Evrimin Kanıtları Nelerdir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Müslümansan Kuran da ne yazıyosa ona inanacaksın, ha inanmıyorsan da gelip burda Müslamanım demeyin

Konuyu dağıtmayayım da Kurana inanıp müslümanım diyip de Kuran'ın yasakladığı onca şeyi yapanlara ne diyeceğiz peki?

Ayrıca bir sonraki postundaki "Sen niye atlıyorsun ki" hiç hoş olmamış kardeşim. Burada insanlar konuşuyor tartışıyor. Sen bir mesaj yazdığında bir başkası alıntı ile cevap yazabilir. Ama şuan sana göre ben de atlamış oluyorum

Sende yanlış anlamışın hocam :)
Biz şu an sorguladık diyelim karşımıza darwin gibi biri çıktı ama onun teorisini çürüten onlarca döküman çıktı.. EE şimdi darwine inananlarda azımsanmayacak kadar çok ee hani bilim diyorlardı.. Karşıda onlarca bilim adamı sahtekarlığını ispatlarken çıkıpta darwine mi inanayım :)
Ben bunu demek istedim. Yani sorgulayınca aklıma Captan Custo gibi bilim adamları geliyor. Kitabımızda yazan bir durumu bir bilim adamı araştırıyor ve doğruluğunu ispatlıyor. Ama ne oluyor :)
Kaptan Custo Cebelitarık Boğazındaki birbirine karışmayan tatlı ve tuzlu su bölgesinin Kuran'da da yazdığı görünce İslâmiyeti seçmişti. Custo'nun o canım belgeselleri neredeyse "Müslüman oldu, olmadı" tartışmaları arasında kaynayıp gidecekti.
Adam önemli birşey buluyor Sadece bu durum 1500 yıl önce inen kitabımızda yazıyor başka da eski bir kaynak yok bu durumla ilgili... Bu durumu örtbas için farklı tartışmalara giriliyor. Yoksa arastırmıyor okumuyor görmüyor değiliz..

Anladım hocam, söylediğin gibi yanlış anlamışım sanırım. Ya şuan konuya evrimin karşıt görüşlerine çok hakim değilim hala araştırma aşamasındayım yukarıdaki mesajlarda belirttiğim gibi. Bitirdiğim kitapta darwin ve darwin savunucusu tüm teorilerin aslında bir çarpıtma ve yanlış yönlendirmeden ibaret olduğunu okudum. Ve bunu iddaa eden araştırmaları profesörleri bilimadamlarını tek tek kaynak olarak göstermiş. Şimdi onların hepsini okuma yoluna gideceğim..

Neyse bu konu için ömrüm doldu artık uyuma vakti. İyi geceler..

Sohbet için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu forumda böyle bir şekilde bir konuşma olabileceğini hiç tahmin etmiyordum. Herkese iyi geceler...

inan'ın beyler inan'ın kaybedicek hiç birşeyiniz yok eğer inanmazsanız 1 ihtimalde olsa kaybedicek çok şeyiniz olacak

işte bu düşüncelerin sömürülmesine biz din di,yoruz :) aynı şeyleri herkes düşünüyor ve soruyor emin ol. çözümm basit herşeye şüpheyle yaklaş herşeyi sorgula ve kanıtlayamadığın şeylerde ısrarcı olma. çünkü yanılıyor olabiliriz.

bak hocam :D size öyle gelebilir bana gelmiyor

bu dünyada hangi şey karşılıksız ? önemli olan bu

biz onun kuluyuz ve onun ibadetlerini yerine getirmek zorundayız. burda var oluş sebebimiz ahirette sorguya çekildiğimizde biz seni bilmiyorduk o yüzden ibadet etmedik yada yaşasaydık kesin ibadet ederdik gibi olaylar olmaması için biz şuan yaşıyoruz ve film bittiğinde sorguya çekilceğiz.. he inanırsın inanmassın sen bana öyle dedin ben sana böyle dedim ben seni uyardım sen beni uyardın. şimdi filmin sonunda buluşmak kaldı :)

he şu azat mıdır nedir yorumların hiç hoşuma gitmedi senın nasıl biri oldugunda belli siyasete kaçmak istemiyorum...

kul sadece rabbine hesap verir, kim neye inanıyorsa inansın doğrusuyla yanlışıyla herkes hak ettiği karşılığı bulacak.

hocam o zama bekleyip görecez filmin sonunu. yani ilaki kafamızın almadığı daha çözemediğimiz trilyonlarca olay var ama direkt en sonu düşünürsen sence doğruyu tuturma şansın kaç? bu merkı kulanmak isteyen uyanıklar tabi çıkacak. bazılarının ikna kabiliyeti kuvetli olacak liderliği karizması falan filan ama bu doğru söylediği manasına gelmez.

Hocam bakın din git gide gücünü yitiren bir olgu. Bunu bir müslüman olarak söylüyorum ki ben her ne olursa olsun müslüman olarak öleceğim. Sadece bu aralar bir sorgulayış içindeyim.

Dinin gücünü kaybetme sebebi her geçen gün insanoğlunun geçmişte açıklayamadığı sorulara cevaplar bulması. Ve bu sorular azaldıkça din'e olan ihtiyaç azalacaktır. Bu soruların finalinde ise ilk yaratılış var.

Bak sana extrem bir şey söyleyeyim mi ? Prometheus adlı bir filmde bu mantığa inanılıyordu ve bana neden olmasın dedirtti.

Bizi buraya uzaylıların denek olarak bırakabileceği mantığı.

Yani düşünsene yarın birgün bizi buraya bırakıp gelişimizi uzaktan izleyen yaratıkların çıkageldiğini. Ve sizinle işimiz bitti dediklerini O zaman Allah veya din olgusu kalır mı ? Hayır.

Ayrıca Allah'ın gizli olması ve bizi böyle ikilimde bırakması mantığını ben hiç çözememişimdir. Hayır madem bizden ona kulluk yapmamızı istiyor kendisini göstersin tüm bu kavga bitmez mi ?

Bu kadar savaşlar tecavüzler olurken haşa Allah nerede diye düşünmüyor değil insan. buna izin veriyor.

Savaşın için de doğan bir çocuğu düşün. (Hayatta konuşmam böyle ama yazmak istiyorum) Bu çocuk kimden hesap soracak ? Bir nazi kampında ki "Eğer bana hesap soracak bir Allah varsa o benden korksun" cümlesi beni çok etkilemiştir.

Neyse tam bir ateist inancına bağlı biri gibi yazdım ama böyle düşünmediğim zamanlar olmuyor. Zaten biraz daha düşününce ben müslümanlığa doğru kayıyorum en sonunda başım ağrıyor unutuyorum hepsini.

Not: İki tarafı savunan çok daha güçlü bilgiler vardı da gece gece unuttum biraz. Neyse yatarım herhalde bu yorumdan sonra.

Ben İki arada bir derede kalmış biriyim :)

Son düzenleme:
Anladım hocam, söylediğin gibi yanlış anlamışım sanırım. Ya şuan konuya evrimin karşıt görüşlerine çok hakim değilim hala araştırma aşamasındayım yukarıdaki mesajlarda belirttiğim gibi. Bitirdiğim kitapta darwin ve darwin savunucusu tüm teorilerin aslında bir çarpıtma ve yanlış yönlendirmeden ibaret olduğunu okudum. Ve bunu iddaa eden araştırmaları profesörleri bilimadamlarını tek tek kaynak olarak göstermiş. Şimdi onların hepsini okuma yoluna gideceğim..

Neyse bu konu için ömrüm doldu artık uyuma vakti. İyi geceler..

Sohbet için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu forumda böyle bir şekilde bir konuşma olabileceğini hiç tahmin etmiyordum. Herkese iyi geceler...

Evet hocam.Birçoğumuz evrimi maymundan geldik diye algılıyor.Oysa evrimin kanıtladığı bilimsel verilerle desteklenmiş bulgular var.DARWİN kendi görüşü ortaya koymuş ve bunu çarpıtmışlar.Maymundan mı geldik "hadi ordan" gibi :D Maymundan gelmediğimiz aşikar ama maymun nerden geldi :eek:

Evet hocam.Birçoğumuz evrimi maymundan geldik diye algılıyor.Oysa evrimin kanıtladığı bilimsel verilerle desteklenmiş bulgular var.DARWİN kendi görüşü ortaya koymuş ve bunu çarpıtmışlar.Maymundan mı geldik "hadi ordan" gibi :D Maymundan gelmediğimiz aşikar ama maymun nerden geldi :eek:

hocam bu soruna cevap olarak allah bizleri yarattı peki allahı kim yarattı gibi birşey :D

Tek birsey sorucam. Zenci ırk nasıl olustu? Yada beyaz ırk? Bu bir adaptasyon degilmidir?

Hocam bakın din git gide gücünü yitiren bir olgu. Bunu bir müslüman olarak söylüyorum ki ben her ne olursa olsun müslüman olarak öleceğim. Sadece bu aralar bir sorgulayış içindeyim.

Dinin gücünü kaybetme sebebi her geçen gün insanoğlunun geçmişte açıklayamadığı sorulara cevaplar bulması. Ve bu sorular azaldıkça din'e olan ihtiyaç azalacaktır. Bu soruların finalinde ise ilk yaratılış var.

Bak sana extrem bir şey söyleyeyim mi ? Prometheus adlı bir filmde bu mantığa inanılıyordu ve bana neden olmasın dedirtti.

Bizi buraya uzaylıların denek olarak bırakabileceği mantığı.

Yani düşünsene yarın birgün bizi buraya bırakıp gelişimizi uzaktan izleyen yaratıkların çıkageldiğini. Ve sizinle işimiz bitti dediklerini O zaman Allah veya din olgusu kalır mı ? Hayır.

Ayrıca Allah'ın gizli olması ve bizi böyle ikilimde bırakması mantığını ben hiç çözememişimdir. Hayır madem bizden ona kulluk yapmamızı istiyor kendisini göstersin tüm bu kavga bitmez mi ?

Bu kadar savaşlar tecavüzler olurken haşa Allah nerede diye düşünmüyor değil insan. buna izin veriyor.

Savaşın için de doğan bir çocuğu düşün. (Hayatta konuşmam böyle ama yazmak istiyorum) Bu çocuk kimden hesap soracak ? Bir nazi kampında ki "Eğer bana hesap soracak bir Allah varsa o benden korksun" cümlesi beni çok etkilemiştir.

Neyse tam bir ateist inancına bağlı biri gibi yazdım ama böyle düşünmediğim zamanlar olmuyor. Zaten biraz daha düşününce ben müslümanlığa doğru kayıyorum en sonunda başım ağrıyor unutuyorum hepsini.

Not: İki tarafı savunan çok daha güçlü bilgiler vardı da gece gece unuttum biraz. Neyse yatarım herhalde bu yorumdan sonra.

Ben İki arada bir derede kalmış biriyim :)

kardesım yazdıkların acıklanmıycak seyler degıl eskilere bakcıak olursan helak olmuş bir çok kavim var adam kızını 1 kg et karsılında satmaya basladıgı zamanlarda helak olan onlarca kavim var ama onca olay kötülük olurken haşa allah nerde denmesi biraz tuhaf kaçıyor sizin istesiniz şekilde gökten seslensin ben tanrıyım dogru din islam dinidir demeside beklenemez yani islam dini mantık dinidir islamda açıklanamıycak hiç bir şey ve mantıksız hiç irsey yok ama dğer bütün dinlerde pek çok saçmalık var

eğer mantıklı düşünürsek valla bedava dünyada yaşamak hiç mantıklı gelmiyor :D

dünya ya gelmenın bir amacı olmalı yani

Konuyu dağıtmayayım da Kurana inanıp müslümanım diyip de Kuran'ın yasakladığı onca şeyi yapanlara ne diyeceğiz peki?

İşte asıl mesele bu hocam biz ne kadar kulluk yapıyoruz ne kadar inandıklarımızı hayatımıza geçirip yaşıyoruz ki sorgulayalım.. Zaten işin bu tarafını düşünecek olursak hiç bu forumda bile olmamamız gerekiyor. Spam nedir bilmememiz gerekiyor. Yaptığımız şeylerin çok farkındayız. Ve inandığımız Kitabın bir çok şeyini bizlerde görmezden geliyoruz ki nereye kadar gider işin sonu.. Zaten asıl bizler suçluyuz İslamı dolu dolu yaşasaydık. Eminim bir çok şey daha farklı olurdu.
Bizler çok eksiğiz ve tartıştığımız konular bize çok fazla açıkçası...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri