Evde balık besleyip satan varmı ?

slhist

Kayıtlı Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar. Aranızda evde akvaryumda balık besleyip aynı zamanda satan varmı?
Hobi boyutunda ilgilenilirse nasıl bir kazancı olur.
Bu konuda fikir edinmek istedim.

Balık cinsine göre para ediyor diye biliyorum ancak tam bilgim yok
mantıken satılır mı? elbette satılır. Petshop hayvan satıcılarına rahatlıkla satabileceğinizi düşünüyorum

malum Adsense kesik atınca tüm arkadaşlar farklı sektör arayışında sanırım :)

Merhabalar, ben yaklaşık 7-8 sene önce Ciklet ve piranha balıkları yetiştiriyordum. Hem zaten hobi olarak besliyordum, yavruların fazlasına bakamayacağımızdan da satıyorduk yavruları hafif büyüttükten sonra. Alıcıları vardı eskiden. Şimdi hiç bilemiyorum.

Eğer internette de araştırma yaparsanız bence sonuca ulaşırsınız değer mi bu işle uğraşmaya diye. Ama açıkçası çok fazla değeri olmayan japon balığı, molly, lepistes tarzı şeylerden pek bir kazanç elde edileceğini düşünmüyor gibiyim.

Son düzenleme:
Çoğu kişi yem masraflarını çıkarmak için yavru veya damızlık balık satışı yapıyor.

Akvaryum ile alakalı websitelerinde ilanlar kısmı mevcut oralarda hangi balıkların satıldığını, ne kadar değeri olduğunu öğrenebilirsiniz. Sadece balık değil, bitki ve omurgasız canlıların da satışı yapılmakta :).

Hocam akvaryumcular para değil de yem vs sarf malzeme karşılığı alıyordu en son. Bizzat satmışlığım yok ama sıkı takip ederdim önceden. Bu işten muazzam bir para kazanmak için bir- iki akvaryum yetmez, hobihane - üretimhane tabir edilen 10-20 akvaryumluk mini tesis yapmak gerekir. Discus, frontosa, trop iyi kazandırıyordu. Becerebilirseniz , ülkede olmayan bir varyansı yurt dışından tanıdığınız vasıtasıyla getirtin ve üretin. Bunu yapanlar iyi kazandı, ama çok da uğraştılar üretim için. (Red terror ve bir tür daha vardı şimdi hatırlayamadığım)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ben bi zamanlar besliyodum.üretip satmışlığım da var ama o kadar geniş çaplı değil.piyasa değeri olan balıklar beslersen yavrularını rahatça satabilirsin.tabi üretmek için ilgi de gerekiyor.ben severek yapıyordum.odam da 3 tane akvaryum vardı.ama sonra hepsini satmak zorunda kaldım.akvaryum.com daki ilanlara bakarsan hangi balık daha çok satılıyo bilgi edinebilirsin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri