Evet Spam'dan Özgüne geçtim Ve 1.Günüm [Süper]

• Kullanıcı saltjdk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben burda kaç kişiyle tartıştım Spam ne demek Özgün ne demek önce bunu bir öğrenelim.
Forumda Adam haber video atıp Özgün çalıştığını bile iddia ediyor.
:D

Yani 50 kanala 15k video atmak Spam ama başka bir siteden video alıp, YT'ye atıncada Özgün olunmuyor.

He sen az video yükleyip para kazanmaya çalışıyorsun güzel, riski azaltırsın.
Sana bol kazançlar ama unutmaki İzlenim ve tık aldıkça o Tbm oranını göremezsin.

Son kez sanada açıklama yapacağım Videolarım özgün arkadaşım 1 dklık videoyu 3 dk yaptım anime görüntüler ekledim sesler ekledim yaw bildiğin hamuru yoğurdum pişirdim eekmek yaptım e şimdi güzel arkadaşım buğdayı yetiştiren farklı diye ekmeğin sahibi o'mu oluyor benmi ? Başkada bişey demiyorum.

Son kez sanada açıklama yapacağım Videolarım özgün arkadaşım 1 dklık videoyu 3 dk yaptım anime görüntüler ekledim sesler ekledim yaw bildiğin hamuru yoğurdum pişirdim eekmek yaptım e şimdi güzel arkadaşım buğdayı yetiştiren farklı diye ekmeğin sahibi o'mu oluyor benmi ? Başkada bişey demiyorum.

O video senin değil sonuçta, İstediğin kadar ek,biç kes, o video ÖZGÜN değil.

Arkadaşlar kendinize ait olmayan her video spamdır.Video al kes,biç,ses ekle yada video siteden çek bunlar spamdır.

Adam video çekiyor altını çizerek sölüyorum kendi çekiyor sonra bunu yasal olmayan photo shop ile kesiyor biçiyor bilmem nabıyor buda spam ozman ?
Legal olarak windows kullanmıyan bir milletiz burda spammı değilmi tartısması yapmaktan sıkıldım yemin ediyorum spam veya değil kendizi video yapın kesin biçin ilgi çekici hale getirin tbm olsun bbg olsun yüksek olsun , tek kanal tek adsense 3 video getiri bu.

---------- Mesaj saat 16:05:46 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:03:59 civarında gönderildi. ----------

O video senin değil sonuçta, İstediğin kadar ek,biç kes, o video ÖZGÜN değil.

sen kendi çektğin videoyu'da yasal olmayan programlarla kullanıyorsun ve para vemeden bedava internettne indirdğin programla editliyorsun ozman video'yu kendin çeksen bile buda özgünlüğünü yitiriyor doğrumuyum ? eğer doğruysam senin değinide kabul ediyorum.

youtube gözünden özgünlüğü önemli olan...

youtube sen lisanssız photoshop kullandın, kacak canon kamera kullandın diye senin özgün gercek kendi videoyu silemez...ama kesip bictiğin bize özgün diye ispat etmeye calıştığın videyu catır catır kaldırır

sen kendi çektğin videoyu'da yasal olmayan programlarla kullanıyorsun ve para vemeden bedava internettne indirdğin programla editliyorsun ozman video'yu kendin çeksen bile buda özgünlüğünü yitiriyor doğrumuyum ? eğer doğruysam senin değinide kabul ediyorum.

Şu verdiğin örnek ne alaka?

Konu nasıl buralara geldi anlamadım ama şu var, Sen sokağa çıkıp elinde Kamera ile çekim yaparsan %100 ÖZGÜN videodur.
Sonra bunu istediğin kadar kes biç, Evet lisansını satın almadığın programlada yapsan olur.

Ama Sen Başka bir Video sitesinden bir Video indirip Kesip biçtiğin zaman ( kesip biçtiğin program Crackli olsun sorun olmaz ) Yinede ÖZGÜN video yüklemiyorsun.

Bu da spamın sonucu... İlk başlarda özgün denemiştim sizin rakamların üstüne çıkamadım.
DFTV8Vt.png

Özgün olacaksanız fark yaratmanız lazım iyi reklam yapmanız lazım yoksa ondan fazlasını kazanamazsınız.

Delikanlı önce sakin ol.

Burda kimsenin seninle şahsi husumeti yok mesajları sana saldırma olarak algılayıp insanlara o şekilde konuşma.

Konuya gelince evet montaj yapmış görüntü eklemiş olabilirsin ama bu senin özgün çalıştığını göstermez kesinlikle.

Özgün demek tamamının sana ait olması yarın bir gün birinin çıkıp o 5 saniyelik videoyu ben çektim sen benden nasıl izinsiz alıp kullanırsın dedirtmemektir.

İşte özgün budur videonda hiç kimsenin hak talep etmemesi bir özgünlüktür.

Buğdayı başkası yapmış sen içine başka şeyler katınca o ekmek sana ait olmuyor. Sen buğdayı aldığın yere para ödüyorsun. Bir nevi telif hakkı satın oluyorsun. Ama bulduğun video sahiplerine ödeme yapmayıp youtube kurallarınca çalıyorsun ve buda seni direk spamcı olarak görüyor.

Ne zaman tarlayı sürüp buğdayını kendin yetiştirir değirmende öğütür ekmek yaparsan tamamı sana ait olursa o zaman ekmek senin demektir.

Spamla kazanmak bu kadar kolaysa neden para kazanma kapanma konuları açılıyor üstad?

kolay değil,ama demek istediğim hedef para kazanmaksa arkadaşda spam yapıyor.Spamdan banlanacaksa oda banlanır,3 tl nin riski ile 30 tl nin riski tabi farklı oluyor haliyle ama yinede risk var

Özgünlüğün tanımını okursanız böyle kafa karışıklığı yaşamazsınız, spam dediğinizden günlük 100 lerce lira kazanan var 7 tl kazanmak için mi özgüne geçsinler?

Şimdi eğer bir videoyu kesip biçip çalıştıysan o özgün olmaz. Neden olmaz onu da anlatayım. Sen bu videonun içinde bir başkasının çektiği "yani hakları bir başkasına ait olan" videoyu kullanmışsın. Peki kullandığın bu videonun haklarını satın aldın mı? Bu videonun sahibinden kullanabilmek için izin aldın mı?

Buğdayı yetiştiren farklı olabilir, ekmeğin sahibi sen olabilmen için o buğday için buğdayı yetiştirene (videoyu çekene) hakkını vermelisin değil mi?

A kişisinin, B kişisinin, C kişisinin bahçelerinden ayrı ayrı topladığın buğdayları birleştirip un yapıp sonrada ekmek yapıyorsan. O ekmekte a, b, c kişilerinin de hakları vardır. Umarım anlatabilmişimdir. Özgün demek eline kamerayı alırsın, veya animasyon programı bilgin vardır 0'dan yazar çizer şekillendirir renklendirir ortaya birşey çıkarırsın.

Yaptığın şey spamın bir tık üstü, özgünün bir tık altı. Emek var ama hepsi senin emeğin değil bunu anlamanı istedim umarım anlatabilmişimdir.

Kendin çekip sunmadıysan hiç bir şekilde özgün omaz, özgünleştirmek diye bi kavramda yoktur onuda bu forumda arkadaşlar ortaya atmıştır.. Ha ben para kazanmayı az öz videoyla devam ediyorum diyorsanız başarılar ama özgün değil malesef yönteminiz, Özgün olmak kamerayı alıp sokağa çıkmak kendinizi çekmekte değildir fikirleriyle her şeyiyle size ait bi proje ortaya sunmak gerek.. Mesala Örnek' Acunun programarı özgün değil patenti alınmış programlar bunun gibi. Özgünlük göreceli bi kavramada girer

Youtube da özgün olmak için en azından kendi yapıtınızdan bir şey olsa bile yeterlidir.
Özgün tutunmak ilk başlangıçta daha zor olacağı için az öz videoya fikir sahibi olup ilerde geçiş yaparsınız belki iyi çalışmalar.

---------- Mesaj saat 17:21:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:20:58 civarında gönderildi. ----------

ozgun calisma budur Assassin's Creed 4 Meets Parkour in Real Life - Comic-Con - 4K - YouTube sen sadece cok video atmaktan kurtulmussun hocam

bu adam müthişmiş gerçekten Türkiye çapında ki dizi sahnelerinden bile daha başarılı çekimler ortaya çıkarmışlar.

Kendin çekip sunmadıysan hiç bir şekilde özgün omaz, özgünleştirmek diye bi kavramda yoktur onuda bu forumda arkadaşlar ortaya atmıştır.. Ha ben para kazanmayı az öz videoyla devam ediyorum diyorsanız başarılar ama özgün değil malesef yönteminiz, Özgün olmak kamerayı alıp sokağa çıkmak kendinizi çekmekte değildir fikirleriyle her şeyiyle size ait bi proje ortaya sunmak gerek.. Mesala Örnek' Acunun programarı özgün değil patenti alınmış programlar bunun gibi. Özgünlük göreceli bi kavramada girer

Youtube da özgün olmak için en azından kendi yapıtınızdan bir şey olsa bile yeterlidir.
Özgün tutunmak ilk başlangıçta daha zor olacağı için az öz videoya fikir sahibi olup ilerde geçiş yaparsınız belki iyi çalışmalar.

---------- Mesaj saat 17:21:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:20:58 civarında gönderildi. ----------

bu adam müthişmiş gerçekten Türkiye çapında ki dizi sahnelerinden bile daha başarılı çekimler ortaya çıkarmışlar.

en güzel videosu (bence)
Flyboard - Coolest Water Jet Pack EVER!!! - YouTube

böyle saçma bir konu nasıl bu kadar cevap almış? herkes birbirine girmiş komedisiniz valla...

biçok kişi sizin gibi düşünüyor.videoyu direk atmadım,altına üstüne bişey ekledim ve artık özgün oldu diyor ama özgün o olmuyor.özgün olma işi o kadar kolay degil ne yazık ki...siz bu yaptıgınıza özgün diyebilirsiniz,bunda ısrarcı olabilirsiniz ama bu sonucu degiştirmez.benim gibi direk alıp atmakdan iyidir tabi yaptıgınız,iyi bi gelişme yani.umarım sırada gerçekten özgün çalışmalar ortaya çıkarmak vardır.youtube sayesinde bu ara biçogumuz özgün videolara yöneliyoruz.para işte,insana neler yaptırıyor :)

---------- Mesaj saat 18:19:13 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:17:53 civarında gönderildi. ----------

böyle saçma bir konu nasıl bu kadar cevap almış? herkes birbirine girmiş komedisiniz valla...

çok basit,biçok kişinin düştügü hataya düşmüş arkadaş ve başkalarına ait videoları bi araya getirmeyi özgün olarak anlamış.haklı olarakda bunun özgün olmadıgını anlatmaya çalışıyor arkadaşlar ki başkalarıda bu hataya düşmesin ;)

biçok kişi sizin gibi düşünüyor.videoyu direk atmadım,altına üstüne bişey ekledim ve artık özgün oldu diyor ama özgün o olmuyor.özgün olma işi o kadar kolay degil ne yazık ki...siz bu yaptıgınıza özgün diyebilirsiniz,bunda ısrarcı olabilirsiniz ama bu sonucu degiştirmez.benim gibi direk alıp atmakdan iyidir tabi yaptıgınız,iyi bi gelişme yani.umarım sırada gerçekten özgün çalışmalar ortaya çıkarmak vardır.youtube sayesinde bu ara biçogumuz özgün videolara yöneliyoruz.para işte,insana neler yaptırıyor :)

---------- Mesaj saat 18:19:13 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:17:53 civarında gönderildi. ----------

çok basit,biçok kişinin düştügü hataya düşmüş arkadaş ve başkalarına ait videoları bi araya getirmeyi özgün olarak anlamış.haklı olarakda bunun özgün olmadıgını anlatmaya çalışıyor arkadaşlar ki başkalarıda bu hataya düşmesin ;)

çok hararetli tartışmalar olmuş. benim şaşkınlığım bunaydı.

Birbirimize girmek diye bişey yok üstad sadece kurallar çerçevesinde beyin fırtınası yapıyoruz diyelim. Herkes fikrini zikrini koymalı ki her okuyan kendine bir fikir çıkarsın, yol çizsin. Zaten bu forumunda amacı bu; destek yardımlaşma forumu. Belki aksini düşünen de vardır, ben böyle düşünüyorum. Ben böyle fikirlerden kendime fikir çıkarıyorum, herkesin amacını bilemem. Zaten kavga, gürültü, cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar kendini belli edip eninde sonunda kapının önünde buluyor kendini. Hayırlı ve Uzun ömürlü bol kazançlar dilerim arkadaşlar.

Konuyu açan arkadaşın videolarını hiçbirimiz görmedik ama burada bence tartışılması gereken şey özgün mü değil miden ziyade legal mi değil mi olmalı.Eğer başkasının videosuna eklemeler yaparak başka bir video ortaya koyuyorsanız, bu yeni video elbette tam özgün değil.Ama bu şekilde youtube gözünde legal videolar yapabilirsiniz.Bakınız CreativeCommons lisanslı videolar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri