Evcil hayvanlara ‘çip zorunluluğu’ uygulaması

• Kullanıcı BUSENUR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Gündemdeki Konular & Haberler

BUSENUR

Kayıtlı Üye
Evcil hayvanlara ‘çip zorunluluğu’ için son tarih geliyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl alınan kararda evcil hayvan sahiplerinin yetişkin köpekleri için 2021, kedi ve gelincikleri için 2022 sonuna kadar RFID çip taktırması gerektiği açıklandı. Yavrularda ise 3 aylık olana kadar zorunluluk olmadığı belirtildi. Fakat bu kural faaliyete geçmedi. Ardından 22 Nisan 2022'de yönetmeliğe giren karar ile Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri İsa Yıldırım tarafından evcil hayvan sahiplerinin kedi, köpek ve gelinciklerine RIFD çip taktırmak için 31 Aralık 2022'ye kadar vakti olduğu açıkladı. Bu süre zarfında işlemin yapılmaması halinde ise 1634 TL idari para cezası uygulanacak.

benim evimde 2 tane kedi var taktırmayı düşünmüyorum neden mi onlara ne yıllardır ben besliyorum gelip bir yetkili dedimi ya arkadas sen kedi besliyorsun al su mama bizden olsun 2 cana bakıyorsun sinirlendim simdi bu para tuzaklarından bıktım artık 13k maas alıyorum elime gecen 9238 tl neden mi vergi vergi vergiiiiiiiiiiiiiiiiiii

bende çok saçma buluyorum. bazı köpek türleri icin takısa yeterli. bütün hayvanlara takılmak zorunda değil bence

benim evimde 2 tane kedi var taktırmayı düşünmüyorum neden mi onlara ne yıllardır ben besliyorum gelip bir yetkili dedimi ya arkadas sen kedi besliyorsun al su mama bizden olsun 2 cana bakıyorsun sinirlendim simdi bu para tuzaklarından bıktım artık 13k maas alıyorum elime gecen 9238 tl neden mi vergi vergi vergiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Katılıyorum hocam benimde bahçemde baktığım 3 büyük kedi ve 2 de yavrusu var. Evimde bakmıyorum ama onların her gün yemeklerini veriyorum. Ceza kesmekten ve vergi almaktan ziyade çorbada bir tutam tuzları olsa çok güzel faydaları ve farkındalıkları olur.

---------- Spam Engelliyici 15:22 ---------- Önceki Mesaj 15:21 ----------

Benim hamsterin neresine takacaklar çipi kuyruğu bile yok :d

Bizimkiler kurtlu zaten çipleri bile düşer o çarkta koşarken :D

malasef bu iş çok sorun çıkaracak.normalde bizde taktırmalım diyoruz ama mecburen takılacak belliki.2 farklı veterinere götürdüler bizim kediyi mersinde bizimkiler,ikiside çip hala takılmamış diye not aldı ve süre geçtiginde bildirmek zorunda olduklarını söyledi.ikiside getir takalım filan demedi hani,olay bu veterinerlerin para koparmak istemeleri degil.bi ara götürüp bi yerde bunu taktırmanız gerek yoksa bu hayvan veterinere geldiginde biz bunu bildirmek zorundayız dediler.hayvanı veterinere bi ara mutlaka götürmek gerekiyor illaki,allah korusun hasta filan oluyorlar mutlaka bi ara.sonuçta onlardakide can :) cezası şimdi 1600tl denmiş ama kesin onu artırırlar süre geçtikten sonra,indirimli halidir bu.

bide bu çipi biçok kişi hala gps özellikli sanıyor.yani biçok hayvan sever destekliyor çünkü çipte gps var,kedi/köpek evden kaçınca şak diye bulunacak onla sanıyorlar.durup dururken bi çip çıkardılar,onunda işe yarar bi tarafı yok.çipteki bilgi sadece,hayvanın ve sahibinin adı olacakmış.boynundaki tasmadan ne farkı varki kullanım olarak?bari böyle bişey yaptılar,hadi onuda zorunlu tuttular.bari gps ekleselerdi,basit bi telefon uygulaması ile çipi telefondan takip edebilseydik keşke.kedilerin evde kaçma olayı meşhur mesela,her kedi sahibinin korkulu rüyası.evden kaçınca ara ki bulasın...gps olsa 2dkde git,al,getir nerdeyse :)

ayrıca,sokaktaki kedi/köpeklerede yaşadıgı bölgedeki beledilerin çip takacagı söyleniyordu ki en komigide o.belediye ugraşır mı onla?hadi ugraştı diyelim,sokaktaki kedileri nasıl yakalayacaksın?köpekler büyük,hantal hayvanlar kediye göre.kedi saniyesinde yok oluyor ortadan :D

malasef bu iş çok sorun çıkaracak.normalde bizde taktırmalım diyoruz ama mecburen takılacak belliki.2 farklı veterinere götürdüler bizim kediyi mersinde bizimkiler,ikiside çip hala takılmamış diye not aldı ve süre geçtiginde bildirmek zorunda olduklarını söyledi.ikiside getir takalım filan demedi hani,olay bu veterinerlerin para koparmak istemeleri degil.bi ara götürüp bi yerde bunu taktırmanız gerek yoksa bu hayvan veterinere geldiginde biz bunu bildirmek zorundayız dediler.hayvanı veterinere bi ara mutlaka götürmek gerekiyor illaki,allah korusun hasta filan oluyorlar mutlaka bi ara.sonuçta onlardakide can :) cezası şimdi 1600tl denmiş ama kesin onu artırırlar süre geçtikten sonra,indirimli halidir bu.

bide bu çipi biçok kişi hala gps özellikli sanıyor.yani biçok hayvan sever destekliyor çünkü çipte gps var,kedi/köpek evden kaçınca şak diye bulunacak onla sanıyorlar.durup dururken bi çip çıkardılar,onunda işe yarar bi tarafı yok.çipteki bilgi sadece,hayvanın ve sahibinin adı olacakmış.boynundaki tasmadan ne farkı varki kullanım olarak?bari böyle bişey yaptılar,hadi onuda zorunlu tuttular.bari gps ekleselerdi,basit bi telefon uygulaması ile çipi telefondan takip edebilseydik keşke.kedilerin evde kaçma olayı meşhur mesela,her kedi sahibinin korkulu rüyası.evden kaçınca ara ki bulasın...gps olsa 2dkde git,al,getir nerdeyse :)

ayrıca,sokaktaki kedi/köpeklerede yaşadıgı bölgedeki beledilerin çip takacagı söyleniyordu ki en komigide o.belediye ugraşır mı onla?hadi ugraştı diyelim,sokaktaki kedileri nasıl yakalayacaksın?köpekler büyük,hantal hayvanlar kediye göre.kedi saniyesinde yok oluyor ortadan :D

Haklısınız hocam, böyle bir uygulama getiriliyorsa oluşabilecek olumlu ve olumsuz bütün durumların değerlendirilip karar alınması gerekiyor.

her şeye bir zorunluluk getirilmesi insanın canını sıkıyor...

Bulunduğunuz ilin İlçe Tarım müdürlüğünde Çip takıyorlardır. Üstelik 70-80 TL bandında. Veterinerlere gidip 250-300 vermeyin. Gitmeden randevu alın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri