) Google çapında erişim sunar.

2 yıl boyunca kullanılmayan Google Hesapları etkin olmayan hesap olarak kabul edilir. Google'da en az iki yıl boyunca etkin olmamanız durumunda Google, etkin olmayan Google Hesaplarını etkinlikleri ve verileriyle birlikte silme hakkını saklı tutar.

Ayrıca, belirli bir üründe en az iki yıl boyunca etkin olmamanız durumunda Google bu üründeki verileri silme hakkını da saklı tutar. Bu durum, her ürünün etkin olmama politikasına göre belirlenir.

Google'ın etkinlik tanımı
Kullanımdaki Google Hesapları etkin olarak kabul edilir. Etkinlik, oturum açarken veya Google Hesabınızda oturumunuz açıkken yaptığınız işlemleri içerebilir. Örneğin:

E-posta okuma veya gönderme
Google Drive'ı kullanma
YouTube videosu izleme
Fotoğraf paylaşma
Uygulama indirme
Google Arama’yı kullanma
Google ile oturum açma özelliğini kullanarak bir üçüncü taraf uygulamasında veya hizmetinde oturum açma
Google Hesabı etkinliği cihaza göre değil hesaba göre gösterilir. Google Hesabınızda oturum açtığınız her yüzeyde (ör. telefonunuzda) işlem yapabilirsiniz.

Cihazınızda ayarlı birden fazla Google Hesabı varsa 2 yıllık süre içinde her birinin kullanılması gerekir.

Google Hesabınız etkin olmadığında ne olur?
2 yıl boyunca kullanılmayan Google Hesaplarının etkin olmadığı düşünülür ve bu hesaplardaki tüm içerik ve veriler silinebilir. Ancak öncesinde Google size hesabınızla ilgili işlem yapma fırsatı tanır. Bunun için:

Google Hesabınıza e-posta bildirimleri gönderir
Kurtarma e-postanıza (varsa) bildirim gönderir
Google ürünleri, hesabınız söz konusu üründe 2 yıl boyunca kullanılmadığında verilerinizi silme hakkını saklı tutar.

Bu politika nedeniyle bir Google Hesabı en erken 1 Aralık 2023 tarihinde silinir.

https://support.google.com/accounts...94009794&p=inactive_account_policy_email&rd=1

Konu hakkında birsey danısmak istiyorum izniniz ile;

Zamanında google 3 harfli mail aldıra biliyordu ve bende o zamanlar o şekilde almıştım ve o mailimi bir cok programda web sayfalarımda kullanmıstım. İşin sıkıntısı şimdi o maile giriş yapamıyorum ve verdiği uyarı en az 6 karakter gibi uyarı veriyor. Ben bu sorunu nasıl çözerim :(
O mailime sıfırlama kodu gelmesi gerekiyorda :(

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri