Evrim Teorisiyle İlgili Doğru Zannedilen Yanlış Bilgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Backhoe

Kayıtlı Üye
1 - Evrim Teorisi Adı Üstünde Bir Teori,Kanıtlanmadı.
Bu soruyu cevaplandırmanız için önce hipotez, teori ve kanun arasındaki farkı kavrayabilmeniz gerekli.

2 - Evrim Teorisinin Yanlışlığı Kanıtlanmıştır.
Bugüne kadar evrim teorisine ters düşen tek bir kanıt bile bulunamamıştır. Hiçbir bilimsel makalede evrim reddedilememiştir. Ve emin olun, çoğu bilim insanı evrim teorisini doğrulamak için değil; yanlışlamak için uğraşmaktadır. Zira evrimi yanlışlayabilmek çok büyük bir başarı olacağından, bilim insanı kesinlikle Nobel ödülüne layık görülecektir.
Hiçbir bilim insanı da bu ödülü kaçırmak istemez.

3 - Evrim Gözlenebilmiş ve Kanıtlanabilmiş Değildir.

Bu gerçeğe gözünüzü kapatsanız da; evrim pek çok laboratuvar deneyi, doğal gözlem ve fosillerle reddedilemeyecek bir şekilde kanıtlandı.
Bkz: Lenski deneyi
Bkz : Darwin ispinozları

4 - Darwin Güçlüden Yanadır.
Kesinlikle yanlıştır. Darwin’e göre doğada, şanslı olan ya da güçlü olan değil; daha iyi uyum sağlayan kazanır. torpil geçmez. Ve değişim uyumu gerektirir.

5 - Evrim Teorisini Ortaya Darwin Attı.
Evrim görüşü M.Ö. 6.yy’a kadar gider.
M.Ö. 6.yy’da Anaksimander
Sonra Herakletios
M.Ö. 5.yy’da Empedokles
Ancak Aristo ve Platon’un yaratılışçı düşüncelerinin aşırı ve baskın oluşu, bu düşünürlerin görüşlerini dönemlerinde önemsiz kılmıştır.

6 - İnsanda evrime dair bulgular gözükmemektedir.
20 yaş dişleri:
Kuyruk sokumu kemikleri:
Darwin Yumrusu:
Üçüncü Göz Kapağı:
Plantaris kası:
Auriculares kasları: işlevsiz genler.
Kılların ürpermesi
Bunlardan sadece bazılarıdır.

7 - Evrim İçin Milyonlarca Yıl Gerekir.
Şayet canlı türünün nesli oldukça kısaysa, evrim makro düzeyde de oldukça rahat gözlemlenebilir.

Lenski ve Endler deneylerinde 20dakika da sonuç verir .

8 - Ara Geçiş Formları Yoktur.
Ara geçiş formunu resimdeki gibi bir şey zannediyorsan elbette öyle bir form yoktur :(

12316327_10153682812871132_8334233446040041876_n.jpg

Evrim teorisini A9 tv de Adnan hocamız çürüttü çoktan :D

Ciddi olarak mı attınız bilmiyorum.
Burada hedefim "Dini bir karmaşa çıkartmak değil." öncelikle bilginiz olsun :)
ve ben hiçbir görüşü savunmuyorum.
Kaç yıldır "Sanat,sanatkarı icab eder bunu kim yaptı?" - "şu dünyadaki düzene bak?" - "beynin var mı? kanıtla." tarzında saçma sapan şeyleri gördükçe insanlar daha çok ateist oluyor.
Yani şahsen bana gülünç geliyor.
Sorular hep aynı,sizlere sizin inandığınız din görüşü hakkında milyon tane çelişkili soru çıkartabilirim bu şekilde hangi din'i görüştesiniz bilmiyorum fakat.
(Tekrar belirteyim,herhangi bir görüşü savunmuyorum.)

Kaç yıldır "Sanat,sanatkarı icab eder bunu kim yaptı?" - "şu dünyadaki düzene bak?" - "beynin var mı? kanıtla." tarzında saçma sapan şeyleri gördükçe insanlar daha çok ateist oluyor.
Sorular hep aynı,sizlere sizin inandığınız din görüşü hakkında milyon tane çelişkili soru çıkartabilirim bu şekilde hangi din'i görüştesiniz bilmiyorum fakat.

sizin için yazmadım hocam, neyi hangi görüşü savunduğunuz beni alakadar etmiyor,
şunun için yazdım, eğer forumda bu teoriye inanan ve belki bu konuyu gören arkadaşlarımız olabilir diye videoyu paylaştım ki bir nebzede olsun doğru yolu bulabilirler

sizin için yazmadım hocam, neyi hangi görüşü savunduğunuz beni alakadar etmiyor,
şunun için yazdım, eğer forumda bu teoriye inanan ve belki bu konuyu gören arkadaşlarımız olabilir diye videoyu paylaştım ki bir nebzede olsun doğru yolu bulabilirler

Anladım hocam :)
Teori'ye inanıp inanmayacağına okuyan araştıran karar verir diye düşünüyorum.
Şuana dek çürütülemeyen tek dini teori olması da ayrı bir konu :)
Kusura bakmayın tekrardan :)

---------- Spam Engelliyici 04:24 ---------- Önceki Mesaj 04:23 ----------

Ya AHAHAHHA gece gece yapmayın :D

Evrim islamı bitirmez tabi kasttettiğim evrim teorisi tam olarak darwin gibi bi ataizin teorisi değil , evrim doğal bir olaydır ve doğayıda Allah yaratmıştır eğer evrim varsa bu Allahın canlılar için oluşturduğu bir düzendir kısacası yoktan var olunmaz ama var olan değişebilir.

senin yaşın az din konularını tartışmak için güzel kardeşim

Kur'an ı incil'i tevrat'ı eleştirenbununla birlikte görüşleriyle akademik ve bilimsel camiada çok saygın insanlar bulunmakta bunu da 'okumaya' borçlular.Bu insanlar yıllarca yaptıkları araştırmalar ve okumalar sayesinde saygınlık kazandı.
Beğenin ya da beğenmeyin gerçek bu..
"Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları ve Dinleri reddeden ve doğruluğuna inanılan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır." düşünce olarak böyledir Diyalektiğe ve özünde maddesel felsefeye ( materyalizm) dayanır.
Adnan Hoca türlerin seçilimini ya da Darwin'in Evrim , Türlerin Kökeni gibi şaheserlerini
okusun ondan sonra "Ataizler bunu da açığlasın" desin :)

Bu arada din görecelidir.Tartışmak isteyen bu forumda tartışmasın...

Son düzenleme:
Ateistlerle müslümanlar neden bu kadar kavga ediyor anlamış değilim altı üstü ateistler 1 din fazladan reddediyor o kadar, binlerce dinin içinde 1 tanesi doğru mu değil mi diye tartışıyorsunuz. Diğer binlercesi ne olacak ?

Evrim teorisini aşşağılayarak ne kadar ciddi cevaplar bekliyorsunuz onu merak ettim ben :)

bilimsel açıklamamı :D

tamamen benzerliklerden yola çıkarak evrim var diyor :D
Zaten burda evrimin izlerine dikkat cekmek amacıyla yapılmış bir video var.
Ama gerçekleri arıyorsan öncelikle " tüh kaka" çektigin dalga geçtigin gerçeklere bi kulak ver derim.
Okumak ve araştırmak önemli olan.Senin embed'ladığın vidyoda bile bu gerçek var.bilime değil de neden deli saçması konuşan Hocalara Papazlara hahamlara kulak asarsınız anlamıyorum.Okuyan cahil olmayan insan neye inanır onu gösterdiğin için tşkler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri