Evrim Teorisiyle İlgili Doğru Zannedilen Yanlış Bilgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaten burda evrimin izlerine dikkat cekmek amacıyla yapılmış bir video var.
Ama gerçekleri arıyorsan öncelikle " tüh kaka" çektigin dalga geçtigin gerçeklere bi kulak ver derim.
Okumak ve araştırmak önemli olan.Senin embed'ladığın vidyoda bile bu gerçek var.bilime değil de neden deli saçması konuşan Hocalara Papazlara hahamlara kulak asarsınız anlamıyorum.Okuyan cahil olmayan insan neye inanır onu gösterdiğin için tşkler :)

Okuyan cahil olmayan insan neye inanır onu gösterdiğin için tşkler ne güzel anlatmışsın hocam ben teşekkür ederim

Taş devrinden kalma konusuyosun :) TAŞkent'ten oldugun belli birader.İkili tartışmalara girme.
varsa bu konuyla ilgili paylaşabileceğin Kanıtlanmış gerçekler o zman post atabilirsin.
Yazılan postlara da çocukca ergence cevaplar vermeyin. Mübarek ne layn:D

Bu forumda hiç sevmediğim 3 başlık var.Siyaset,dini ve evrim bunların yeri bu forumda olmadığını düşünüyorum.Neden bunu yazıyorum cünkü bu forumda Aziz Nesin gibi aydın bir insanımıza keşke oda yansaydı diyen yobaz insanlar var.Evrim hakkında bilgi ve kanıt isteyen evrimagaci.org sitesini okuyabilir onun haricinde burda kimse kimseye şu doğrudur senin ki yanlıştır demesi doğru olmaz.Bu sadece 2li tartışmaya götürür.

Son düzenleme:
Taş devrinden kalma konusuyosun :) TAŞkent'ten oldugun belli birader.İkili tartışmalara girme.
varsa bu konuyla ilgili paylaşabileceğin Kanıtlanmış gerçekler o zman post atabilirsin.
Yazılan postlara da çocukca ergence cevaplar vermeyin. Mübarek ne layn:D
Madem bilimle açıklıyorsun bana Hayatı açıklarmısın. Hayat nasıl varoluyor. Cansız maddelerden evrimle nasıl hayatı olan(canlı) bir hücre oluşmuştur?
Bu neye benziyor biliyor musun. (asjkdnajksd klasdklnasd ksandklasndklkvbpdlv jasldmlaskdnikfdsşlm ) burda rastgele tuşlara dokunduğumda anlamlı kelimelerin oluşmasını harflerin bilerek ve isteyerek yanyana gelmesiyle oluştuğu anlamına gelir. Örneğin YTPARA kelimesinin oluşması için bu harflere sıralı ve doğru bir şekilde basılması gerekmektedir. Matematik biliyorsundur bunun olasılığını hesaplayıp söyle bana. Bundan daha karmaşık ve kompleks yapıların tesadüfen oluştuğuna inanıyorlar ya aklım almıyor.
Kusura bakma bu tabiri kullanmak zorundayım Risalede de geçiyor. (hakaret değildir) Eşek insan kılığına girse ben bunu kabul etmem diyecektir.

bu arada yaşadığım yerle gurur duyuyorum ;) Toprağı Sert Yiğidi Mert Olur!

Son düzenleme:
Bu konuda söylencek çok şey var bazılarınada tartışma ciddi derecede uzar. Siz konusun ben yaptım nescafemi izliyorum :D

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tartışmak gibi bi niyetim yok zaten gerçekler ortada Copy-Paste ile tartışma yrümez zaten bişey diyince " Ateizler bunu da acıklayın " moduna burda da giriliyor...inandığı ya da inanmadığı 'Dogma' lar konusunda kimsenin kimseye bişey açıklama zorunluluğu yok.kanıtlaması gereken konu sahibinin konusundakiler değil daha çok bu teorileri aşşağılayan, yok canım olur mu öyle şey diyen , süslü cümlelerle üstten bakan egemen Teolojik bakıştır.Kimsenin insanların dinini ya da dinsizliğini kanıtlama gibi bir derdi olmamalı ama maalesef ki Ülkemizde Ateist insanlar ahlaksızdır, ateistlerin aile bağları yoktur.Cinsellik düşkünü,sapık,ensestçi,tecavüze yatkın olarak görülüyor ama bilinmelidir ki tüm dünyada oldugu gibi nüfusunda Ateist yüzdesi % 22 olan Kanada , % 49 olan İzlanda , %21 olan İsveç gibi ülkelerde eğitim seviyesi aynı oranda artarken Cinayet - Tecavüz - Taciz - Mobbing - Ensest vb. gayri-ahlaki ve gayri-insani 'suç'lar aynı oranda düşüyor...
E be Mübarekler siz de bunu açıklayın :D
ha bu arada ben kendimi Ateist olark görmüyorum. " Ahanda forumda ateist varmış ya la " demeyin. Ama Agnostik olabilirim.

Tartışmak gibi bi niyetim yok zaten gerçekler ortada Copy-Paste ile tartışma yrümez zaten bişey diyince " Ateizler bunu da acıklayın " moduna burda da giriliyor...inandığı ya da inanmadığı 'Dogma' lar konusunda kimsenin kimseye bişey açıklama zorunluluğu yok.kanıtlaması gereken konu sahibinin konusundakiler değil daha çok bu teorileri aşşağılayan, yok canım olur mu öyle şey diyen , süslü cümlelerle üstten bakan egemen Teolojik bakıştır.Kimsenin insanların dinini ya da dinsizliğini kanıtlama gibi bir derdi olmamalı ama maalesef ki Ülkemizde Ateist insanlar ahlaksızdır, ateistlerin aile bağları yoktur.Cinsellik düşkünü,sapık,ensestçi,tecavüze yatkın olarak görülüyor ama bilinmelidir ki tüm dünyada oldugu gibi nüfusunda Ateist yüzdesi % 22 olan Kanada , % 49 olan İzlanda , %21 olan İsveç gibi ülkelerde eğitim seviyesi aynı oranda artarken Cinayet - Tecavüz - Taciz - Mobbing - Ensest vb. gayri-ahlaki ve gayri-insani 'suç'lar aynı oranda düşüyor...
E be Mübarekler siz de bunu açıklayın :D
ha bu arada ben kendimi Ateist olark görmüyorum. " Ahanda forumda ateist varmış ya la " demeyin. Ama Agnostik olabilirim.

yukardaki yazdıklarımın hçbiri copy paste değildir. tamamen kendi yazımdır. Yaşadığım yerle alakalı kısım hariç ;)
Sana bilimsel bir açıklama yaptım. Bu yazdığım kelimelerin oluşma olasılığı ile evrimin olma olasılığı arasında bir örnekleme yaptım. Tesadüfi şeylere inanmakta serbestsiniz sizi inandırmak zorunda değilim. Agnostik kardeş

Aslında bu yaptığınız forumun kurucusuna hakarettir. Bu forum yoktu youtube kodların bir araya gelmesiyle oluştu. Daha sonra bu kodlar evrim geçirerek güncellemeri yaptı. (adsense banlanmaları tamamen bu sebeptendir.) Bazı yerinde duramayan kodlar ytpara forumunu tamamen tesadüfi birşekilde oluşturdu. Kendi aralarından güçlü olanları mod admin yaptılar bu da tesadüf... sonra birbiriyle daha önceden tesadüfen karşılaşan bu kodlar birbiri üstünde etki etmeye başladılar....
Ama hakikat şudur sonunda hem youtube hem ytpara bitecek (Ölüm var hacı )

bu arada ben yazmadım tesadüfen oldu :D

Son düzenleme:
Bu yazdığım kelimelerin oluşma olasılığı ile evrimin olma olasılığı arasında bir örnekleme yaptım. Tesadüfi şeylere inanmakta serbestsiniz sizi inandırmak zorunda değilim. Agnostik kardeş

bu arada ben yazmadım tesadüfen oldu :D

Evrim ve Ateizm tesadüflere inanmaz bilimde de hiç birşey tesadüfi değildir.Kurallara bağlıdır.Kuralların varolması için de illa bir yaratıcının varlığının gerekliliğni kabul etmez.
Dostum BEN SENİNLE DALGA GECEREK KONUŞMADIM sen de HADDİNİ VE AMACINI aşan cümlelerle konuşma benimle Kinaye ve iğneleme acizlere hastır.Rica ediyorum bilimsel açıklamarına son ver...Aşırı bilimsel veri yüklemesine dayanamaz bu forum...
Konuşma burda bitmiştir.Seni tesadüflerle aldığın nefesin ve tamamen tesadüfen kurdugun cümlelerinle başbaşa bırakıyorum.

Evrim ve Ateizm tesadüflere inanmaz bilimde de hiç birşey tesadüfi değildir.Kurallara bağlıdır.Kuralların varolması için de illa bir yaratıcının varlığının gerekliliğni kabul etmez.
Dostum BEN SENİNLE DALGA GECEREK KONUŞMADIM sen de HADDİNİ VE AMACINI aşan cümlelerle konuşma benimle Kinaye ve iğneleme acizlere hastır.Rica ediyorum bilimsel açıklamarına son ver...Aşırı bilimsel veri yüklemesine dayanamaz bu forum...
Konuşma burda bitmiştir.Seni tesadüflerle aldığın nefesin ve tamamen tesadüfen kurdugun cümlelerinle başbaşa bırakıyorum.
Sadece şunu açıkla yeter hayat nasıl oluşmuş evrim nasıl açıklıyor. buna tesadüf ya da mucize eseri diyor. benim için bu yeterli. gerisi zaten Allah 'ın hikmet sahibi olmasının gereğidir.

bu da evrimci dawkinsin kitabındaki açıklamsı.

Richard Dawkins, evrimle ilgili meşhur Kör Saat Ustası adlı kitabında, ilk canlı hücrenin nasıl ortaya çıkmış olduğuna ilişkin üç hipotezi tartışıyor:

Birincisi: İlim ve kudret sahibi bir varlık tarafından (buna Yaratıcı da diyebilirsin).

İkincisi: Tamamen tesadüf eseri olarak…

Üçüncüsü: Doğal seleksiyonla...

Dawkins, ihtimal hesapları yapıyor ve ilk hücrenin tesadüfen oluşmasının imkânsız olduğu sonucuna ulaşıyor. Dolayısıyla geriye iki seçenek kalıyor. Dawkins, cansız elementlerden tesadüfen hücre yapımına kaynaklık edecek mayanın oluştuğunu kabul ediyor. Ancak sonrasında doğal yasalarının etkisiyle belirlenen doğal seleksiyon devreye girmiş ve önce tek hücre sonra çok hücreli canlılar meydana gelmiş. Cansız elementlerden üreme sistemine sahip canlı bir hücrenin oluşması tabir yerindeyse mucizedir.

ya da bana ytpara forumunun oluşumunu evrim üzerinden anlat sonuçta bu da kompleks bir yapı. sizin mantıktan gidersek evrim sonucunda oluştuğunu kabul etmemiz gerekir. ben bunu kabul etmiyorum. Bana bunu açıkla : Forumun oluşması için gereken ne varsa bir araya biz koysak ve milyarlarca yıl beklesek forum oluşur mu?

ya da aynı örnek üzerinden pasta oluşması için un,kabartma tozu ,tuz,su,sıcaklığı aynı ortama ayrı şekilde koysak ve milyarlarca yıl beklesek pasta oluşurmu? (bak koysak diyorum onu bile yapan olması gerekiyor. daha malzelerin hücrelerine hiç girmedim bile ;))

Son düzenleme:
Evet Darwinin söylediği herşeye yüzde 80 bende katılıyorum. Evrim ve Doğal seleksiyon hayatın bir gerçeğidir. Kanıt diye sundukları bütün canlılarda bunu görebilirsiniz. Ama bu demek değildir ki canlılar tesadüf eseri kendiliğinden oluştu. Teoriyi canlıların oluşumundan, dünyanın oluşumundan değil bing bangdan başlatsanda bir yaratıcı eli olduğu aşikar. Hiçbir bilim adamı da bunu çürütemedi henüz mesela.
Konuyu başlatan arkadaş beya genç gördüğüm kadarıyla sorgulamak öğrenmek istiyor diye umarak söyleyim yazdıklarının çoğunda haklısın. Ama bu Darwinin teorisi yüzde 100 doğru demek değildir...

okuyana delil çok bir kaç ayet
Muhakkak, göklerin ve Arz'ın yaratılmasında, gece ile gündüzün arka arkaya gelmesinde, insanlara yararlı şeylerle, denizde yüzen gemilerde, Allah'ın, Gök'ten indirdiği suda ve onunla Yeryüzü'nü ölümünden sonra diriltmesinde, her canlıyı, orada üretip-yaymasında; rüzgârları estirmesinde; bulutların, Gök'le-Arz arasında, 'müsahhar'(boyun eğdirilmiş) kılınmasında; akleden bir topluluk için ayetler vardır.

Ey insanlar, size bir misal verildi, onu dinleyin. Muhakkak, Allah'ın dışında çağırdığınız(boyun eğdiğiniz) kimseler, şayet toplanıp bir araya gelseler bile; bir sinek yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa, bunu da ondan geri alamazlar. İsteyen de güçsüz, istenen de.

Son düzenleme:
Ne güzel sohbet muhabbet edebileceğiniz bir konuda bile hemen iğneleme birbirini yerin dibine sokmaya çalışmalar. Birbiriniz ile dalga geçmeyin hem günah hem saygısızca. Anlayışla konuşmak ne zor arkadaş.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evrime inanıyorum ya da inanmıyorum diye bir durum yok. Biz hala evrimleşiyoruz bundan bir milyon sene sonra insan daha farklı olacak bütün canlılar evrimleşmeye her an devam ediyor.

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evrime inanıyorum ya da inanmıyorum diye bir durum yok. Biz hala evrimleşiyoruz bundan bir milyon sene sonra insan daha farklı olacak bütün canlılar evrimleşmeye her an devam ediyor.

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
evrimleşme derken kastınız ilk insanlarla şimdikiler arasında giyip, akıl, yaşam biçimi vs dir sanırım.Yoksa darwin'in evrimleşmesine kalırsak 3 kol 4 ayak sahibi olabiliriz.
Yıl olmuş 2015 hala evrim teorisi konuşuluyor.Belki resmi olarak kimsenin bunu çürütmeye uğraşmamasının sebebi koministliğin artık hayatta kalamamasıdır.
Darwin ve Karl Marx'ın amacı bilimsel olarak insanlığın gelişimine fayda sağlamak yerine insanları din olgusundan (yalnızca İslam demiyorum, bir yaratıcının varlıgından söz eden bütün dinler) uzaklaştırmayı akıllarına koymuş kendince deneyler yapmışlardır.
Evrim teorisi çok kez kendi kendini çürüttü aslında ama görmek isteyene. Eğer sizde görmek istiyorsanız stalin zamanında buğdayı evrimleştiricez diye milyonlarca kişiyi açlıktan öldüren kıtlığa sebep olan emrimcileri okuyun.Kominist çin de(sanırm mao zamanı) yine aynı şekilde toplu kıyıma sebep olan yine evrim teorisinin işe yaramaması sebep olmuştur.
Görüldüğü gibi çürütmek için çaba sarfetmeye gerke yok bence o zaten kendi kendini çürüttü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri