Evrenin Bilinen En Büyük Yıldızı

asperger25

Kayıtlı Üye
Edit.
Forumda bir daha özgün videolarımı paylaşmayacağım.

Son düzenleme:
Milyarlarca galaksiden sadece bizim galaksimizde 400 milyardan fazla yıldız ve bu yıldızlarında etrafında ki sayısız gezegenler varken, evrende dünyamız bir toz parçası kadarken, bizler ne kadarız acaba? Güzel video tebrikler. :) Rabbimizin varlığını ve büyüklüğünü anlamak çok zor değil, fezaya bakmak yeterli. O nizam ve düzenli işleyiş bize herşeyi anlatıyor..

Çok beğendiğim bir kategori ellerine sağlık dostum..Evrenin devamlı genişlediğini bildiğimize göre şuan "VY Canis Majoris" milyar katrilyon kat daha büyük çapta..Bunun sebebi bahsettiğimiz gezegenler, sistemler, galaksiler o kadar uzaktalar ki biz onların milyarlarca yıl öncesini görmekteyiz..Çünkü ışık hızı saniyede 300 bin km ile yol alır bu yüzden o uzaklıktan bize ulaşana kadar onlar çoktan genişlemiş, büyümüş ve yayılmış oluyorlar..

Video süper böyle animasyonlar harbiden güzel oluyo.

Kurban olduğum ALLAH nelere Kadir , Hayırlı cumalar.

Milyarlarca galaksiden sadece bizim galaksimizde 400 milyardan fazla yıldız ve bu yıldızlarında etrafında ki sayısız gezegenler varken, evrende dünyamız bir toz parçası kadarken, bizler ne kadarız acaba? Güzel video tebrikler. :) Rabbimizin varlığını ve büyüklüğünü anlamak çok zor değil, fezaya bakmak yeterli. O nizam ve düzenli işleyiş bize herşeyi anlatıyor..

Aynen öyle hocam, insanın egolarından ve kibrinden arınması için gece açık havada gökyüzüne bakması bile yeterli geliyor bazen.
Teşekkürler :)

Çok beğendiğim bir kategori ellerine sağlık dostum..Evrenin devamlı genişlediğini bildiğimize göre şuan "VY Canis Majoris" milyar katrilyon kat daha büyük çapta..Bunun sebebi bahsettiğimiz gezegenler, sistemler, galaksiler o kadar uzaktalar ki biz onların milyarlarca yıl öncesini görmekteyiz..Çünkü ışık hızı saniyede 300 bin km ile yol alır bu yüzden o uzaklıktan bize ulaşana kadar onlar çoktan genişlemiş, büyümüş ve yayılmış oluyorlar..

Teşekkürler :)
Çok doğru hocam, bu konularla ilgili olduğunuz çok belli :)
Gökyüzüne bakınca gördüğümüz yıldızların birçoğu şu an ölmüş veya kara deliğe dönüşmüş durumda.
Ama dediğiniz gibi çoooook uzakta olduklarından dolayı biz gökyüzüne bakınca yıllaaaaar yıllar önceki hallerini görüyoruz.
Kimisinin milyonlarca yıl önceki halini izliyoruz...

Video süper böyle animasyonlar harbiden güzel oluyo.

Kurban olduğum ALLAH nelere Kadir , Hayırlı cumalar.

Hayırlı cumalar hocam, teşekkür ederim :)
Daha devamı gelecek inşallah.

Herkese merhaba arkadaşlar.
Spam veya özgün farketmeksizin bütün emek harcayan arkadaşlarıma bol kazançlar diliyorum.

Yeni videomu, yani yeni mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim.
Umarım beğenirsiniz. İyi seyirler :)

http://www.youtube.com/watch?v=jVolEPT_4Lo

Mobilden girenler veya videoyu açamayanlar için yazılı bilgiler.

İnsanoğlunun bilgisi ve teknolojik yeterliliği dahilinde keşfedilen en büyük yıldız olan "VY Canis Majoris" yıldızı ile Güneş yıldızının ve diğer yıldızların karşılaştırılması.

VY Canis Majoris yıldızı hakkında bilinenler:

- Dünyada 7 milyar insan yaşadığını varsayarsak ve her insana bu gezegenden eşit toprak vermek gerekseydi kişi başı 7 dünya yüzölçümünde toprak verilmesi gerekirdi.

- VY Canis Majoris yıldızı Güneş'in yerine konulsaydı Jüpiter'in bulunduğu konuma kadar olan bütün alanı kaplardı.

- Eğer saatte 980 km hızla giden bir uzay mekiği VY Canis Majoris'in etrafında bir tur atmak isteseydi bu tur yaklaşık 1100 yıl sürerdi.

- Eğer Dünya'dan VY CMa'ya 2000 KM hız yapan bir uzay mekiği ile gitmek istesek bu yaklaşık 10 bin trilyon yıl sürerdi.

“Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.”
Mustafa Kemal Atatürk

Astronomiye aşırı ilgim var ve bu gibi videoları defalarca izlesem de sıkılmıyorum :) Bu arada hocam after effect tarzı programlar hakkında bilgi sahibiyseniz daha iyi çalışmalar yapabilirsiniz.Örneğin videonun yarısında başlayan sıralama sanırım after effect tarafından yapılmış.Ama sanırım onu siz internetten aldınız çünkü daha önce görmüştüm.Sonuç olarak güzel çalışma olmuş elinize sağlık umarım devamı gelir.

Astronomiye aşırı ilgim var ve bu gibi videoları defalarca izlesem de sıkılmıyorum :) Bu arada hocam after effect tarzı programlar hakkında bilgi sahibiyseniz daha iyi çalışmalar yapabilirsiniz.Örneğin videonun yarısında başlayan sıralama sanırım after effect tarafından yapılmış.Ama sanırım onu siz internetten aldınız çünkü daha önce görmüştüm.Sonuç olarak güzel çalışma olmuş elinize sağlık umarım devamı gelir.

After effect'i öğrenmeye çalışıyorum hocam, youtube üzerinden ders videosu yapan arkadaşların kanallarından eğitim videoları izliyorum. Gerçekten karışık ve kullanımı zor bir program.
Ama dediğiniz gibi gezegenlerin sıralanışı sahnesindeki gibi kendi animasyonlarımı yapmayı çok ama çok istiyorum :) Çünkü anlatmak istediğimi başkalarının animasyonlarıyla anlatamam.
Sıralanışı şimdilik koydum ileride benim animasyonlarımı da göreceksiniz inşallah :)

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) Bugün uzay görevlerinde hayatını kaybeden astoronotlar ile ilgili çarpıcı bir video sunacağım.
Umarım beğenirsiniz...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri