Hocam bakın din git gide gücünü yitiren bir olgu. Bunu bir müslüman olarak söylüyorum ki ben her ne olursa olsun müslüman olarak öleceğim. Sadece bu aralar bir sorgulayış içindeyim.
Dinin gücünü kaybetme sebebi her geçen gün insanoğlunun geçmişte açıklayamadığı sorulara cevaplar bulması. Ve bu sorular azaldıkça din'e olan ihtiyaç azalacaktır. Bu soruların finalinde ise ilk yaratılış var.
Bak sana extrem bir şey söyleyeyim mi ? Prometheus adlı bir filmde bu mantığa inanılıyordu ve bana neden olmasın dedirtti.
Bizi buraya uzaylıların denek olarak bırakabileceği mantığı.
Yani düşünsene yarın birgün bizi buraya bırakıp gelişimizi uzaktan izleyen yaratıkların çıkageldiğini. Ve sizinle işimiz bitti dediklerini O zaman Allah veya din olgusu kalır mı ? Hayır.
Ayrıca Allah'ın gizli olması ve bizi böyle ikilimde bırakması mantığını ben hiç çözememişimdir. Hayır madem bizden ona kulluk yapmamızı istiyor kendisini göstersin tüm bu kavga bitmez mi ?
Bu kadar savaşlar tecavüzler olurken haşa Allah nerede diye düşünmüyor değil insan. buna izin veriyor.
Savaşın için de doğan bir çocuğu düşün. (Hayatta konuşmam böyle ama yazmak istiyorum) Bu çocuk kimden hesap soracak ? Bir nazi kampında ki "Eğer bana hesap soracak bir Allah varsa o benden korksun" cümlesi beni çok etkilemiştir.
Neyse tam bir ateist inancına bağlı biri gibi yazdım ama böyle düşünmediğim zamanlar olmuyor. Zaten biraz daha düşününce ben müslümanlığa doğru kayıyorum en sonunda başım ağrıyor unutuyorum hepsini.
Not: İki tarafı savunan çok daha güçlü bilgiler vardı da gece gece unuttum biraz. Neyse yatarım herhalde bu yorumdan sonra.
Ben İki arada bir derede kalmış biriyim