Excel'den anlayanlar bakabilir mi?

gencaslan

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar elimde excelde bir liste var ad soyad okul alan vs vs yan yana yazılmış yüzlerce alt alta farklı kişilerin bilgileri var.Bunları sayfa 1 de olarak düşünelim.
Ben sayfa 2 de oluşturduğum bir şablona 1 inci satırda bulunan kişinin bilgilerine şablona uyacak şekilde aktarmak istiyorum. Tüm satırlarda ki kişilerin bilgilerini satırın üzerine geldiğimde ya da o satırda ki bi butona tıkladığımda o satırdaki bilgileri şablona aktarmasını istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olanlar varsa sevinirim.

Ör:
5. Satır
A5 Ad B5 Soyad C5 Okul D5 Alan ........

Bu bilgiler Sayfa 2 de bulunan gerekli yerlere yazılması gerekiyor.

Sayfa1A5 = Sayfa2B3
Sayfa1B5 = Sayfa2C27

gibi..

öyle buton kullanak için makro yazmak gerekir onu beilmiyorum ancak şöyle yapa bilirsiniz
sayfa2 yi açın b3 hüçresine gelip = işareti koyun sonra sayfa1 e gelin ve a5 hüçresine tıklayın enter ile onay verdiğinizde size direk sayfa2 ye atar. sonra o hüçreyi yada satırı aşağı doğru çekerek aktarın.

yada kısaca şu formül ile herhangibi bir sayada istediğiniz hüçreyi çekebilirisniz
=Sayfa1!C11
şeklinde sayfa1 den c11 hüçresini çeker

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri